Siirry pääsisältöön

WFPB - Viikon ruokaostokset 30 e - Pakastettu lehtikaali - 22 kiloa perunoita.

Tämän viikon ruokaostokset tekivät n. 30 €, eli tarkalleen 32, 60 €.

Ensin ostokset läpi, sitten eri perunapussien vertailua, ajatuksia ruuan varastoimisesta pahanpäivän varalle, ja uusi säästövinkki tai havainto lehtikaalin ostamiseen liittyen. 

Minulle se oli ainakin uusi havainto, jonka tein vasta tänä keväänä. Jollekin se voi olla tuttukin idea jo.

 

Kuvassa noin 15 eurolla ruokaa.

Prismasta viikonloppuna 9,40 €

K-marketista hain tomaattimurskat ja kaurajuoman, yhteensä n.4,5 €.

Kurkut olivat jo alle euron / kilo, ja paljon muutakin siellä näki kivaa, joten olisi helposti voinut alkaa kahmimaan enemmänkin runsaudenpaljoutta kotiin.

Koitin hillitä ostosriemua, koska tiesin käyväni varmaan kaupungissa toisenakin päivänä. 

Lisäksi piti ostaa koirille eväitä, enkä halunnut liikaa kantamuksia.

Yleisperunasäkki kymmenen kiloa, hintaan 6,69 €

Kiva tulla kotiin, jos ei tarvitse autoa peruutella edestakas ja käydä takarontista kiskomassa tavaraa monta kertaa. Pääsisi kotiin kahta kassia kantaen.

10 kg säkki perunoita kyllä oli sellainen, että piti kantaa erikseen. 

Raahaaminen palkitsee silti, koska voi jopa viikon olla rauhassa perunoiden puolesta.

Ihmettelin hetken, miksi perunaa menee tupla- ja melkein triplamäärät verrattuna kevääseen, mutta muistinkin että ostin silloin välillä 5 kg säkissä riisiä. Riisinkeittimen hajottua en ole enää syönyt riisiä.

Koirat eivät saaneet riisiä. 

Ostokset nro 2 eli Prismasta taas, n 12 £

Ei ollut tarkoitus ostaa mitään, mutta kun kerran ajoin ohi, kävin Prismassa. Kannatti. Siellä oli nimittäin perunat tarjouksessa. Olin ensin hipelöimässä sellaista 10 kilon säkkiä, että mahtuisikohan jo jääkaappin, vai joutuuko ongelmiin niiden kanssa.

Perunat on kuitenkin seuraava syy aina lähteä kauppaan, niin ajattelin että samalla ajolla tulisi.

Vilkaisin kuitenkin vielä selkäni taakse ja huomasin, että ne kahden kilon säkit jotka ovat monesti hivenen kalliimpia tai saman hintaisia kilohinnaltaan kuin se 10 kilon säkki, olivatkin nyt 0,99 € / pussi. 

Sehän tarkoitti, että niiden kilohinta oli puoli euroa. Ostin niitä 6 pussia, eli 12 kg, ja ne tulivat maksamaan yhteensä 5,94. Säästö ei ollut mikään valtava summa, sen kymppikiloisen maksaessa vähän päälle 6 €. 

Sain kuitenkin siis pari kiloa "kaupan päälle" verrattuna perustilanteeseen.

Lähikaupasta 10 kg maksaisi n. 8,5 €, joten niin tai näin, kyllä se aina vähäsen kannattaa perunassakin säästää, kerran se on se pääruoka nyt. 

Jos säästää pari euroakin viikossa, sehän on kuukaudessa 8 euroa. Sillä rahalla saa 10 kiloa perunoita ja vaikka tertun banaaneita.

Kuitenkin näissä oli päiväystä, ja näitä pystyy tunkemaan eri puolelle jääkaappia näissä pusseissa, jolloin saan niitä enemmän mahtumaankin.

Ajattelin että on myös ihanaa, etteivät perunat ole multaisia, eikä niitä tarvitse kuoria. 

