Tämä on niitä keittoja, jotka paranevat hauduttuaan aikansa kannen alla, sekä uudelleenlämmitettynä.
30 minuutin keittoaika hädin tuskin riitti irrottamaan pippureista maut.
Hyvänä puolena tässä perunakeitossa on yksinkertainen ainesvalikoima.
Pystyin kasaamaan keiton niistä eväistä, mitä olin hankkinut.
Tällä kertaa kasasin perus raaka-aineet ensin kattilaan arvioidakseni, mitä sinne mahtuu.
Latasin kattilan perunalla, porkkanalla ja lantulla, sekä puolella desillä rikottuja, esikypsytettyjä ohrasuurimoita.
Lisäraaka-aineiksi valitsin linssejä ja pakastevihanneksia.
Mikä tahansa muoto tomaatista käy, paseerattu, murska tai sose. Valitsen tomaattisäilykelaadun sen mukaan, miten keittoon jää tilaa lisänesteelle.
Yksi ratkaisu olisi laittaa valmista jauhelihamaustesekoitusta.
Ensin laitoin mausteet, kuoritut ja pilkotut lantut, ja huuhdellut linssit kattilaan kiehumaan, niiden pitemmän keittoajan vuoksi.
Persiljaa ja tilliä laitoin paljon, ehkä liikaakin maun kannalta. Tulee lehtivihreää ainakin.
Yrtit voisi lisätä myöhemmin. Usein yrttien ohjeissa sanotaan, että lisätään loppuvaiheessa. Mutta nyt menivät saman tien.
Ohrasuurimotkin voi laittaa varmasti alussa, jos käyttää.
Lisäsin perunat kun porkkana, linssit ja lanttu olivat saaneet kiehumisessa etumatkaa 10-15 minuutia.
Laitoin perunoille ajastukseksi 20 minuuttia, jonka jälkeen lisäsin vielä pakastevihannekset viiden minuutin ajaksi.
Salaatiksi kaalta, kurkkua ja omenaa.
Keitto oli iloisen väristä.
Vahingossa rakentelin tarjoiluehdotuksen liian aikaisin.
Aloin halkomaan perunoita lusikalla, ja raakoja olivat.
Tällaista siitä tuli lopulta, kun se sai rauhassa kiehua vielä aikansa. Perunoiden keittoaika on yleensä ainakn se 20 minuuttia.
Jos käyttää jauhoisia perunoita niistä tulee hyvä suurus, kun sekoittelee keittoa paljon.
Jos käyttää jauhoisia perunoita niistä tulee hyvä suurus, kun sekoittelee keittoa paljon.
Tähän kävisivät lisäksi pavut, soijarouhe, ja erilaiset juurekset, kuten palsternakka ja nauris. Pieneksi silputtua lehtikaalta voisi myös käyttää, ja tuoreita yrttejä.
Jos käytän soijarouhetta, lisään sen alkuvaiheessa muiden ainesten sekaan. En liota, paista tai marinoi sitä ensin.
Paprikakin tähän varmaan sopisi.
Kommentit
Lähetä kommentti