Laatikko tai kiusaus savutofusta ja perunasta. Nesteenä voi käyttää pelkkää vettä. Kauramaitokin on kiva, jos haluaa valkoista kermaperunan näköistä.
Tästä tuli vähän simppeliä, kun en laittanut mitään mausteita.
Ainekset pilkotaan vuokaan, peitetään nesteellä.
Savutofulaatikko
2 l vuokaan
- 100 g savutofua
- perunaa
- vettä
- kauramaitoa, halutessa
Pilko perunat ja savutofu vuokaan, peitä nesteellä. Paista uunissa n. 200 C kunnes valmistuu.
Keltaisen tai punaisen pussin perunoita.
Tästä määrästä ei montaa ateriaa tullut, mutta muuten melko täyttävää.
Puolitan tofun per laatikko vain sen takia, että saan vähennettyä suolan määrää. Makuasioita, miten haluaa laittaa. Tässä oli nyt suolaa 1,7 g/ 100g. Lidlistä ostettu.
Jos haluaisi kermaisemman näköistä, voisi keittää perunoita ensin hetki kattilassa samalla hämmentäen, ja kaataa sitten vasta vuokaan vesineen, ja paistumaan. Hämmentäminen irrottaisi tärkkelystä veteen, ja perunalaatikko suurustuisi. Loraus kauramaitoa hieman valkaisisi lisää.
Nyt jos tämän vasta valmiin laatikon sekoitan, niin perunat varmaan menevät vain mössöksi, mutta eivät muutu kermaperunoiksi.
Nam, olipas hyvää. Toivottavasti pidät. Savutofun kanssa voisi käyttää myös tavallista maustamatonta tofua, ja safutofu antaa aromia. Tai savuaromivalmiste voisi olla kiva.
Katso myös tarkempi katselmus miten koitin tehdä kermaperunoita ilman kermaa, perunaluukku joulukalenterissa. Tuli ihan hyvä.
Katso myös tarkempi katselmus miten koitin tehdä kermaperunoita ilman kermaa, perunaluukku joulukalenterissa. Tuli ihan hyvä.
Toinen versio tofulaatikosta, eli savutofulaatikko, johon tuli eri aineksia:
Maustepippurinen laatikko ruskeilla pavuilla:
Kommentit
Lähetä kommentti