Pyöräytetään muffinssit.
Sunnuntai voi olla ihan hyvä päivä harjoitella WFPB-leipomuksia.
Näihin tulee kaurajauhoa. Jos sitä ei ole, voit tehdä blenderissä kaurahiutaleista jauhoja, tai sitten vaikkapa leipoa tällä toisella ohjeella, johon tulee kaurahiutaleita.
Lopussa myös toinen idea leipomukseksi.
Tämän reseptin löysin Youtubesta, Simnett Nutrition-kanavalta. Tässä linkki muffinssivideoon.
Tämä oli ensimmäisiä WFPB- leipomuksia, joita opettelin tekemään.
Ennen muffinsseja oli kahvia varten ainoastaan banaanikaurakeksejä ja hedelmiä. Hyvä vaihtoehto nekin, etenkin helpompi.
Muunsin reseptiä sopivammaksi. Kasvimaidon jätin pois, koska taateleiden liotusvettä tuli mukaan.
Kuivat aineet:
- n.4,5 dl kaurajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa (laitoin vähän vajaan, ettei vain maistu)
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- kanelia, jos haluaa. Kanelia laitoin vain vähän ripotellen.
Nestemäiset aineet:
- taatelia ja n.1 dl tulee liotusvettä
- 3 ylikypsää banaania
- 3 rkl (= 0,5 dl) sitruunanmehua
- kasvimaitoa, jos tarvitsee
Sattumiksi:
- marjoja,
- rusinoita,
- pähkinöitä
- suklaahippuja ym. vapaavalintaisia lisukkeita 1-2 dl.
n.170- 180 C - 20-25 min
Kaadoin n. 1 dl kiehuvaa vettä taateliköntin päälle. Niin vähän vettä kuin suinkin, jotta kaiken voi lisätä taikinaan.
Arviolta neljäsosa taatelipaketillisesta. Punnitseminenkaan ei oikein auttanut mittaamisessa, koska palaseni oli kuivahtanut.
Palastelin sitä käsin veden jäähdyttyä, ja jätin likoamaan. Nopeastikin olisivat ehkä sulaneet, mutta jätin moneksi tunniksi, kun menin tauolle.
Banaanit ja taatelit oli helpointa sekoittaa sauvasekoittimella, vaikka olisi ehkä manuaalisestikin onnistunut.
Haittaisiko lie muutama mahdollinen paakku.
Kaadoin kuivat aineet märkien sekaan ja sekoitin.
Mansikat paloittelin mahdollisimman jäisinä, ja lisäsin ihan lopuksi, etteivät valuta.
En jäänyt kauaksi aikaa vatkaamaan taikinaa, ettei ilmavuus kärsi.
Tavallisellakin pellillä saa tehtyä. Paperivuokien täyttäminen vaatii, että mahdollisimman kerralla losauttaa keskelle paperia. Voi käyttää kahta lusikkaa.
Se lähtee viettämään nurin tai taikina nostaa vuoan lusikan matkaan, jos joutuu liikaa korjailemaan. Tähtäys ja köntti, sitten lisää varovasti jollei paperi tullut täyteen.
Testaamatta on vielä, tulisko tästä kakku ihan jossain muussakin paistovuoassa, kokonaisena.
Rakenteesta tuli kirjaimellisesti ilmava.
Pitäessäni muffinssipalaa suun edessä, pystyn paikoitellen melkein hengittämään sen läpi.
Laitoin kaikki isoon muovirasiaan ja annoin jäähtyä pöydällä. Jonkin ajan kuluttua lähti jo näin hyvin.
Kun yritin kuoria lämpimänä, puolet muffinssista jäi kiinni paperiin.
Huomasin porkkana-aamiaispannarit hyvin samanlaisiksi ainesosiltaan.
Niiden kanssa sopi maapähkinävoi ja mansikkahillo. Voisi sopia muffinssienkin kanssa.
Olen yrittänyt tehdä kuorrutetta muffinsseihin, ja joka kerta se on mennyt pieleen. Ne tuntuvat hukkuvan, jos laitan jotain suklaakekoa tai pölysokeria päälle. Makuasioita toki.
Toivottavasti maistuvat. Ehkä jossain tilanteessa enemmän, ja toisinaan hieman vähemmän.
Eilenkin söin kolme teen kanssa, ja hyvä etten hakenut neljättä. Aamulla taas ei millään mennyt.
Jos ei halua yhtään kauraa eikä banaania, niin suosittelen vaikkapa pula-ajan joulutorttuja.
Suolaisetkin taikinasta saa. Resepti on onneksi postauksen melko alussa, jotta voi harkita soveltuuko.
Muutama koiran kuvakin on siellä, kunnes päästään tortuntekoon. Niitä löytyy lopustakin.
Kiitos kun luit, ja toivottavasti löydät sopivat herkut juuri omaan käyttöön.
Huomenna on kolmastoista luukku, saa nähdä mitä löytyy!
- Luukku 1. Peruna
- Luukku 2. Kaurapuuro
- Luukku 3. Porkkanaletut
- Luukku 4. Kaura-ateria
- Luukku 5. Bataattikeitto, peltileipä ja kirjavinkki
- Luukku 6. Ruskea kastike
- Luukku 7. Riisipuuro
- Luukku 8. Papusoppa ja helppo leipä
- Luukku 9. Makaroni
- Luukku 10. Pitsa
- Luukku 11. Currymausteinen keitto
- Luukku 12. Muffinssit
- Luukku 13. Riisi, kirjavinkit
- Luukku 14. Mannapuurot
- Luukku 15. Vihreä keitto
- Luukku 16. Starch Blaster
- Luukku 17. Maustekastikkeet
- Luukku 18. Kaali ja riisi
- Luukku. 19. Bataatti
- Luukku 20. Rieskat, bataattikakut+keitto
- Luukku 21. Hampurilaisateria
- Luukku 22. Makaronilaatikko ja italiansalaatti
- Luukku 23. Ruskea risotto ja punakaalilisuke
- Luukku 24. Pasteijat ja tortut
Kommentit
Lähetä kommentti