Tänään tehdään iso kattilallinen ruokaa koko päiväksi.
Idea tähän tuli Well Your World- kanavalta, ja sen nimi on englanniksi Starch Blaster. Sanon tätä nyt tärkkelyspannuksi, että saan otsikoitua myös suomeksi.
Tätä voi tehdä pienemmänkin määrän. Kannattaa valita silti iso kattila. Mahtuu hyvin kääntelemään ja tarvittaessa lisäilemään jotain.
Vettä laitoin aluksi puolitoista litraa. Vedenkeittimeen kuumensin valmiiksi lisää.
Tarkoitus on, että keitinvesi imeytyy kokonaan. Jos lopuksi on liikaa vettä, sen voi täyttää lisäämällä jotain pakasteherneitä. Tai sitten päättää, että tämä on nyt keittoa.
Nyt valitsin:
- perunaa
- vihreitä linssejä
- punaisia linssejä
- kierrepastaa
- riisiä
Vältin laittamasta isoja määriä aina yhtä laatua, ettei soppa kasva liikaa. Voisi tätä toki tehdä reilumminkin, ettei tarvitse kohta tehdä lisää.
Linssejä mittasin yhteensä noin desin, riisiä samoin. Varmaan alle kilo perunaa.
Mausteeksi voi laittaa mitä haluaa. Laitoin nyt 1/2 tl mustapippuria, 2 tl currya, ja 2 tl persiljaa. Ripottelin oreganokin.
Olen laittanut joskus paprikajauhoa, kuminaa, juustokuminaa ja chiliä. Joskus parit tölkkijalapenot sekaan, jos on tulista pitänyt olla.
Soijakastike- ja ketsuppiloraukset voi laittaa myös.
Vihannekseksi valitsin sekoitusta jossa on porkkanaa, maissia, herneitä ja vihreitä papuja. Lisäksi pakastelehtikaalta. Vihanneksia laitan säästellen.
Nyt en laita mitään muita kaalia. En parsakaalia, kukkakaalia tai valkokaalia. Niissä on se voimakas haju.
Ensimmäisenä lisäsin perunat ja vihreät linssit, koska niissä on pisin keittoaika.
Seuraavaksi, n. 10 minuutin päästä, loput ainekset, eli makaronit, riisit, vihannekset, tomaatit.
Tomaatit lisäsin melko lopuksi, koska sen jälkeen palaa herkemmin pohjaan, kuin ilman tomaattia. Lisäksi tomaatti joskus hidastaa vihreitä linssejä kypsymästä.
Jos tekisi vain aineksista, joiden kypsymisaika on vartin, tämä tulisi vartissa. Linssit ja perunat voivat tarvita sen 20-25 minuuttia.
Yllättävän näköistä tänään tulikin.
Se aina vähän riippuu, mitä aineksia valitsee viiden joukkoon, ja millä maustaa.
Jos laittaa vihannekseksi porkkanaa, voi keittoaika olla jopa 35-40 minuuttia. Ohrasuurimoita olen kokeillut myös, niissä oli noin 20 minuuttia.
- Luukku 1. Peruna
- Luukku 2. Kaurapuuro
- Luukku 3. Porkkanaletut
- Luukku 4. Kaura-ateria
- Luukku 5. Bataattikeitto, peltileipä ja kirjavinkki
- Luukku 6. Ruskea kastike
- Luukku 7. Riisipuuro
- Luukku 8. Papusoppa ja helppo leipä
- Luukku 9. Makaroni
- Luukku 10. Pitsa
- Luukku 11. Currymausteinen keitto
- Luukku 12. Muffinssit
- Luukku 13. Riisi ja kirjavinkit
- Luukku 14. Mannapuuro
- Luukku 15. Vihreä keitto
- Luukku 17. Maustekastikkeet
- Luukku 18. Kaali ja riisi
- Luukku. 19. Bataatti
- Luukku 20. Rieskat, bataattikakut+keitto
- Luukku 21. Hampurilaisateria
- Luukku 22. Makaronilaatikko ja italiansalaatti
- Luukku 23. Ruskea risotto ja punakaalilisuke
- Luukku 24. Pasteijat ja tortut
Kommentit
Lähetä kommentti