Tervetuloa Strugglen Grillille. Mitä laitetaan?
Ottaisin kaksi hampurilaista kaurapihvillä, sekä lohkoperunat. Juomaksi 0,33 puolukkatuoremehu.Mitä mausteita?
Sinappi, ketsuppi, kurkkusalaatti.
Viisi kohtaa:
Kaalisalaatin pilkoin miniblenderissä. Sekaan vähän soijajogurttia, sinappia ja limemehua.
Kaupassa lunttasin tuoteselosteista viimeksi, että monessa majoneesissa on jotain sinappia.
Lohkoperunoihin grillimaustetta, ja suolaa jos haluaa.
Tässä näkyy leipien rakenne halkaistuna.
Kurkkusalaatin voi ostaa kaupasta, niissä ei ole öljyä useinkaan. Tein kurkkusalaatin nyt itse miniblenderissä maustekurkusta ja etikkasäilötystä paprikasta.
1. Lohkoperunat
Perunalohkot leivinpaperoidun pellin päälle, ja uuniin. Vinkki: Pyörittele ennen uuniin laittamista ketsupissa ja mausta grillimausteella. Mauste pysyy pottujen päällä.
Samalla voi vääntää nupit 200 C keskilämmölle. Nämä laitoin nyt ylätasolle. Paistetaan kunnes valmiita. En kääntele välillä, uuni vain jäähtyy.
2. Leivät
- 3 dl lämpöistä vettä
- 2 tl kuivahiivaa
- ripaukset suolaa ja sokeria
- 1 dl grahamjauhoja
- 1/2 -1 dl kaurahiutaleita
- loput hiivaleipävehnäjauhoja
Jauhoja sekoitetaan vähin erin ensin vispilällä hiiva+sokeri+suolaveteen, kunnes otetaan lusikka avuksi.
Sillä sekoitetaan loppuun kunnes taikina on löysähköä. Lusikalla pellille könttejä nousemaan.
Annoin kohota (tai levitä) n.20-30 minuuttia lieden päällä, sillä aikaa kun pihvit olivat uunissa. Paistoin sitten 200C-uunissa noin vartin, tai kunnes valmiita.
Tämä on peltileipäideasta lähtöisin, ja taikina on siis löysää. Ne leviävät toisiinsa kiinni, eivätkä nouse pyöreiksi.
Tiesin, etten saa kuitenkaan tehtyä nyt ilmavia, mutta pyöreiksi kohonneita sämpylöitä.
Siksi tein niin lituskoita leipiä, ettei niitä ole pakko halkaista. Pääasiana rakenne ja mieto maku.
Ainekset sekoitetaan yhteen. Lisätään, jos jostain on puute. Pavut mittasin ensin, muusasin sitten.
Taikinasta pitäisi tulla kohtuullisen vaikeasti sekoitettavaa, ja vaaleaa väriltään. Siitä on helppo rutistella pihvit.
Taikinasta pitäisi tulla kohtuullisen vaikeasti sekoitettavaa, ja vaaleaa väriltään. Siitä on helppo rutistella pihvit.
Mausteeksi:
- ketsuppia
- sinappia
- 0,5 - 1 tl soijakastiketta
- 1 rkl tomaattisosetta
- 1/4 tl mustapippuri
- maustepippuria ripaus, tai 1/8 tl
- paprikajauhetta 1/8 tl tai väriä tuomaan
180 C uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes valmiita. Kääntö puolessa välissä.
Mausteita tietysti maun mukaan. Laitoin vain arvioiden, mikä hyvältä näyttää.
Välillä käänsin ja jatkoin tarvittaessa uunissa oloaikaa. Alkoivat viimein pysyä koossa.
Näissä on se vaara, että ensin eivät valmistu, mutta yhtäkkiä kuitenkin kuivahtavat. Kannattaa kääriä paperiin tai pyyhkeeseen, jos joutuu pitämään odottamassa.
Maku ja rakenne muistuttaa einesjauhelihapihvejä, ainakin näillä mausteilla. Kumma kyllä. Sekin on edistysaskel.
Pihvin värillä taida olla merkitystä, kun se peitetään maustekastikkeilla.
4. Kaalisalaatti
Kaupassa lunttasin tuoteselosteista viimeksi, että monessa majoneesissa on jotain sinappia.
5. Raikas juoma
Puolukkamehun tein jäisistä marjoista.
Vettä lorautin ensin vähän, surautin silpuksi, ja laimensin loppuun mukissa. Jäisistä puolukoista ei tule kovin kirpeääkään ensin. Sokeria voi laittaa, jos haluaa.
Annos on valmis!
Puolikkaista tuli litteitä, eikä tarvinnut puristaa kasaan purressa. Leipää tuli annokseen vähän, kun olivat niin ohuita.
WFPB-soveltuva hampurilaisateria olikin vielä kokeilematta.
Tavallista suolaisempi ateria, mutta puuttuu tästä sentään liha ja rasva - paitsi kasvien oma.
Kiitos kun luit! PS. Oli hyvää, meinasin unohtaa mainita.
- Luukku 1. Peruna
- Luukku 2. Kaurapuuro
- Luukku 3. Porkkanaletut
- Luukku 4. Kaura-ateria
- Luukku 5. Bataattikeitto, peltileipä ja kirjavinkki
- Luukku 6. Ruskea kastike
- Luukku 7. Riisipuuro
- Luukku 8. Papusoppa ja helppo leipä
- Luukku 9. Makaroni
- Luukku 10. Pitsa
- Luukku 11. Currymausteinen keitto
- Luukku 12. Muffinssit
- Luukku 13. Riisi ja kirjavinkit
- Luukku 14. Mannapuuro
- Luukku 15. Vihreä keitto
- Luukku 16. Starch Blaster
- Luukku 17. Maustekastikkeet
- Luukku 18. Kaali ja riisi, currymausteella
- Luukku 19. Bataatti
- Luukku 20. Rieskat, bataattikakut+keitto
- Luukku 21. Hampurilaisateria
- Luukku 22. Makaronilaatikko ja italiansalaatti
- Luukku 23. Ruskea risotto ja punakaalilisuke
- Luukku 24. Pasteijat ja tortut
Kommentit
Lähetä kommentti