Helteet pukkaavat taas päälle ja uuni varmaankin menee sitä myötä käyttötauolle. Ehdin kuitenkin väsätä sitä ennen pari aamiaispeltiä.
Tein tomaattiin vain viillot ja laitoin kokonaisena pellille, ettei se alkaisi valuttaa nestettä.
Olisiko ehkä ollut hyvä käyttää sieniä etukäteen mikrossakin. En oikein ole varma haluanko sienten jäävän osittain vaaleiksi.
Teen paljon ruokaa ilman mausteitakin, mutta tomaatin olisi voinut kyllä valmistella jotenkin.
Ei maistunut juuri millekään ilman mausteita. Se oli petollisen kuuma sisältä, ja hankala syödä siististi.
Omena oli onnistunut piristys aamupalalle, samoin perunat ja sienet.
Tässä toinen ehdotus aamiais- tai illallispelliksi. Kesäkurpitsaa ja perunoita.
Kesäkurpitsoiden päälle voisi laittaa balsamiviinietikkaa, riisiviinietikkaa, pippureita tai muita mausteita.
Yrtit laittaisin ehkä vasta uunilämmityksen jälkeen, koska ne vain kärähtävät kuumassa turhaan.
Tämä meni ilman mitään, kun en sillä hetkellä keksinyt, mitä laittaisin.
Katsoin, että kunhan jotain rusketusta on.
Kesäkurpitsat käyttäytyvät melko eleettömästi, joten niiden ruskettumista en jäänyt odottelemaan.
Kyllä niillekin siellä jotain tapahtuu, jos perunoissakin on jo ruskeat kärjet.
Ainahan se ei ole, koska kasvitkin joskus kasvavat miten sattuu.
Jokin maanantaierä kun sattuu kohdalle, sitä herkästi alkaa haparoimaan kaikki mahdolliset mausteet ja kastikeputelit käsiinsä, mitä ulottuvilla sattuu olemaan.
Sellaista se on. Tälläkin hetkellä nämä perunat mitä olen ylistänyt maasta taivaaseen, tai ainakin käyttänyt pitkään, olivat viimeksi vähän kinttaalla, että pitääkö ottaa jo suolapurkki kaapista vai mitä.
Ei se mikään ihme ole. Uutta satoa pukkaa jo.
Kannattaahan se varmasti kaikki silloin ottaa käyttöön, ettei tarvitse nurjalla mielellä aloittaa päiväänsä, tai heittää ruokaa pois.
Tässä omassa ateriassa ketsuppi oli nyt se käänteentekevä makuelämys, ja tietysti muutama rapea reunakohta perunoissa.
Lisää aamiaispeltejä:
Kommentit
Lähetä kommentti