Se oli väärin luultu. Keitin heti kahden kilon pussin, oikein nautin ettei tarvitse muuta kuin huuhtaista ja kaataa kattilaan.

Sitten kun aloin syömään, se maku tuli sieltä. Eli kuoret maistuivat homeiselle. En tiedä olisiko auttanut jokin etikka tai vahva harjapesu vai mikä. Puhtaat perunat joutuu nyt kuorimaan, kun taas multaperunoissa riittää pesu. Multaperunoissa ei ole sitä homeen makua tullut.

Ei se pari homekohtaa haittaisi muuten, mutta kun syön perunoita paljon ilman kastiketta ja suolaa, niin helposti korostuu sitten pienimmätkin makuvirheet. Mitä yksinkertaisemmin syö, sitä tärkeämpiä voivat olla yksityiskohdat.

Kuorin sitten, ei se mitään. Koirillehan joutuu kuitenkin osan aina kuorimaan. 

Multaperunoita joutuu jynssäämään harjalla, että saa mullan pois. Toiset perunat joutuu kuorimaan että saa homeen maun pois, mutta niitä ei tarvitse jynssätä.

Vaivannäkö siis plus miinus nolla.

Multaperunat saattoivat olla samoilla päiväyksillä mitä ostin viimeksi, ja näin ollen ne mahdollisesti itävät jo siellä pussissa kenenkään tietämättä. 

Muovipusseissa olevat perunat ovat tiiviisti pakattu isoihin laareihin. Kun sieltä ottaa perunapussin käteen, se on kylmä. Se on viileässä päässyt olemaan, eikä ole ehkä pukannut itua. 

Muovipussin läpi myös näkee, millaisia perunat ovat. Kaikessa taas puolensa ja puolensa.

Aamulla rasioista löytyi vielä ruokia. Kokkaamaan joutuu kohta. 

Hassu tapa tällainen, että illalla ottaa ruokaa ja sitä jää ehkä kolme ruokalusikallista rasiaan. Silti sinnikkäästi otan vain sen, mitä on nälkä, ja laitan sen vaivaisen muutaman lusikallisen vielä rasiassa takaisin jääkaappiin.

Mutta sitten aamulla huomaa, että niistä rasianpohjallisista kertyi se aamupala. Ei tarvitse laittaa heti mitään. Se mikä oli ensin järjetöntä, olikin järkevää taas.

Aamiaisena  juuston kaltainen kastike, vihannesvokki tai -paistos, perunamuusia ja marjoja.

Monesti on vähemmän järkevää jättää enää sitä pikkuroipetta jäljelle, vaan vetää ääntä kohti mieluummin. Ei se ole kuin pari lusikallista. Pikku määrä rasian pohjalla on pilaantumisvaarassa. 

Pitsaa tehdessä silti ne hiirulaisten kokoiset määrät vaikkapa pakasteherneitä, jotka on vielä kerran tungettu kaappiin eikä tyhjennetty reippaasti sitä koko pussia, ovatkin yhtäkkiä mahtava asia olla olemassa. 

Ei tarvitse lähteä etsimään kaupasta pitsaan täytteitä, ja saa paljon erilaisia kotoakin kaivettua.

Myöskin vokkeja rakentaessa pikku kourallinen maisseja piristää yhtäkkiä vaikka kuinka paljon.

Eli ollako hamsteri ja jättää pikku määrät aina jäljelle eikä ota kaikkia, vai ollako reipas ja kaataa koko pussi aina.

Tällaisia vekkuleita on vielä jäljellä viikonlopuksi. Teen kastiketta näistä osasta, kaalista taidan tehdä vokkia. 

Kaadan koko purkit ja koko pussit, jatkan kastiketta vielä tomaattisoseella ja vedellä, ja ehkä jopa suurustan. Siitä oikeastaan tulee nyt se A-vitamiini ja kalsiumi- kastike, joka riittää pottujen kanssa koko viikonlopun. 

