Tänään aikataulut muuttuivat, ja lisäksi alkuperäinen suunnitelma rusentui, kun laitoin perunankuorimaveitsen vahingossa tiskikoneeseen pesuun. En halunnut millään hedelmäveitsellä kuoria perunoita, joten ei auttanut kuin ottaa varasuunnitelma käyttöön.
Joten ei muuta kuin hommiin ja tehdään couscousista ruokaa. Tämän pitäisi olla alle vartissa valmista.
Ensin kokosin lautaselle vihannekset, joita ruokaan tulee.Tällä kertaa löysin pakastimesta papuja, herneitä, maissia ja paprikaa. Huomasin sitten vasta, kun olin keräillyt ne lautaselle, että olisihan minulla ollut suoraan herne-maissi-paprikapussikin siellä pakastimessa.
Kurkkupätkä oli menossa vanhaksi, joten raastoin sen joukkoon, että pääsee siitäkin eroon. Jonkin couscous-paketin kyljessä oli kerran resepti, jossa laitettiin kurkkua.
Tomaattisosetta laitoin hieman myös. Sitruunasta puristin vähän mehua ruokaan.
Ananaspalat olivat mustuneet, joten heitin nekin sekaan. En pilkkonut niitä koska ajattelin, etteivät ne ehkä sovi tähän ruokaan.
Ja oikeassa olin.
Tähän ruokaan valitsin mausteiksi persiljaa, jauhettua paprikaa, mustapippuria ja chiliä.
Jos tykkää käyttää valkosipulia tai sipulijauhetta, ne voisivat toki sopia myös. Tähän varmasti voi laittaa ihan vapaavalintaisia mausteita. Tuo couscous kyllä varmaan tottelee niitä kaikkia, koska sehän itsessään ei paljoa millekään maistu, ainakaan minun mielestäni.
Vihannekset ja mausteet laitoin kiehumaan arviolta viideksi tai kymmeneksi minuutiksi ensin. Maissit ja herneet jätin vielä lautaselle, koska kun ne lisää viimeisten kiehumisminuuttien aikana, ne pysyvät mielestäni raikkaampina.
Vältän lisättyä suolaa ja sokeria, mutta tähän ruokaan laitoin ripaukset molempia silti.
Monet ruuat olen tottunut jo syömään vähäsuolaisina, mutta tämä couscous-ruoka on sellainen, että ei auta edes teeskentely. En laita silti paljoa, koska käytän lautasellakin sitten paria maustekastiketta.
Laitoin nyt 2,5 desiä couscousia. Määrä riippuu ihan siitä, minkä verran haluaa syödä. Ja kiva jos tästä jää vielä seuraavallekin ruoka-ajalle jotain syömistä.Tällä kertaa minulla oli täysjyväcouscousia, ja sen keittoaika on 5 minuuttia. Annan monesti imeytyä vähän pitempäänkin.
Valkoinen couscous varmasti valmistuisi vähän nopeampaa. Itselläni tämä tumma versio pitää paremmin nälän poissa, tai ainakin kuvittelen niin.
En noudata tuota pakkauksen vesimääräohjetta, vaan laitan sen mukaan, mitä on niitä vihanneksiakin.
Kun alkoi olla valmista, lisäsin vielä maissit ja herneet, ja annoin niidenkin kiehua siellä sen muutaman minuutin. Vettä oli tässä vaiheessa runsaannäköisesti, mutta kyllä se sinne imeytyi lopulta.
Tämä on tällainen pikaruoka, että valmistuu todella nopeaa, eikä omasta näkökulmastani katsoen hirveästi tarvitse ajatustyötäkään. Heittelee sinne vaan jotakin, niin kyllä siitä syömäkelpoinen ruoka tulee, vaikka sitten edes vahingossa. Pohjaan palamista toki pitää varoa, ja sekoitella sitä paljon keittäessä.Koristeeksi laitoin omenoita ja kurkkua.Tällaiset kastikkeet tuntuivat sopivan tähän ruokaan. Tässä Spice-Up makeassa chilikastikkeessa ei ollut ruokaöljyä seassa. Ei tämä varmastikaan ole ainoa chilikastike ilman ruokaöljyä, mutta minulla pitää olla lisäksi valkosipulitontakin, joten tämä oli ainut vaihtoehto, minkä löysin kaupasta. Soijakastike on luomua, ja ihan hyvän makuista.
Käväisi mielessäni, että pitäisi kokeilla soveltuuko tämä ruokalaji otettavaksi mukaan ruokatermarissa.
Ongelma saattaisi muodostua siitä, jos se paakkuuntuu siellä niin, ettei tule termarista ulos helposti.
Veden määrä pitäisi suunnitella termariin soveltuvaksi, tai sitten pitäisi olla matala termari, josta sen saa lusikoitua helposti ulos.
Kommentit
Lähetä kommentti