Porkkanoiden kiehuessa oli aikaa pestä ja kuoria pari kiloa perunoita.
Kuorin ja pilkoin myös pari porkkanaa lisää.
Muutaman perunan jätin erilleen toista ruokaa varten, suurimman osan laitoin kiehumaan.
Siivilöin porkkanoiden keitinvedet isoon kattilaan.
Siitä tuli siis tärkkelyspannu eli Starch Blaster.
Kun perunat olivat kiehuneet kypsiksi, otin niistäkin keitinveden talteen.
Keitettyjä perunoita voi syödä pitkin päivää, ja ne voi myös paistaa uunissa kullan ruskeiksi.
Keitetyt perunat sopivat myös hernekeiton kanssa, jota minulla on vielä jääkaapissa torstailta.
Kun ei tee isoa määrää salaattia kerralla, salaatin tekemisestä ei muodostu vaivalloinen urakka.
Leiväksi kävisi itse tehty peltileipä. Valmistuisi uunissa yhtä aikaa näiden kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti