Tästä tulee helppo aamiainen, mikäli ei tarvitse kuoria ja kypsyttää kaikkia kasviksia alusta asti.
Valmiiksi keitetyt perunat ja porkkanat löytyivät jääkaapista. Pakasteparsakaalit ja omena olivat myös helposti käsillä.
Laitetaan kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja uuniin. Uunin voi samalla vääntää 200 C - asteelle.
Yhdelle syöjälle näissä oli kuitenkin syötävää enemmänkin kuin tarpeeksi, joten tällä kertaa jäi tämä oma peltini vähän vajaatäyttöisen näköiseksi.
Samoilla lämmöillä voisi tehdä loppupäiväksikin jotain ruokia, kuten makaronilaatikko , uunipuuro tai peltileipä, mikäli ei ole heti lähdössä pois kotoa.
Kun varsinkin perunat alkoivat näyttää kivan ruskettuneilta, otin pois uunista. Omenat näyttivät kuivahtaneilta, mutta ne osoittautuivat silti tosi hyviksi ja makeiksi. Omenat voi syödä joko samalta lautaselta, tai mahdollisesti kaurapuuron kanssa.
Tällä kertaa en laittanut mitään mausteita. Kahvin kanssa kaikki oli niin hyvää.Kun vatsa oli täynnä ja syöminen alkoi mennä jäystämiseksi, lorautin ketsuppia vähän päälle ja sain loputkin ruuat hyvin alas. Ruokajuomana raikas kylmä vesi oli maailman täydellisin valinta.
Tässä oli niin paljon syömistä, etten enempää jaksanut. Seuraava nälkä oli silti jo 2-3 tunnin päästä. Jos pitäisi jaksaa tällaisella pellillisellä kauan, voisin harkita lisäksi tämän kylkeen kaurapuuroa, tai vielä helpompaa: kylmää kaura-ateriaa kiireiselle. Kauran kanssa saisi marjojakin menemään. Olisi syötävä nopeasti, ennen kuin ehtii tajuta olevansa täynnä.
Omenoita voisi paistaa kerralla isomman määrän, koska ne toimivat monessa jälkiruoassa ja puurossa tosi hyvin pitkin päivää. Halutessaan ne voi maustaa kanelilla ja vaniljasokerilla.
Todella hyvä lisä tällaiselle paistopellille olisivat tuoreet herkkusienet.
Lisää aamiaispeltiä:
Kommentit
Lähetä kommentti