Saatan näitä varten hakea tuoreen basilikankin, että tulee oikein maukas kastike. 

Sitten käyn kaupassa ensi viikkoa varten, koska ei ole hyvä päästää kotihyllyjen saldoja totaalinollille. Jos tulee vaikka kipeäksi tai rahat loppuu, niin varastojen turvin ei tarvitse huolehtia kaupassa käynnistä. 

Voi laittaa lapun postiluukkuun, että ei jakelua, puhelimen kiinni, viltin niskaan, ja niitä ostettuja ruokia ei kukaan voi pois enää ottaa.

Marjoja on vielä tämän verran.

Toisaalta liika hamstraaminen on siitä huono, että sitten menettää enemmän jonkin kämmin käydessä. Esimerkiksi pakastimen sulaessa, tai reissuunlähtiessä. 

Lisäksi rahat eivät ole enää mobilisoitavissa niistä ruuista pois. Elintarvikkeita ei pysty oikein palauttelemaan kauppaan tarvitessaan varoja muuhun käyttöön.

Mahdollista kuvitteellista uhkaskenaariota varten on hyvä olla kuivattuja ja hyvin edullisia ruokia, koska niiden menettäminen ei satu sitten, ja ne todennäköisemmin säilyvät. Säilykkeitä voi syödä keittämättä.

Mutta edes kuivatut pavut eivät säily mielestäni vuosia kaapissa. Menevät pitkään säilytettyä sellaisiksi, etteivät keittämälläkään kypsy tai pehmene. 

Kaipa sen varaston pitää kiertää, vaikka kyse olisikin "melkein ikuisesti" säilyvistä tuotteista.

Tässä myös uusi kokeilu vielä erikseen, eli pakastettu lehtikaali. Ruotsalaisia lehtikaalia, ja kilohinta oli 5,90 € Pussi maksoi 2,95 €

Tämä oli siis halvempi nyt, kuin se tuore lehtikaali.  Sen kilohinta liikkui ainakin viimeksi 18 euron kieppeillä. Lisäksi tuoreessa voi olla se paksu lehtiruoti, jonka joutuu poistamaan.

Pakastetut voi syödä kokonaan kaikki.

Käyttötarkoituksesta riippuen, kannattaa siis aina tehdä vertailu, paljonko tuore maksaa verrattuna pakastettuun, jos on molempia tarjolla.

Tämä ei pilaannu pakastimessa, toisin kun se tuore saattaa kellastua nopeasti.

Tuoretta on ihana syödä, ja lehtikaalin pureskelu oli erityisen terveellistä verisuonien kannalta. Lisäksi en ole varma erittyykö näistä enää sulfarafaamia sinappijauheen kanssa.

Mutta yhtä kaikki, jos tässä ollaan jo melko terveellisiä muutenkin, voin edullisuuden mielelläni laittaa etusijalle. Hyviä kaalia nämä varmasti ovat.

Lehtikaalta saa varmaan kohta edullisesti tuoreenakin, mutta hyvä se on aina kurkata molemmat hinnat.

Viime kuukauden, tai siis neljän viikon ajanjakson, ruokaostokset olivat n. 140 €. Tätä jaksoa on mennyt vasta viikko ja 30 eurolla selvittiin. 

Tästä on hyvä taas jatkaa. Pitänee viikonloppuna tosiaan jotain hakea, kun saa jääkaappin tilaa. Tänään sieltä lähti pari kiloa perunoita kattilaan ja ne rasianpohjalliset. Menossa sinne on sitten kastike ja vokki, jahka saan tehtyä. Puuroakin voi keitellä.

Koirat painavat yhteensä 45 kiloa, itse painan 58 kiloa, eli yli sata kiloa porukkaa talossa. Koirat syövät perunaa vain muun ruokansa ohessa, mutta niille menevä perunamäärä selittää osittain, miksi yksin asuva ostaa yli 20 kiloa viikossa. Ja meneehän tuosta kuoria roskiin, sekä aina muutama itänyt tai vihertynyt. Ja sentään on vielä jääkaapissa jäljellä ensi viikollekin perunaa. 

