Tässä pitsapohjassa on grahamvehnäjauhoa ja vettä. Laitoin myös ripaukset suolaa ja sokeria.
Tähän ei tule hiivaa. Jos haluat kohottaa taikinan hiivalla, siihen löytyy ohje täältä.
- Pitsan päällä oleva vegaaninen juustokastike löytyy linkistä
Ripaukset suolaa ja sokeria. Jauhoja siis 2 osaa, vettä 1 osa.
Jauhoja lisätään, sekoitellaan ja vaivataan pikkuhiljaa, kunnes saavutetaan kumimainen taikinapallo.
Jätetään lepäämään hetkeksi.
Täytevinkit:
- Papuja
- kikherneitä
- sieniä
- paprikasuikaleita
- tomaattia
- ananasmurskaa
Pitkät vihreät pavut, etikkasäilötyt paprikat, kesäkurpitsa ja lehtikaali ovat toimivia myös, esimerkiksi.
Pitsaa paistetaan 200-asteisessa uunissa lyhyen aikaa. Jotkut paistavat kuumemmassakin.
Ongelma kasvispitsoissa voi olla liian märät täytteet. Jos täytteet ovat jo valmiiksi vähän sulaneita niin ehtivät paistua.
Kasviksia voi esikypsyttää pannulla tai kattilassa, vähässä vedessä.
Puristin ananasmurskasta nesteitä pois. Samoin tomaatista.
Sieniä voi käyttää myös mikrossa.
Sienistä saa umamin makua, ja suolan makua.
Niistä irtoaa niin paljon nestettä, että kaikki kelluu.
Pitsan kastike:
Ripottelin myös kuivattua oreganoa ja basilikaa kastikkeen sekaan.
Pitsa valmiiksi:
Laitoin taikinapallon leivinpaperin päälle uunipellille, ja aloin muotoilla siitä pyöreää lättyä.
Pitämällä taikinan hyvin jauhotettuna sekä alta että päältä, sitä on helppo venyttää.
Repeämistä piti varoa. Kaulin voisi auttaa.
Kärsivällisesti piti edetä.
Kivan kokoinen yhden hengen pitsa siitä tuli.
Täytteet päälle ja uuniin.
Maissia lipsahti aika paljon, mutta tulipahan ainakin iloisen värinen pitsa.
Yllättävän nopeaa se paistui valmiiksi.
Olen monesti aiemmin antanut sen olla liian kauan, ja käräyttänyt ohuet reunat turhan tummiksi.
En uskalla mitään tarkkaa aikaa sanoa. Ehkä 10-12 minuuttia. Riippuu niin uunistakin, ja tämä on tosi vanha rotisko uuni.
Kokeilin sitä reunoista kädellä jo 10-12 minuutin jälkeen. Se tuntui jo valmiilta ja otin pois.
Kastikkeen tein tällä kertaa vasta sillä aikaa, kun pitsa oli jo uunissa.
Käy se niinkin, mutta parempi laittaa jo ennen uunia.
kaatelen sitä aina vähän sinne tänne, täytteiden päälle.
Pitsaa oli helpointa leikata saksilla.
Hyvää ruokahalua! Hyvää oli.
Hyvä puoli tässä pitsassa on se, että tämä ei sisällä mitään aineksia, joiden takia tätä ei voisi syödä vaikka joka päivä.
Siksi laitoin hakusanaksikin "laihduttajan pitsa".
Jauhot ja leivät ovat toki aina kaloritiheämpiä ruokana, kuin vaikkapa kokonaiset keitetyt perunat.
Mutta mikä ettei tämä voisi olla vaikka vakioaamiainen, jos haluaa.
Pitsapohjan opin alun perin Mic The Veganin videolta.
Juustoresepti oli kirjassa Dr. Caldwell Esselstyn Prevent and Reverse Heart Disease josta muokkasin sen.
Löysin juustokastikeohjeita myös Youtubessa, kannattaa kokeilla jos tykkää:
- Well Your World - Video jossa myös ilman pähkinöitä.
Kommentit
Lähetä kommentti