Yhdeksäs luukku, ja siellä makaronit.
Keitin makaronit vähässä vedessä, ja tein mausteseoksen siihen suoraan.
Pidän valmiina vedenkeittimessä kuumaa vettä lisätäkseni sitä, jos se haihtuu liian vähiin.
Silloin, kun en pysty vahtimaan kiehumista näin tarkkaan, keitän makaronit totutulla tavalla eli kaataen lopuksi keitinveden pois, ja maustan.
Lanttu oli kuitenkin sen verran raikas, että päätin tehdä raastetta.
Mausteet olivat paprikajauho, mauste- ja mustapippuri sekä persilja. Tomaattisose, ketsuppi, ja voisi laittaa myös soijakastiketta. Vihanneksena vihreät pitkät pavut.
Suolaa on maustekastikkeissa mutta ajattelisin, että silti vähemmän kuin esim. lusikallisessa ruokasuolaa. Voin olla väärässäkin, mutta kaupanpäällisinä tulee silti myös makua.
Uunissa voisi hauduttaa myös. Lanttujen kypsyminen on vain asia mistä pitää huolehtia, ja varmaan esikypsyttäminen on viisainta. Samoin joissain pakastevihanneksissa usein nykyään.
Ruokavalion kannalta se, mitä olen tutustunut on, että tumma on tietenkin useimpien suosittelema vaihtoehto, mutta jos haluaa käyttää valkoisia makaroneja tai valkoista riisiä, sitten käyttää.
Tein sen tietokoneelta, joten jos yhtäkkiä katoan sieltä, niin ei kannata ihmetellä.
Jospa Instagramin kautta löytää nykyisiä ja uusia aiheesta kiinnostuneita, ja joku voi tykätä sen kautta saada ilmoituksia julkaisuista. Tervetuloa seuraamaan. Mutta huomenna on kymmenes luukku. Joulu lähestyy.
- Luukku 1. Peruna
- Luukku 2. Kaurapuuro
- Luukku 3. Porkkanaletut
- Luukku 4. Kaura-ateria
- Luukku 5. Bataattikeitto, peltileipä ja kirjavinkki
- Luukku 6. Ruskea kastike
- Luukku 7. Riisipuuro
- Luukku 8. Papusoppa ja helppo leipä
- Luukku 10. Pitsa
- Luukku 11. Currykeitto
- Luukku 12. Muffinssit
- Luukku 13. Riisi ja kirjavinkit
- Luukku 14. Mannapuurot
- Luukku 15. Vihreä keitto
- Luukku 16. Starch Blaster
- Luukku 17. Maustekastikkeet
- Luukku 18. Kaali ja riisi
- Luukku. 19. Bataatti
- Luukku 20. Rieskat, bataattikakut+keitto
- Luukku 21. Hampurilaisateria
- Luukku 22. Makaronilaatikko ja italiansalaatti
- Luukku 23. Ruskea risotto ja punakaalilisuke
- Luukku 24. Pasteijat ja tortut
Kommentit
Lähetä kommentti