Paistelin kesäkurpitsoita uunissa. Sieni pääsi kyytiin myös.
Määrän puolesta jouduin kyllä tekemään muutakin vihannesta lisäksi samana päivänä.
Isompi vuoka voisi siksi olla kätevämpi.
Pilkoin kesäkurpitsat ja sienet isohkoiksi palasiksi.
Tunnin kuluttua otin uunista pois. Aika paljon ne olivat uunissa kutistuneet. Oma uuni on vanha, jonkun toisen uunilla vähempi aikaa voi riittää.
Kesäkurpitsat olivat pehmeitä ja sienet antoivat makua. Tosi helppoa syödä.
Vuoan pohjalla oli paljon nestettä, jonka voi joko syödä mukana, tai kaataa johonkin kastikkeeseen.
Energiataloudelliselta kannalta ruuasta, joka posottaa tunnin uunissa, voisi olla hyvä tulla pitkällekin ajalle syötävää.
Tai samoilla lämmöillä voisi tehdä muutakin ruokaa.
Helteellä valitsen uunin sijasta mieluiten pikaisen höyrytyksen kattilassa, tai paistamisen pannulla.
Vähempi määrä riittää, jos ei halua jääkaappiin monia ruokarasioita syönnin jälkeen.
Paistoin paprikajauheella, musta- ja valkopippurilla maustetut keitetyt perunat. Siirsin ne sivuun ja laitoin kesäkurpitsaa pannulle.
Jos kesäkurpitsan maku ei ole onnistunut, voi tulla tarve maustaa niitä enemmän jo paistamisvaiheessa.
Kommentit
Lähetä kommentti