Viime viikonloppuna ostin 10 kiloa porkkanoita. Pusseja oli 5 kpl kahden kilon pusseja, ja oli tekeminen mahduttaa niitä jääkaappiin.
Ajattelin nyt kertoa havaintoni ja porkkanoiden kuulumiset.
Keitin heti yhden pussillisen pois tieltä, ja ne porkkanat mahtuivat jääkaappiin paremmin rasiassa.
Loppujen neljän pussin kanssa ei kaikki mennytkään ihan ongelmitta.
Hamstrasin siis porkkanoita Minimanista, koska ne maksoivat vain 0,75 e / kg, ja olivat loppumassa muista kaupoista. Ajattelin miettiä vasta kotona, mitä niiden kanssa teen.
Pian huomasin, ettei niitä vain sinne jääkaappin laitetakaan pussissa ja ovi kiinni. Koska pussit olivat pitkiä, ne osuivat tosi lähelle jääkaapin takaseinää. Jääkaappi oli jäänyt liian kylmälle, ja takimmaiset porkkanat alkoivat jäätyä.
Kaikki pussit piti aukoa ja ottaa keitettäväksi porkkanat, jotka olivat saaneet kylmää. Muutama oli jo kiteiden peitossa. Lämmitin niitä kuumassa vedessä hetken, etteivät näpit jäätyisi kuoriessa.Pilalle menossa olevat ja naattia pukkaavat yksilöt piti poimia keitettäväksi, ja pätkiä niistä huonot kohdat pois. Jos nämä olisivat saaneet olla muovipussissa vielä vähän aikaa häiritsemättä, monet porkkanoista olisivat ehtineet pilaantua pian.
Kun loput porkkanat asetteli irrallaan ja kuivina jääkaappiin, ne mahtuivat paremmin ja säilyvät paremmin. Aikoinaan luin Marie Kondon Konmari-kirjan, jossa puhuttiin porkkanoiden säilyttämisestä pystyssä. Silloin ajatus ei ollut ajankohtainen, mutta nyt tuli sekin konsti käyttöön.Porkkanat menevät muovipusseissa herkästi pilalle, joten ne oli hyvä ottaa pussista ja kuivata liinalla.
Jos porkkanoista tekee raakaa raastetta pitää huomioida, että pussissa voi kasvaa jokin bakteeri.
Jos porkkanan pesee, kuorii ja syö siitä tehdyn raasteen heti, välttää bakteerit mitä todennäköisimmin.
Jos porkkanoista tekee raakaa raastetta pitää huomioida, että pussissa voi kasvaa jokin bakteeri.
Jos porkkanan pesee, kuorii ja syö siitä tehdyn raasteen heti, välttää bakteerit mitä todennäköisimmin.
Kuoritut porkkanat voi myös käyttää kiehuvassa vedessä, jotta ne desinfioituvat edes vähän pinnalta.
Itse teen talvisin porkkanaraastetta vain sen verran mitä syön heti. Keitetyt porkkanat ovat ok.
Tokikaan tämä elämä ja syöminen ei ole vain porkkanoista kiinni. Jos porkkanat loppuisivat, niin onneksi syötävää olisi muutakin. Ovatpahan kätevä kasvi kuitenkin.
Porkkanoita minun on yllättävän helppokin saada syödyksi. Määrä hupenee, kun kuoriessakin ne pienenevät vähän.
Kommentit
Lähetä kommentti