Kevyttä herkkua, ilman rasvaa. Vähäsokerisesti.
- puolikas ylikypsä banaani muusattuna
- 1 dl luumusosetta
- 1 dl kaurajauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
180 C uunissa toiseksi ylimmällä tasolla n. 20 minuuttia.
Ripottelin kaurahiutaleita lisää, kunnes sain kekseihin sopivan koostumuksen.
Laitoin yhdet ruokalusikalliset puolukoita ja rusinoita, mutta ne olivatkin sitten valmiissa kekseissä melko kirpeitä. Yleensä toimivat banaanikekseissä hyvin.
Rriippuu siitäkin, miten makeaan on tottunut, voi laittaa enemmän tai vähemmän sokeria.
Ripottelin päälle vähän kanelia ja vaniljasokeria vielä ennen uuniin laittamista.
Alapuolelta katsottuna olivat hieman ruskistuneet.
Käänsin ne ympäri, etteivät vetisty leivinpaperia vasten.
Kahvin kanssa nämä menivat ihan ok vastapaistettuina.
Mansikkahilloa päälle.
Jääkaapista otettuna nämä eivät enää juurikaan herättäneet mielenkiintoani.
Toimivat kyllä siinä kohtaa, kun piti jotain ottaa pussissa taskuun koiralenkille lähtiessä.
Keksit eivät murustele, eivät sottaa tai ole tahmaisia.
Seuraavat omenasoseesta:
- puolikas ylikypsä banaani muusattuna
- 1 dl omenasosetta
- 1 dl kaurajauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita (lisää tarpeen mukaan enemmän)
- 2 rkl tai 0,5 dl sokeria
- Vähän taatelia sulatettuna n. 1 dl vedessä
- ripaus suolaa
- (1 tl kanelia, voi jättää poiskin)
- 1 tl vaniljasokeria
Sulatin taatelinpalan pienessä määrässä kuumaa vettä. Käytin mikrossa, se kuohahti yli. Taateli silti pehmeni.
180 C noin 20 minuuttia.
Oli rapea reunakin paikoitellen.
Molemmat soveltuvat kaurakeksien tekoon, luumusose ja omenasose.
Luumusose kakkupohja (piltti)
Kommentit
Lähetä kommentti