Tänään tehdään makaroonilaatikko ilman lisättyä rasvaa.
Pakkausselosteen ravintoarvotietojen mukaan tuo käyttämäni tumma makaroni sisältää 2,5 grammaa rasvaa / 100 grammaa. 400 gramman pussissa pitäisi siis olla jopa 10 grammaa rasvaa.
Soijarouhettahan vegaaniseen makaronilaatikkoon usein laitetaan, mutta itselläni ei nyt sattunut olemaan.
Pakastimesta keitettyjä mustapapuja.
400 grammaa makaronia, jauhettu maustepippuri ja rouhittu mustapippuri.
Laitoin myös ketsuppia ja soijakastiketta molempia 1-2 ruokalusikallista.
Tuo vuoka vetää noin pari litraa nestettä. Täytin sen niin, että makaronit kunnolla peittyvät.
Ajattelin laittaa nestettä mieluummin hieman liikaa, kuin liian vähän. ( 1 l vettä olisi ollut ok)
Jospa se vaikka unohtuu liian pitkäksi aikaa uuniin. Laitoin kyllä kellon hälyttämään tunnin päästä.
Väänsin 200 C astetta uunin lämpötilaksi.
Laitoin vuokaan ensin kannen. Jouduin ottamaan sen pois, koska vesi uhkasi kiehua yli.
Salaatiksi raastoin porkkanaa, omenaa ja kaalta.
Annoin silti vielä olla hetken, koska nestettä lillui vielä irrallaan niin paljon.
Kuitenkaan en alkanut odottamaan, että se näyttäisi ihan siltä, miltä makaronilaatikko yleensä.
Kun ei siihen tullut munamaitoa, eikä mitään korvaavaa, niin turha odotella mitään.
En meinannut pystyä lopettamaan syömistä, ja hain pari kertaa lisää. Siksi tästä riittikin seuraavalle päivälle enää vain kahteen ruokailuun.
Olisin voinut syödä loputtomiin. Lopulta katkaisin kierteen kourallisella rusinoita.
Koska tätä alkoi heti mennä kitusiin melkoisia määriä, pitää myös kokeilla saisiko huijattua mukaan pari hienoksi raastettua porkkanaakin. Nehän eivät siellä maistu, mutta tuovat kasvista ja vitamiinia.
Jätin vuoan voitelematta. En varmaan tule enää voitelemaan mitään ruoka-astiaa.
Makaronilaatikko kehitti sen asiaankuuluvan ja tavoitellun ruskean pintansa, ja sitä mukaa ringin vuoankin reunaan.
Silti tässä ei mikään paha jynssääminen ollut, ja vesiliotus irrotti tuon vähäisenkin reunan. Pesin astianpesukoneessa sen loppuun, vaikka olisi kai tuon saanut käsinkin pyöräytettyä.
Ruuassa kun ei ole lisättyä rasvaa, se ei pala niin helposti.
Vinkki: vuoan voi myös vuorata leivinpaperilla, jos ei aio paistaa yli leivinpaperin kestämällä kuumuudella.
Kommentit
Lähetä kommentti