Tänään paistamme pinnoitetulla paistinpannulla pannukakkuja ilman paistorasvaa. Myöskään taikinaan ei lisätä rasvaa. Viimeksi teimme hernekeittoa, ja nämähän sopivat hyvin sen kanssa yhteen.
Ensimmäisenä muusataan banaani. Käytin tällaista hyvin kypsää banaania, joka oli helppo muusata.
Tämä banaani painoi kuorineen noin 100 grammaa.
Löysin tämän reseptin Lisa Lansing - nimisen henkilön YouTube-kanavalta. Pan Cake - tyyliset. Jos haluat tehdä tavallisia vegaanisia lättyjä, ohuita ja ilman leivinjauhetta, katso ohje täältä. Nekin paistetaan rasvattomasti.
Itse puolitin alkuperäisen reseptin tällä kertaa, ja sain neljä pannukakkua.
- 1,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1 dl grahamvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 banaani
- n. 2, 5 dl vettä
- 1 ruokalusikallinen omenasiideriviinietikkaa
- ripaus suolaa, eli noin 1/4 - 1/2 teelusikallista. Suolaa oman maun mukaan
- 1/2 - 1 teelusikallista vaniljasokeria
Leivinjauhe arvelutti, että toivottavasti se ei maistu pannukakuissa, joten laitoin mieluummin vähän vajaan kuin reilun teelusikallisen sitä. Sama koski omenasiideriviinietikkaa.
Sekotin ensin kuivat aineet, ja sekoitin niihin banaanimuusin ja nesteen.Jätin taikinan turpoamaan 15 - 20 minuutiksi.
Ajattelin, että koska etikka saattaa kuohuttaa leivinjauhetta, se on hyvä lisätä vasta lopuksi. En ollut oikein varma, mikä tämän etikan pointti oli. Laitoin, koska en halunnut riskeerata mitään.
Tämä omenasiideriviinietikka löytyi aikoinaan tavallisesta marketista, Prismasta.
Laitoin pienelle (pohja n.17cm) paistinpannulle tilkan vettä, pannun levylle ja levyn neloselle.Kun vesitilkka alkoi kiehua merkiksi siitä, että pannu on tarpeeksi kuuma, kaadoin veden pois.
Laitoin kuivalle kuumalle paistinpannulle yhden kauhallisen taikinaa paistumaan.
Laitoin taikinaa vain keskelle yhdellä kertaa, enkä levitellyt sitä reunoja kohti. Parhaiten nämä vaikuttaisivat onnistuvan, jos laittaa vain kauhalla taikina-annoksen pannulle nopeasti, eikä koske siihen enää ennen kääntämistä.
Laitoin puhelimeen ajastusta 1 minuutin ja 45 sekuntia.
Kun puhelimen ajastin hälytti, käänsin pannukakun. Tämä ensimmäinen meni vähän pieleen, koska kävin sitä liian aikaisin sorkkimassa. Minun piti tämän ensimmäisen lätyn kanssa opetella, että pitääkö se ajastus paikkansa, vai olisiko parempi kääntää lätty aikaisemmin.
Ihan syötävä tästä ensimmäisestäkin pannarista tuli.
Mansikat olisin voinut ottaa aiemmin sulamaan, tai käyttää mikrossa.
Loput kolme onnistuivatkin sitten paremmin. Hyviä olivat! Omalla hellallani toimi nyt hyvin se, että levy oli nelosella, ja kumpikin puoli pannukakusta sai aina paistoaikaa 1 min 45 sek.
Mitä pitempään levy on päällä, sitä paremmin se kuumuu, joten sopiva paistoaika voi vaihdella ensimmäisten ja viimeisten lättyjen välillä.
Kommentit
Lähetä kommentti