Edelliset ruokaostokset

Seuraavat ruokaostokset 50 e, seuranta-ajalta heinäkuu 2.-9.2021

A-vitamiini ja kalsiumi, lehtikaali ja pakastekasvikset

Kastikeohje pitsaohjeen alla

Kommentit

  1. Hei! Oletko seurannut sun proteiinin saantia? Aika vähän proteiininlähteitä kuitenkin käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kysymyksestä ja kommentista. Proteiinin suhteen olen syöttänyt välillä syömisiäni finelin ruokapäiväkirjaan. Näyttäisi olevan vaikea luoda tilannetta, jossa saadessani riittävästi kaloreita itselleni,proteiinin saantini jäisi esimerkiksi alle 60 -70 grammaan päivässä. Jos syön tarpeeksi kaloreita, pitäisi siis saada tarpeeksi proteiinia.
      Käytän linssejä ja herneitä ja muita jonkin verran. Esimerkiksi 2 kg kuorittuja keitettyjä perunoita sisältää 37,6 g proteiinia. Desissä kaurahiutaleita on 5,4 g, kahdessa desissä siis 10,8g, jne. Kaikki marjat ja vihannekset päälle.
      Voi tulla jopa yli 70 grammaa proteiinia päivässä. Eli ilmeisesti ei edes haittaa, vaikken jaksaisi ihan kahta kiloa perunoita, kun sitä proteiinia on vähän kaikessa mitä syö.

      Proteiinin tarve varmasti vaihtelee tilanteen ja aktiivisuuden mukaan. Paljon liikkuvana joutuisin varmasti syömään enemmän, ja ehkä käyttämään keskitetympiä energianlähteitä kuten pavut, saadakseni tarpeeksi kaloreita ja sitä myötä proteiiniakin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 130 € - Huhtikuu 3, yht. 235 €/kk

Huhtikuun loput ruokaostokset parin viikon ajalta. Kylläpä kiirettä pitää kun toukokuu on jo puolessa välissä, ja nyt vasta huhtikuun ostokset. Huhtikuussa meni 185 tai 186 euroa ruokaan.  EIKÄKÖ: olin unohtanut huhtikuu 1 ostokset, 55 €, koska ne olivat jo tuolla toisella sivulla menossa. Edelliset ostokset olivatkin vain 50 euroa , sitä edelliset 55 euroa . = 235€/huhtikuu. Tämän otsikko piti olla huhtikuu 3.  Piti ostaa kaikkea kivaa ja mikä on in, mutta ostin sittenkin aika paljon myös perus tarvikkeita.  Kuukauden ruokakulusumma nousi normaalista poikkeavan ylös koska ostin laatikoittain eri tuotteita.  = 28,86 € Bataattia 3,11 kg, 2,69 €/kg = 8,36 € Kotimaista yleisperuna 5 kg, 0,80 €/kg = 3,99 € Mäläskän Peruna 2kg Tyrnävän Yleisperuna 0,80 €/kg = 1,59 € Irtoperunaa Prismasta 0,89 €/kg x 2,744 kg = 2,44 € =16,38 Yli kaksitoista kiloa bataattia ja perunaa tuli tuhottua siinä parin viikon aikana. Laatikollinen ruokaa Lidlistä n.12,5 €: 2 kg spagettia täysjyvä 0,95€/ 500 g x 4 

