Tästä tuli hyvää. Bataattikeitto, jossa on paljon kesäkurpitsaa ja lisänä maissia ja pinaattia.
Aluksi näytti, että viiden litran kattila on iso. Mutta kyllä se melkein täyttyi, kun vain alkoi laittelemaan.
- n. 300 g porkkanoita (voi laittaa tilalle bataattia)
- n. 700 g bataattia
- n. 150 g perunaa
- n. 350 g kesäkurpitsaa
- 1-1,5 dl punaisia linssejä
- 1 dl ateriajyviä (voi jättää poiskin)
- 1,5 dl maissia
- n. 2 rkl tomaattisosetta
- 75-100 g pinaattia
Maustaminen:
- Sitruunan mehua
- 1/2 - 1 tl mustapippuria
- 1/4 tl garam masalaa
- 1/4 tl chilijauhoa
- 1/4 tl kurkumaa
- korkillinen / tilkka omenasiideriviinietikkaa
Sitruuna on tärkeä mielestäni tässä ruuassa loppuvaiheessa. Voi käyttää myöskin vaikkapa tilkan omenasiideriviinietikkaa, riisiviinietikkaa tai vastaavaa happamuutta lisäämään.
Vinkki: Tässä on paljon aineksia, mutta jos haluat tehdä suoraviivaisemman keiton tsekkaa tämä toinen bataattikeittoresepti.
Tässä on 1-1,5 desilitraa linssejä. Huuhdellaan linssit ja laitetaan kattilaan. Ateriajyviä on noin 1 dl.
Ateriajyvät voi jättää pois, jos ei satu niitä olemaan.
Pilkoin porkkanat aika pieniksi, ettei kypsymisessä kestäisi kauaa.
Teelusikallisen verran meni mustapippuria.
Varoin laittamasta liikaa garam masalaa. Samoin kurkuma on vähän siinä ja siinä, että paljonko sitä kannattaa mennä laittamaan. Hyvin onnistui.
Perunaa meni keittoon noin 150 g.
Lisäsin perunat kaikessa rauhassa, kun porkkanat jo kiehuivat. Laitoin ajastusta 10 minuuttia, että muistan lisätä kohta bataatit.
Raastoin noin 350 gramman kesäkurpitsan. Käytin raastimen isompisilmäistä puolta.
Tomaattisosetta pari ruokalusikallista. Tomaatin lisäys vasta tässä vaiheessa siksi, ettei se hidasta linssien kypsymistä.
Lopussa pakastemaissia, keittoaika n. 3 minuuttia. Lidlin tuotteissa oli pidemmät keittoajat, ne voi laittaa aikaisemmin.
..Ja pakastepinaattipalleroita.
Kuvassa näkyy viisi kappaletta, mutta otin vielä pari lisää pakkasesta tähän keittoon. Kun keitto kuumeni taas kiehuvaksi, siirsin levyltä pois.
Sitruunanmehua päälle.
Valmista. Ei tässä varmastikaan mennyt kuin puolisen tuntia. Kannen alla vähän aikaa vetäydyttyään keitto paranee maultaan.
Täyttävä keitto, mutta samalla kevyen oloinen. Ei ehkä riitä yksi lautasellinen isoon nälkään, vaan santsata pitää. Voi joutua syömään leipää.
Iltasella saa ehkä nälkävyötä kiristellä, mutta sittehän onkin kiva syödä taas lisää kaikkea.
Mausteet alkavat keiton jäähtyessä heräilemään. Saattaa huomata maustaneensa enemmänkin, kuin ensin vaikutti.
Miedoista etikoista sain nytkin ensi hätään ytyä keitolle, joka ei ollut vielä saanut rauhassa vetäytyä.
Kommentit
Lähetä kommentti