Jos tulit tänne instagramista suklaajäätelöä hakemaan, vegaaninen suklaajäätelö löytyy tästä linkistä. Laitoin IG-n väärän linkin vahingossa.
Jos tulit katsomaan banaanikeksien tekoa, olet tullut oikeaan postaukseen.
Banaanit voi tässä ohjeessa korvata omenasoseella, jos haluaa.
Kuten olen oppinut nykyään.
Kun laittaa hakusanaksi youtubeen banana cookies plantbased tai jotain, alkaa löytyä erilaisia versioita banaanikaurakekseistä. Tai oat clusters taitaa olla toinen hyvä sana, ja no oil lisäksi. Suomeksikin löytyi googlettamalla ohjeita. Jokaisesta vegaanireseptikokoelmasta, olipa kirja tai blogisivu, varmasti löytyy jokin versio tästä.
Eri makuisia saa esimerkiksi lisäämällä kaakaojauhetta, pähkinöitä, kookosta, erilaisia aromeita (vaikka ovatkin lisäaineita). Nyt laitoin pakastemustikoitakin. Puolukoita on kiva laittaa. Itse tykkään ihan perusmausteilla, eli ripaus sokeria, ripaus kanelia.
Vallan loistavia ovat eväskeksiksi, koska banaanikaurakeksit eivät mene miksikään laukussa vielä yhden päivän aikana
Banaani kannattaa muuttaa kaurakeksiksi, niin sitten se on muutenkin paljon täyttävämpi eväs.
Kekseihin ainekset:
Kaurahiutaleita, pari ylikypsää banaania, rusinoita. Mausteeksi voi laittaa kanelia ja vaniljaa.
Vanilijasokerin toki voi jättää pois, mikäli haluaa sokerit heivata kokonaan lisätyssä muodossa.
Banaanit muusiksi. Minulla oli ylikypsiä banaanin palasia pakkasessa, jotka sulatin ensin mikrossa.
Lisätään kaurahiutaleet sun muut, ja muotoillaan kekseiksi leivinpaperille. Uuniin 180-200 astetta, vartti tai parikymmentä minuuttia.
Kannattaa jättää taikina enemmän märäksi, kuin kuivaksi.
Olen huomannut että niistä tulee jopa rasvaisen oloisia ja muistuttaa enemmän kaurakeksejä perinteisessä mielessä, jos ei ole liian kuiva taikina.
Kaurahiutaleita laitan aina sen verran, että saa järkevän oloisen keksitaikinan. Mitään mittoja ei ole, koska banaaneitakin on monen kokoisia.
Kannattaa laittaa rusinoita ja marjoja säästeliäästi, koska muuten keksitaikina alkavaa hajota liikaa.
Makuasia, miten kauniiksi haluaa nämä muotoilla. Itse tykkään jättää vähän epämääräisiksi, tulee sitä kivaa paistunutta reunaa enemmän.
Siirrän marjat ja rusinat keskemmäksi, etteivät ne kärvähdä reunalla. Päästän aika kuiviksi ne uunissa, mutta mielestäni kovin palaneena eivät ole hyviä.
Hyvä käyttötarkoitus pilaantumassa oleville banaaneille. Ne voi aina laittaa kuorittuina pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Keksitkin voi pakastaa.
Hyvää. Ainakin riittävän hyvää esimerkiksi eväskeksiksi. Mielestäni tuoreena parhaita, mutta jotkut tykkäävät syödä jääkaapistakin vielä pitkään.
Käytin näitä paljon siirryttyäni kasvipohjaiselle vegaaniruokavaliolle, siksi että tarvitsin evästä mukaan lähtiessäni kotoa. Huomasin, että mikäli haluan noudattaa tätä ruokavalioa, en voi oikein ulkona käydä syömässä koska kaikki eväät ja pikaruoat olisivat täynnä rasvaa ja öljyä.
Se ensimmäiset kolme viikkoa varsinkin halusin olla todella tarkka syömisistäni siksi, että näkisin kunnolla vaikutukset.
Jos kahviloihin alkaisi tulla SOS-free eli salt, oil, sugar free leivonnaisia, voisi ostaa näiden sijaan. Mutta toki säästäähän tässä rahaakin, kun pitää omat eväät mukana ollessaan liikkeellä.
Kommentit
Lähetä kommentti