Korvasin kananmunan ruokalusikallisella omenasosetta. Rasvan korvasin alle puolella purkillisella Piltti- luumusosetta.
- 1 rkl omenasosetta
- 1 dl sokeria (laitoin alle desin, oli niin pieni taikina)
- 1 dl soijajogurttia ja/tai vettä tai kasvimaitoa
- ripaus suolaa
- alle puoli purkkia Piltti-luumua
- n. 2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
Lisäsin vähän vettä ja soijajogurttia, jos tarpeen. Sekoitin hyvin. Annoin olla sitkeähköä.
Vehnäjauhossa on sitkoa, joten sitä ei kannata varmaan jäädä liikaa nyt vaivaamaan.
Tämä taikina mahtui pieneen 21 cm pituiseen pinnoitettuun sydänvuokaan.
En voidellut vuokaa rasvalla.
Irrottelin sen reunoista irti paistolastan avulla.
Paistolastani on niin leveä.
Olisi muuten kannattanut tehdä näin:
Vältät öljyn ja vähäisenkin kiinnijäämisen.
Kostutin kakunpuolikkaat omenasoseesta, vedestä ja sitruunamehun pirskauksesta tekemälläni liuoksella.
Kun se oli imeytynyt hetken, levittelin mansikkahilloa vielä päälle.
Tein myös eri kuppiin pienen määrän seosta, jossa oli soijajogurttia ja vaniljavaahtoa sekaisin.
Oatlyssa on öljyä lisättynä, jota siis normaalisti välttäisin. Mansikkakakku on minulle kuitenkin harvinainen herkku, joten siksi joustin.
Mutta katsokaas: tämä seuraava resepti on KoKaRu-reseptipankista, dia 166. En ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta näyttää mielenkiintoiselta.
K A S V I K E R M A
- 2 dl cashewpähkinöitä / liotettuja kuorittuja seesaminsiemeniä / liotettuja kuorittuja manteleita
- 2 dl vettä TAI sokeritonta ananasmurskaa
- Makeutukseksi 2 kuivattua taatelia liotettuna TAI 2 rkl rusinoita tai 1 banaani
- Ripaus luonnon vaniljaa
Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Veden määrää säätelemällä saat sopivan paksuuden
vaniljakastikkeeksi / täytekakun kuorrukkeeksi.
Kiinteyttä voi lisätä agar agarilla.
Keitä kattilassa agar
–vesi 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Kaada
tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kulhoon
ja laita jääkaappiin yön yli. Vatkaa sitten kuohkeaksi.
Oli helppo vatkata käsin.
Laitoin myös pelkkää Oatlya väliinkin.
Kuitenkin jos nyt tekisin kakun alusta, en ehkä yrittäisi tehdä siitä kaksikerroksista.
Mansikat lähtivät laskemaan mäkeä helposti. Laitoin Oatlya ihan kauhakaupalla, joten ei ihmekään.
Mikäpä sen herkullisempaa, kuin rönsyilevä vaahto ja siinä punaiset mansikat.
Kaavin loput vaniljavaahdot kulhosta rasiaan, loput kakut eri rasiaan, ja laitoin jääkaappiin yöksi.
Yön aikana vaniljavaahto ei ollut mennyt miksikään. Se oli edelleen kuohkeaa.
Kakun päällä olevat mansikat olivat värjänneet vaahdon.
Koristelin sen uudelleen laittamalla lisää vaahtoa, sekä kermasta puhtaat mansikat vielä lisäksi päälle. Kerrokset lisääntyivät, mutta kakkuhan siitä vain paranee.
Ei kannata siis luopua toivosta, vaikka kakku olisi kamalan näköinen aamulla.
Maku on vain parantunut, kostukkeet imeytyneet kakkuun ja kylmyys raikastanut kakun ja mansikat.
Uudet koristelut päälle ja kahvit kiehumaan taas.
Ps: Kokeilin myös ilman kermaa:
Perunajauho hyydyttämään marjojen nestettä. Tai se oli tarkoitus.
Kommentit
Lähetä kommentti