WFPB - Ruokaostokset 108 € - Toukokuu 1

  = 32,1 Riisi 4 x 0,85 €/kg = 3,4 € Pikakaura 500g/0,39 €, 0,78 €/kg x 2 = 0,78 € Bataatti 10,998 kg x 1,89 €/kg = 20,79 € Peruna 2,652 kg x 0,89 €/kg = 2,36 € Peruna 2kg Tyrnävän 1,59 €/2kg x 3, 0,80 €/kg = 4,77 € = 18,52 € Pakastemaissi 0,89 € Lehtipinaatti 1,19 € Pakaste Lehtikaali 500gx 2 = 6,98 €/kg Persiljat 1,19 x2 ja 1,39 € = 3,77 € Porkkanat  1 kg = 1,29 € Nauriit 1 kg =2,59 € Kurkku 0,166 kg x 2,39 €/kg = 0,88 € Lisäkurkku 0,301 3,09 €/kg lähikaupasta = 0,93 € = 9,24 € Sitruuna luomu 0,414 kg x 2,99 €/kg = 1,24 € Jonagold omena 0,928 kg x 1,39 €/kg = 1,29 € Luomu omena 2,69 €/kg  Banaani coop 1,067 kg x 1,49 = 1,59 €  Banaani tarjous 0,99 €/kg x 2,452 € = 2,43 € = 1,58  € pakastepuolukka 0,79 €/200 g, 3,95 €/kg Soijajogurtti 1,49 x 3 = 4,47 € = 15 € Meira Ketsuppi 1,2kg,  3,41 €/kg =  4,09 €  Mansikkahillo 1,69 € 250ml  13 €/l Borges Luomu omenasiideriviinietikka 3,25 € Chilikastike 1,99 x 3 = 5,97  Yöpöydän laatikossakin pitää olla jalapenokastike, se nimittäin tepsii

WFPB - Ruokaostokset 27 € - Toukokuu 2, 135 €/kk

Loput toukokuun ostokset liittyen toukokuun ruokasuunnitelmaan .  Mitään en olisi tarvinnut, mutta silti lähti 9 kiloa ruokaa matkaan Prismastakin, loput Lidlistä. Yhteensä melkeinpä 17 kiloa. =12,17 € Mäläskän Peruna 2kg Tyrnävän Yleisperuna 0,80 €/kg = 3,18 € Preah Vihear Jasmiiniriisi 1,80 €/kg 5kg =  8,99 € Gala perunoita Tyrnävän 2kg pusseissa. Hyviä ja sopivan kokoisia. Kun kaataa perunapussit jääkaapin vihanneslokeroon, voi valkata ensin ne pienet keitettäväksi.  Jäljellä olevatkin ovat myös keskenään saman kokoisia.  Voi joutua pussissakin olevat pesemään, riippuu ovatko ne hajustuneet muovin sisällä. Auton penkille vastakeitetyt perunat, rasiassa tietenkin, niin pääsee heti lähtemään kotoa eikä tarvita kastikkeita.  = 7,46 € Nauris 1kg 2,59 € punajuuri 1 kg 1,49 € Kaali 1,767 kg c 1,29 €/kg = 2,28 € Tuorekurkku 0,614 € x 1,79 € = 1,1 € Menin puhumaan että nauriit pitää syödä pois. Samahan se on sitä sitten noudattaa. Nauriita oli Prismassa vielä.  Kokeilin tehdä kaalikastikk

WFPB - Ruokasuunnitelma toukokuu - Toukokuun ruokia

 Ruokasuunnitelma toukokuussa. Tätä voi jatkaa kesäkuun puolellakin, jos ruokatarvikkeet soveltuvat. Maanantai : Oikein makoisa bataattikeitto . Helppo tehdä koska ainekset ovat nopeasti kypsyviä. Tiistai ,  kaalikastike . Noloa myöntää, mutta kaalinnysä nökötti vielä jääkaapissa. Ei antanut sisu periksi laittaa roskiin.  Ihan kelpo ruoka siitä tuli.  Vastaava resepti, mutta tietysti ilman kaikkia mausteita on tiedetty jo  pula-ajalla . Lounasrasiassa myös paistetut bataatit, riisi ja kikherneitä. Keskiviikko: Muutama jauhoinen peruna on, paseerattu tomaatti purkki ja niistä tulee Papukeitto, ja siihen vielä leipä. Täysjyvävehnäjauhoja on. Puoli pussia lehtikaalia, siitä saa vihannekset keittoon. Torstai:  Riisi ja pavut, niihin löytyy aineksia. Tomaattimurskaa on monta laatikollista.  Lidlin luomutomaattimurska ei ole kauhean pahaakaan. Aamiaiset: Puuroakin voisi välillä keitellä. Siihen mustikoita, ja omenaa. Kauramaitoakin on, jos haluaa tehdä maitoon. Perjantai: Bataatit, pavut,

