Tässä postauksessa resepti kakkupohjaan, ja paljon kuvia mansikkakakun teosta.
Kakun päällä on Oatly vispautuvaa vaniljakastiketta. Ks. vegaaniset vaniljakastike- ja kasvikermaideat.
Sekoitin ensin kuivat aineet. Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä 1 tl vaniljasokeriakin.
Taikinasta tuli sitkeän tahmea.
Levittelin taikinalastalla vuokaan.
Paistoin 180 C -asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 - 30 minuuttia. Tarkkailin kakkua milloin se on valmista, koska en ollut varma paistoajasta.
Hyvin se irtosi. Vähän jäi reunaa kiinni vuokaan, mutta jokin soveltuvampi työkalu olisi voinut auttaa.
Piirrä vuokaa sapluunana käyttäen leivinpaperiin sydän, leikkaa ja laita vuoan pohjalle.
Vatkasin vaahdoksi Oatly vaniljakastikkeen. Säästin suurimman osan kulhossa.
Käytin kupissa olevan jogurtin ja Oatly-vaniljakastikkeen seoksen kakun väliin.
Kakkupohjan rakenne oli melko painava ja tiivis. Maistui oikealta kakulta, ja kostutus toimi hyvin.
Kakkukerrokset olisivat kovasti halunneet liukua erilleen.
Kärsivällisempi koristelija saa varmasti vaikka mitä aikaiseksi.
Kakun päällä olevat mansikat olivat värjänneet vaahdon.
Maku on vain parantunut, kostukkeet imeytyneet kakkuun ja kylmyys raikastanut kakun ja mansikat.
Uudet koristelut päälle ja kahvit kiehumaan taas.
Toimi. Kostutus, hilloa ja sulatettuja pakastemansikoita, joissa sokeria ja perunajauhoja.
Korvasin kananmunan ruokalusikallisella omenasosetta. Rasvan alle puolella purkillisella Piltti- luumusosetta.
- 1 rkl omenasosetta
- 1 dl sokeria (laitoin alle desin, oli niin pieni taikina)
- 1 dl soijajogurttia ja/tai vettä tai kasvimaitoa
- ripaus suolaa
- alle puoli purkkia Piltti-luumua
- n. 2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhoja
Lisäsin vähän vettä ja soijajogurttia, jos tarpeen. Sekoitin hyvin. Annoin olla sitkeähköä.
Vehnäjauhossa on sitkoa, joten sitä ei kannata varmaan jäädä liikaa nyt vaivaamaan.
Tämä taikina mahtui pieneen 21 cm pituiseen pinnoitettuun sydänvuokaan.
En voidellut vuokaa rasvalla.
Irrottelin sen reunoista irti paistolastan avulla.
Paistolastani on niin leveä.
Olisi muuten kannattanut tehdä näin:
Vältät öljyn ja vähäisenkin kiinnijäämisen.
Kostutin kakunpuolikkaat omenasoseesta, vedestä ja sitruunamehun pirskauksesta tekemälläni liuoksella.
Kun se oli imeytynyt hetken, levittelin mansikkahilloa vielä päälle.
Oatlyssa on öljyä lisättynä, jota siis normaalisti välttäisin. Mansikkakakku on minulle kuitenkin harvinainen herkku, joten siksi joustin.
Oli helppo vatkata käsin.
Laitoin myös pelkkää Oatlya väliinkin.
Kuitenkin jos nyt tekisin kakun alusta, en ehkä yrittäisi tehdä siitä kaksikerroksista.
Mansikat lähtivät laskemaan mäkeä helposti. Laitoin Oatlya ihan kauhakaupalla, joten ei ihmekään.
Mikäpä sen herkullisempaa, kuin rönsyilevä vaahto ja siinä punaiset mansikat.
Kaavin loput vaniljavaahdot kulhosta rasiaan, loput kakut eri rasiaan, ja laitoin jääkaappiin yöksi.
Yön aikana vaniljavaahto ei ollut mennyt miksikään. Se oli edelleen kuohkeaa.
Kakun päällä olevat mansikat olivat värjänneet vaahdon.
Koristelin sen uudelleen laittamalla lisää vaahtoa, sekä kermasta puhtaat mansikat vielä lisäksi päälle. Kerrokset lisääntyivät, mutta kakkuhan siitä vain paranee.
Ei kannata siis luopua toivosta, vaikka kakku olisi kamalan näköinen aamulla.
Maku on vain parantunut, kostukkeet imeytyneet kakkuun ja kylmyys raikastanut kakun ja mansikat.
Uudet koristelut päälle ja kahvit kiehumaan taas.
Ps: Kokeilin myös ilman kermaa:
Perunajauho hyydyttämään marjojen nestettä. Tai se oli tarkoitus.
Kommentit
Lähetä kommentti