Muusasin osan keitetyistä porkkanoista keitinveteen.
Mausteeksi laitoin oreganoa, persiljaa, basilikaa, ja mustapippuria.
Mausteeksi laitoin oreganoa, persiljaa, basilikaa, ja mustapippuria.
Muut ainekset olivat keitetyt pakastetut mustapavut, tomaattimurska, paseerattu tomaatti, tomaattisose ja purkillinen herkkusieniä.
Pastat keitin suolattomassa vedessä.
Keitin pastaa reilusti yli kymmenen minuuttia, koska näissä täysjyväisissä ei omalla kohdallani toimi se al dente- ajatus, vaan pidän täysjyväpastasta enemmän täysin kypsänä.
Siivilöin veden pois, ja sekoitin spagettiin ruokalusikalliset ketsuppia ja soijakastiketta.
Huomaamatta tuli taas tehtyä ruokaa pitkäksi aikaa samalla kertaa. Laitoin perunat kiehumaan jo silloin, kun ei ollut vielä muuta suunnitelmaa.En tiedä sopiiko pastakastikkeen kanssa puolukat perinteisesti, mutta yritän ujuttaa marjoja joka ateriaan, että niitäkin tulisi syötyä.
Kastike olisi ollut syömäkypsää jo lähtöjään melkein heti, mutta "päätin" silti polttaa sen myös pohjaan. Siitä lyhyt kertomus ja kuvat vasta alla olevan kuvan jälkeen siltä varalta, että joku haluaa lopettaa lukemisen tähän, eikä halua nähdä kuvaa pohjaan palaneesta kattilasta.
Poltin siis kastikkeen pohjaan, koska unohdin sekoittaa sitä. Levy oli ainoastaan nelosella, ja silti kävi näin.
Huomatessani kastikkeen olevan pohjasta kiinni, pyrin yleensä lopettamaan hämmentämisen heti.
Siirrän jäljellä olevan kastikkeen eri kattilaan siinä toivossa, ettei palaneen käry ole ehtinyt levitä vielä koko kastikkeeseen.
Pieni ruskettuminen ei monessakaan ruokalajissa haittaa, joten en silti jättänyt tätäkään ruokaa syömättä kärähtämisen takia.
Liekö rasvattomuus syynä, mutta kattilan pohja lähti lähes täysin puhtaaksi vedellä ja harjalla alle parissa minuutissa. Raaputin sitä myös tiskiharjan muovipäällä.
Ehkä se ei ollut myöskään ehtinyt palaa kovin kauaa, ja siksi kastikekaan ei ollut vielä täysin pilalla.
Kommentit
Lähetä kommentti