WFPB - Aamiainen ja päiväksi ruokaa - Kokkaukset helteellä

Päivän ruuat, kerralla ja tehokkaasti. Perunat kattilassa, riisi riisinkeittimessä. Katsotaan nyt vaikka yksi ideakooste, miten ainakin eräs aamiaisen laitto sujui kokokasvisruokavaliolla. Salaattiannos miniblenderissä, ja bataatti mikrossa. Otin näitä kuvia kun sattui olemaan muutaman päivän hellejakso, ja samalla vesiremontti ja kaikki. Kokkaamisesta ei meinannut tulla mitään, eikä mistään muustakaan. Otin kuitenkin nyt kuvia, ja laittelen ideoita ylös. Joka kerta kuitenkin pitää ihmetellä uudelleen ja uudelleen, mitä tänään söisi. Ja entiset hyvätkin ideat unohtuvat, ja taas pitää aloittaa alusta. Samalla tulee tarjouksia ja mainontaa ovista ja ikkunoista, ellei laita kieltoa toki, joissa kehutaan kaikkea valmista ja helppoa. Siihen houkutukseen sortumisen vaara on todellinen, silloin kun ei kerkiä miettiä mitään.  Kun oli siis hellettä, enkä viitsinyt yhtään ylimääräistä lämpöä höyryttää keittiössä. Riisinkeitin ja mikro ovat siitä käteviä, että eivät lämmitä mitään huoneiston alue

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

WFPB - Lidlissä ostoksilla, 40 € - Viikon ruokaostokset

Lidlistä noin viikoksi ruokaa. Ostoskoria kerätessäni pidin teemana ruokia, jotka voi tehdä ilman pilkkomista. Siksi ostin tölkkipapuja ja pakastevihanneksia. Jos lisätyn suolan vähentäminen kiinnostaa ja et vielä tiennyt: Lidlistä löytyy hyvä valikoima tölkkipapuja ilman lisättyä suolaa.  Lidlissä oli vastikään vegaanituotteet paljon esillä, ainakin tammikuussa veganuaryn ja vegaanihaasteen aikaan. Hyvä on varmaan katsastaa myös tällainen WFPB-viikkokin, ihan omatoimisesti. Tämä voi mahdollisesti auttaa suunnittelemaan kauppareissuja jos aloittelet kokokasvisruokavaliota, tai etsit kasvistuotteista inspiraatiota noin muuten.  Tuli muuten aika luomuhenkiset ostokset tällä kertaa, Lidlissä se tuntui jotenkin helpolta aina valita. Ja mahtui budjettiinkin, jonka ajattelin olevan siinä 35-40 euroa. En ostanut mausteita tai mitään erikoisempia lisukkeita.  = 4,79 € Nämä kaikki pavut olivat ilman lisättyä suolaa, ja kaikki muut luomua paitsi kidneypavut. 380 g/prk nesteineen ja 230 g/prk val

WFPB - Pula-ajan jälkiruoka - Hedelmä- ja juurikassalaatti - Yllätysreseptihaaste, osa 2

