Tehdään rieskat, bataattikakkuset, ja lopussa vielä keittokin.
Rieskoissa on päällisinä kesäkurpitsaa, sinappia ja oreganoa.
Lanttutikkuja vitamiiniksi ja bataattikakkunen makeaksi palaksi.
Perunarieskat:n. 3 dl perunamuusia
2 dl grahamjauhoja
1 dl kaurajauhoja (tai esim. pikakaurahiutaleita)
1 dl kauramaitoa
1 rkl omenasosetta
suolaa
Uuni 220 C noin 15 min.
.
Taputtelin molemmin puolin taikinapalasen jauhoissa, ja muotoilin pellillä loppuun.
Pistelin haarukalla reikiä.
Usein teen rieskat keitetyistä perunoista ja jauhoista, ilman omenasoseita ja kauramaitoja. Silloin rieskoista tulee jonkin verran kovemmat, ja taikina hajoilee pellille laittaessa. Niihin verrattuna nämä uudet ovat suorastaan pumpuliset.
Käännän paistuneet rieskat ympäri, etteivät ne vetisty leivinpaperia vasten.
Jos pääsevät uunissa kuivahtamaan, ne voi peittää leivinpaperilla ja pyyhkeellä joksikin aikaa.
Bataattikakkuset:
- mikrossa kypsennetty bataatti (pistellään reikiä ja 5-8 min.)
- kaurahiutaleet
- rusinoita
- puolukoita
- (vaniljasokeri)
- (kaneli)
180 C noin 15-20 minuuttia.
Laitoin ensin liikaa rusinoita ja puolukoita. Taikinapallerot eivät meinanneet pysyä koossa. Piti nyppiä vähemmäksikin.
Näistä oli hankala saada selvää, ovatko ne valmiita vai eivät. Kunhan eivät pääse palamaan, mutta muuttuvat paremmin käsiteltäviksi.
Kypsä bataatti ja kaurahiutaleet aineksina olisivat kai valmiita ilman uuniakin.
Olen nyt kokeillut tehdä tällaisia keksejä tai kakkusia banaaneista, omenasoseesta ja nyt bataatista.
Omasta mielestäni paras on edelleen banaanista tehty. Helppouden vuoksi omenasose tulee toisena, ja nämä bataattiset sitten kolmantena. Makuasia toki, joten en moiti, tai anna makutakuutakaan.
Bataattikakkuset olivat kaikista pehmeimpiä näistä.
Joskus näissä itselleni on tärkeintä, että pelastavat kaupunkireissulla pyörtymiseltä. Ikään kuin aamupuuro taskussa, ja jos käväisee kahvin hakemassa jostain.
Yhdistelmäkeksit voivat olla myös maukkaita.
Päivän keitto:
Mausteina tomaattituotteita, sekä tällä kertaa savupaprikaa ja säilykepaprikoita. Pippuria ja persiljaa.
Ensin ajattelin, ettei tämä niin hyvää ole, että alan erikseen tälle omaa luukkua tekemään. Enkä alkanutkaan.
Vetäydyttyään kelpo keitto se oli sittenkin. Onpahan taas vähän eri, kuin viime- ja toissakertainen keitto.
Ihmeellisen ruskean väristä vain. Luulin, että punaiseksi menisi tomaatista. Jospa persilja sekoitti punaisen, ja teki ruskeaa.
Sekoittelemalla saa perunoista irtoamaan suurusta keittoon.
Keittiöapulainen.
Kiitos taas kun luit, toivottavasti sait ideoita.
Huomenna on jo niin mones luukku, että se on kohta joulu. Nähdään huomenna.
Inspiraatiota rieskataikinaan löysin Youtubesta, Vegaanikokin keittiössä -kanavan videolta.
- Luukku 1. Peruna
- Luukku 2. Kaurapuuro
- Luukku 3. Porkkanaletut
- Luukku 4. Kaura-ateria
- Luukku 5. Bataattikeitto, peltileipä ja kirjavinkki
- Luukku 6. Ruskea kastike
- Luukku 7. Riisipuuro
- Luukku 8. Papusoppa ja helppo leipä
- Luukku 9. Makaroni
- Luukku 10. Pitsa
- Luukku 11. Currymausteinen keitto
- Luukku 12. Muffinssit
- Luukku 13. Riisi ja kirjavinkit
- Luukku 14. Mannapuuro
- Luukku 15. Vihreä keitto
- Luukku 16. Starch Blaster
- Luukku 17. Maustekastikkeet
- Luukku 18. Kaali ja riisi, currymausteella
- Luukku 19. Bataatti
- Luukku 20. Rieskat, bataattikakkuset ja keitto
- Luukku 21. Hampurilaisateria
- Luukku 22. Makaronilaatikko ja italiansalaatti
- Luukku 23. Ruskea risotto ja punakaalilisuke
- Luukku 24. Pasteijat ja tortut
Kommentit
Lähetä kommentti