Viidennessä luukussa on bataatti. Siitä on hyvä keittää päivän keitto.
Keitto kiehuu noin 20-30 minuutissa, tai kunnes kypsää. Tässä luukussa:
- Keitto
- Peltileipä keiton kanssa
- Kirjavinkki
- Pakastepinaattien ja maissien vertailua.
- bataattia
- punaisia linssejä
- maissia
- pinaattia
- vettä
Mausteeksi:
- 1/4 tl kurkumaa,
- 1/4 tl chilijauhetta tai -hiutaleita,
- 1/4 tl mustapippuria,
- 1/4 tl garam masalaa.
- sitruunanmehua
- tomaattisosetta
Bataatti on niin ihana ja maissit raikkaita, ettei tähän kaipaa hirveästi makujen tunkua.
Tomaattisosetta voi pursottaa keittoon. Ei koko tuubia, mutta väriksi ja mauksi vähän.
Tästä keitosta mikä on kuvissa, unohdin tomaattisoseen. Makuasia, lisätäkö vai ei.
Sitruuna on tosi hyvä tässä keitossa, eli kun aina lautasella pirskottaa sitruunanmehua.
Saa C-vitamiinia ja keiton maku korostuu. Sitruunassakin on mahtava aromi.
2. Peltileipä
Keiton kanssa sopii hyvin peltileipä. Täysjyväinen tästä, tai vaaleampi seuraavalla reseptillä:
Jauhoja voi ripotella taikinan päälle, ettei se tartu kohotessaan liinaan tai leivinpaperiin.
Paistoastian pohjalle voi laittaa leivinpaperin ennen taikinan kaatamista, astian reunojen yli ulottuen, niin ei tule yhtään sotkua.
Tästä kirjasta bataattikeittoni on saanut inspiraationsa. Eli Cynthia S. Nixonin Helpot ja nopeat kasvisherkut.
Olisi mahtava lahja pukinkonttiin wfpb-syöjälle, mutta valitettavasti en löydä tätä mistään enää ostettavaksi.
Englanniksi löytyi kyllä adlibriksen sivuilta saman tekijän kirjoja.
Kirjastoista voi löytyä. Suomenkielisessä on se hyvä puoli, että reseptit on valmiiksi muutettu tutumpiin mittayksiköihin.
On Cynthia S. Nixonilla paljon reseptejä kotisivullaankin, jos englanti taittuu, tai saa käännettyä. Sivuilta löytyy juuri samainen bataattiresepti, josta opin tämän keitonkin.
Olipa ehjän ja lehtevän näköiset pinaatit, kun yleensä ne on olleet sellaisia murusia vaan.
Nyt vasta huomasin, että Lidlin pakastepinaatteja on kahdenlaisia: hienonnettuja ja lehteviä.
"Chopped" ja "Leaf".
Tölkkimaisseissa on suolaa ja omanlaisensa maku. Nekin käyvät tähän ihan hyvin.
Hyvää ruokahalua ja kiitos kun luit! Huomenna itsenäisyyspäivä, ja kuudennen päivän luukku.
- Luukku 1. Peruna
- Luukku 2. Kaurapuuro
- Luukku 3. Porkkanaletut
- Luukku 4. Kaura-ateria
- Luukku 5. Bataattikeitto, peltileipä ja kirjavinkki
- Luukku 6. Ruskeakastike
- Luukku 7. Riisipuuro
- Luukku 8. Papusoppa
- Luukku 9. Makaroni
- Luukku 10. Pitsa
- Luukku 11. Currykeitto
- Luukku 12. Muffinssit
- Luukku 13. Riisi, kirjavinkit
- Luukku 14. Mannapuurot
- Luukku 15. Vihreä keitto
- Luukku 16. Starch Blaster
- Luukku 17. Maustekastikkeet
- Luukku. 19. Bataatti
- Luukku 20. Rieskat, bataattikakut+keitto
- Luukku 21. Hampurilaisateria
- Luukku 22. Makaronilaatikko ja italiansalaatti
- Luukkku 23. Ruskea risotto ja punakaalilisuke
- Luukku 24. Pasteijat ja tortut
WFPB Bataatti-kesäkurpitsakeitto. Melkein sama, mutta kesäkurpitsalla.
Keittelin tuota keittoa. Garam masalaa minulla ei ollut, mutta maku oli siltikin hyvä. Tosin suolaa jouduin laittamaan.
VastaaPoistaHyvä kun keitossa ei ole perunoita. Ne eivät minusta oikein kestä uudelleen lämmittämistä. Tätä kun on tarkoitus ottaa kahtena päivänä evääksi.
Kiitos kommentista, ai kun kiva kuulla että kokeilit keittoa. Ruokabloggarin unelma että reseptiä on kokeiltu. Joo, joskus se on väistämätöntä, että suolaa joutuu ripottelemaan. Nimenomaan, kiva ettei kaikki keitot ole perunasta, saa kokeilla muutakin. Itse huomaisin, että tämä on tosi kevyttä, mutta täyttävää, joten toivottavasti nälkä pysyy poissa. Linssit kyllä tuovat hyvin energiaa tähän keittoon.
Poista