Tänään on mättöruokapäivä, eli perjantai. Pitsaa en ole muistanutkaan tehdä pitkiin aikoihin.
Tämä on vähän sukua kahdeksannen luukun ruualle. Täytteet olivat samoja, mitä siitä jäi yli. Ja jauhot, hiivat ja tomaattia.
Postauksessa pitsa, ja sitten juustokastikkeen ohje (+ bonuksena täysjyvätortillavinkki.)
Pohja:
- 2,5 dl vettä
- 5 dl jauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- ripaus sokeria
- suolaa
Tästä tulee kaksi pitsaa. Jauhoksi voi käyttää grahamjauhoja, hiivaleipävehnäjauhoja, tai molempia sekaisin.
Hiiva, sokeri ja suola lämpöiseen veteen sekaisin. Jauhoja vähän kerrallaan sekoittaen vispilällä.
Vaihto lusikkaan, kun tarttuu. Vaihto käteen, kun ei enää sekoa lusikallakaan.
Vaivataan, ja annetaan nousta puolisen tuntia.
Levittelin nousseen taikinan suoraan jauhotetun leivinpaperin päälle, ettei tarvitse siirrellä turhaan.
Esipaistoin pitsaa viitisen minuuttia 200-asteisessa uunissa ennen täytteiden lisäämistä.
Sieniä, papuja, ananasta, jalapenoja. Laitoin myös paprikasäilykettä toiseen, muistin viime hetkellä.
Juustokastikkeen väsäsin edellisenä päivänä. Työläs aina aloittaa, vaikka vartissahan tämä on jo tehty.
Raastettu porkkana sen takia, että se on hyvä kokoamaan kaiken yhteen.
Tomaattisosekastikkeeseen laitoin ketsuppia sekaan.
Vegaanista juustokastiketta päälle. Jalopenot olivat yllättävän tulisia.
Tomaattisosekastikkeeseen laitoin ketsuppia sekaan.
Varalta kypsytin vihannekset, etteivät jää raaoiksi.
Laitoin paistumaan, varmaan 10-15 minuutiksi vielä.
Toiseen laitoin vähän ananasmurskaakin.
On tässä vihanneksia kyllä jo, niin tuntui että hedelmä oli liikaa. Riippuu varmaan aina kokonaisuudesta.
"Juusto"kastike:
Juustokastikkeen väsäsin edellisenä päivänä. Työläs aina aloittaa, vaikka vartissahan tämä on jo tehty.
Monesta eri purkista pitää hakea aineet.
Laitoin kellon soimaan 15 min keittoaikaa, tunteakseni toivonkipinän.
- Kurkumaa ja sinappijauhetta, molempia 1/4 tl.
- Noin puolikas tai desi punaisia linssejä.
- Vettä ensin 3dl. Lisään aina kylmää vettä jos se kiehuu liian kovaa. Lopulta voi olla puoli litraa.
Kolme ruokalusikallista laitoin jauhoja, ja hyvin paksuni.
- Ravintohiivaa,
- ketsuppia
- sinappia,
- tomaattisosetta
- sitruunaa
Raasta reilusti sitruunan kuorta mukaan, ja purista mehua.
Mehun puristan lopuksi että jää C-vitamiinit tallelle, eivätkä kuumene.
Teen mielelläni kahdessa erässä. Kokoan ensin aineet pöydälle, ja menen välissä pitkäkseen.
Vartti pitää sitten seistä hellan ääressä sekoittelemassa, eikä siitä saa häipyä.
Välillä pitää nostaa hellalta pois, että saa pohjasta irti.
Pitsa on mennyt joskus ilmankin, mutta kivahan se on tuo kastike.
Raikkaan juoman voisi sekoittaa vaikkapa kuplavedestä ja jostain mehusta. Inkivääriä ja sitruunaa lisäksi.
Tämän voisi tehdä ilman hiivaakin, mutta hiiva antaa kivan maun pohjaan.
Jos ei halua pitsapohjaa alkaa tekemään perjantai-illan päälle, niin tortilla voisi olla vaihtoehto mättöruuaksi.
Täysjyvää kuitenkin.
Tässä taisi olla vähiten paha, ellei ole tullut uusia sen jälkeen markkinoille.
Täysjyvää kuitenkin.
Amerikkalaisissa WFPB-videoissa pelataan paljon kaupasta ostettujen tortillojen kanssa. Heillä saattaa olla markkinoilla siellä jotain öljyttömiä ja yksinkertaisia tuotteita.
Itse en ole kaupoista vielä tämän parempia löytänyt, enkä ole alkanut itsekään tekemään. Harvoin tulee syötyä, joten sikäli ei paha.
Prosessoitua mitä prosessoitua, mutta perjantai on joskus perjantai.
Kiitos, ja toivottavasti maistuu!
Huomenna yhdestoista luukku.
- Luukku 1. Peruna
- Luukku 2. Kaurapuuro
- Luukku 3. Porkkanaletut
- Luukku 4. Kaura-ateria
- Luukku 5. Bataattikeitto, peltileipä ja kirjavinkki
- Luukku 6. Ruskea kastike
- Luukku 7. Riisipuuro
- Luukku 8. Papusoppa ja helppo leipä
- Luukku 9. Makaroni
- Luukku 10. Pitsa
- Luukku 11. Currymausteinen keitto
- Luukku 12. Muffinssit
- Luukku 13. Riisi, kirjavinkit
- Luukku 14. Mannapuurot
- Luukku 15. Vihreä keitto
- Luukku 16. Starch Blaster
- Luukku 17. Maustekastikkeet
- Luukku 18. Kaali ja riisi
- Luukku. 19. Bataatti
- Luukku 20. Rieskat, bataattikakut+keitto
- Luukku 21. Hampurilaisateria
- Luukku 22. Makaronilaatikko ja italiansalaatti
- Luukku 23. Ruskea risotto ja punakaalilisuke
- Luukku 24. Pasteijat ja tortut
Kommentit
Lähetä kommentti