Löysin uuden tavan hahmottaa salaatti ja jälkiruoka. Tämä resepti pääsi suoraan arkikäyttöön.  Samalla tämä on  Jasun antaman haasteen toinen osa, eli jälkiruokaosuus. Ensimmäinen osa löytyy täältä. Haasteessa valittiin sokkona kolme reseptiä keittokirjasta, ja tehtiin niistä yksi. Jälkiruokareseptin valitsin kolmesta arpomastani pula-ajan reseptistä: Vatkatut marjapuurot, Banaanivanukas ja Hedelmä- ja juurikassalaatti.  Kaksi ensimmäistä olivat työlään kuuloisia, joten nyt tehdään Hedelmä- ja juurikassalaatti. Tein paljon pienemmän määrän itse. En tee raasteita valmiiksi, koska haluan pitää ruokamyrkytysriskin vähäisenä.  Marjoiksi valitsin mansikat. Ohje meni suunnilleen seuraavasti: 3-4 omenaa 1 dl rusinoita, tai marja-aikana marjoja 3-4 porkkanaa 1 dl kaurasuurimoita 1 rkl sokeria muutama salaatinlehti, jos on. Porkkanat raastetaan karkealla terällä. Omenat pilkotaan pieniksi kuutioiksi. Rusinat huuhdotaan. Ainekset sekoitetaan yhteen. Marja-aikana voi rusinoiden sijaan laittaa mu

WFPB - Savutofulaatikko

Laatikko tai kiusaus savutofusta ja perunasta. Nesteenä voi käyttää pelkkää vettä. Kauramaitokin on kiva, jos haluaa valkoista kermaperunan näköistä. Tästä tuli vähän simppeliä, kun en laittanut mitään mausteita. Ainekset pilkotaan vuokaan, peitetään nesteellä.  Savutofulaatikko 2 l vuokaan 100 g savutofua perunaa vettä kauramaitoa, halutessa Pilko perunat ja savutofu vuokaan, peitä nesteellä. Paista uunissa n. 200 C kunnes valmistuu.  Keltaisen tai punaisen pussin perunoita.  Tästä määrästä ei montaa ateriaa tullut, mutta muuten melko täyttävää. Puolitan tofun per laatikko vain sen takia, että saan vähennettyä suolan määrää. Makuasioita, miten haluaa laittaa. Tässä oli nyt suolaa 1,7 g/ 100g. Lidlistä ostettu. Vedellä peittoon suurin piirtein. Olisi voinut enemmänkin antaa pinnan ruskettua, mutta otin nyt pois vain ajoissa. Jos haluaisi kermaisemman näköistä, voisi keittää perunoita ensin hetki kattilassa samalla hämmentäen, ja kaataa sitten vasta vuokaan vesineen, ja paistumaan. Hämm

Onko kasvipohjainen ruokavalio vaikea

Siis on. Tällä ruokavaliolla hajoaa totaalisesti päänuppi. Syyt ovat lueteltu alla: 1. Kiukuttaa ja suututtaa  Kiukuttaa ja suututtaa, kun miksi tästä kasvipohjaisesta ruokavaliosta ei kukaan kertonut aikaisemmin mitään. Kerkesin turhaan lihota. Heitin paljon hyviä vaatteita kirpputorille siksi, etteivät ne mahtuneet päälleni. Koin henkistä pahaa oloa, ja etsin syytä itsekurin puutteeseen lapsuudestani. Vietin jopa tunteja viikossa lenkkeilemällä, ja ahdistuin kun se ei yhdessä virallisen sekasyöjän lautasmallin kanssa tuottanut riittävää tulosta. Jos oikein pinnisti ja keskittyi, paino saattoi lakata hetkeksi nousemasta, mutta ei toivoakaan mihinkään pysyvään normaalipainoon palaamisesta, jos kerran olin mennyt pulskistumaan. Minulle sanottiin joka paikassa, että yli 40-vuotiaana on mahdoton enää laihduttaa entisiin mittoihin, ja  on tyydyttävä jatkuvaan taisteluun, ettei lihoisi aivan tajuttomasti. Ja on syötävä runsaasti kaloreita ja hyviä rasvoja, ja hiki päässä treenattava joka pä