Siirry pääsisältöön

WFPB - Viikon ruokaostokset - Kesäkuu 1. - 30 € - Muutto

Ostoksilla jatketaan. 

Aivan eri meininki oli tämän kertainen muutto. Vuoden 2018 muuttoeväät olivat paljon eläinproteiinipainotteisemmat.

Nytkin oli hieman vilunkipeliä ilmassa, vegaaninen suklaa, mutta se oli sellainen valinta. 2018 en ollut sen enempää ruoka-asioita miettinytkään, veuhtasin menemään vain.

Uskaltaisiko laittaa kuvan niistä loppuun? *Ei herkille.*


Vanhan asunnon siivouseväät siis tässä. 5.72 €

Jouduin kaupassa kipaisemaan, koska eväsleipien kanssa sattui sekaannus. Kaupassa kipaiseminen oli yllättävän vaikeaa, koska tekemistä oli niin paljon.

Piti ottaa pellillisestä sämpylöitä loput mukaan, ja jättää kaksi kotiin. Tulikin kaksi mukaan, ja loput jäi pois.

Kaurahiutaletta, kikherneitä, banaaneja. 

Muuttajan vinkit:

  • mieti kylmiä eväitä esim kaura-ateria, tölkkipavut
  • ruokatermari?
  • leipaise illalla tai aamulla tuoreet sämpylät, peltileipätyyliin ilman kohotusta*, (*ilman kohotusta? Korjaus: Ilman vaivaamista.) tosi ihana jos ei tarvitse vanhaa jänkkileipää järsiä, tuore menee ilman levitteitä paremmin alas.
  • näkkileipä?
  • vihanneksia lähikaupasta
  • muista verisuonet (lehtikaali, ruukkupersilja, salaatti, kiinankaali ym)
  • yhden kattilan ruuat
  • kylmälaukku
  • ruokailuvälineet
Jos sinulla on vinkkejä, laita kommentteihin. Tulee hyvä lista.

Voi vaikka ennen muuttoa koota välinesetin ja kylmälaukun erilleen. Itse meinasin joutua syömään kaikki veitsellä. Bataatin halkaiseminen hedelmäveitsellä oli myös erikoinen kokemus.

Tässä olisi ehdottomasti saanut olla ruukkupersilja, joka auttaisi verisuonia ja jaksamista varmasti hyvin. Sisältämällä aineksia jotka muodostuvat pureksimalla. 

Mutta löin verisuonet lyttyyn suklaalla. Tai en tiedä menevätkö ne ihan kirjaimellisesti lyttyyn.


Sitten kun muutto alkoi olla jo valmis, niin oli aika käydä Prismassa. 7.62 €

Kahmin tomaattituotteita kärryyn. Näitä olen hakenut yhtä purkkia kerrallaan, ja nyt riitti. 

Kaappitilaa on.

Haen tänään lisää.


Lisää Prismasta. 12,51 €

Nam. Tuosta Marjex -sekoituksesta on tullut ihan lemppari. Voin suositella, jos tykkäät säästöbudjetilla elellä ja huolettaa marjojen kallis kilohinta. Edullinen, ja sisältää juuri oikeat marjat. 6.65 €. Mitä kirpeämpiä, sen terveellisempiä varmasti.

Ilman säästöbudjettiakin ihan hyvä, koska nyt valitsisin tämän ihan muutenkin, koska olen tottunut.

Pelkkiä mustikoitakin saattaa saada marketista alle kympillä kilo. Mansikoitakin. 
Nyt vilahti ainakin Lidlin tarjous että puolukoita alle kuudella eurolla kilo. Se varmaan meni jo.

Viinimarjat ovat kirpeitä, ei niin sellainen herkkumarja, mutta laitankin nämä miniblenderiin jäisenä ja teen mehua. En suodata kuoria pois, niin saa kuidunkin. 

Ei tulisi ikinä syötyä punaisia viinimarjoja ilman tätä sekoitusta. En yleensä pidä mistään kirpeästä.



Omenat ja appelsiinit. 4,14. Appelsiinit alle 2 € kilo ja omenat vähän yli.

Appelsiinit olivat Navel Late -nimisiä, ja erittäin makeita. Alkoi jo epäilyttää, voivatko nämä olla edes terveellisiä. Kaipa ne sitten ovat, täytyy uskoa.

Omenat myös. Royal Gala - lajiketta. 

Siinäpä ostokset, laskin että tällä viikolla meni 30,48 €, eli kolmekymppiä.

Ei huono. Nyt ajattelin, että kun on kesä ja kaikkea tuoretta, nostan ruokabudjettia hieman. Tai yritän nostaa. Nyt on mennyt noin 30 euroa viikossa, yli tai alle. 

Jos 40 euroa laittaisi vähän aikaa, niin tulisi syötyä enemmän tuoretta ja vihreää. En tuijottaisi esimerkiksi lehtikaalin hintaa, vaan ostaisin kunnon nipun.

Eilen meinasin lähteä kauppaan hakemaan jotain vihreää mutta ajattelin, että parempi kun käyn kerralla marketissa ja haen kaikki.

Pitää ostaa perunoita, koska talossa on kylmäkellari. Vihdoin ja viimein. Olen siitä haaveillutkin.

Kylmäkellari: 

Onko sinulla kylmäkellari tai säilöntämahdollisuuksia? Kaikki vinkit tervetulleita. Marjoja en varmaan ala tehdä hilloiksi tai mitään, mutta enemmän säilöisin kaikkea perunaa ja porkkanaa.

Saa nähdä tuleeko minusta kauhea hamsteri, kun pääsen nyt suunnittelemaan mitä laittelisi talveksi kylmäkellariin. ( ai miten niin tulee? Taidan olla jo.)

Edellisessäkin taloyhtiössä oli, mutta sitä ei pidetty kylmänä. 

Muutto vm. 2018:

Sitten edellisen muuton kuva, kympin ostokset. Vuodelta 2018. Hain nämä ekana päivänä uudessa asunnossa, kun laitoin jääkaappia vasta päälle ja jotain täytettä sinne piti hakea:


Noin 11 euroa. 

Vihanneksia oli, mutten ollut varmaan katsonut suippopaprikoiden kilohintaa. Sehän voi joskus yllättää. Silloin oli kovasti säästöpaineita, koska muutto oli niellyt, ja silloin oli kolme koiraakin. Oli muutakin menoa. Tuloa vähemmän.

Pakastevihannekset, ihan jees. Tomaatti, kurkku. Uudet perunat.

Ja mitäs nuo muut. Lenkki, kanamunat ja maito.

Mitä erityisesti muistuu näistä mieleen, on että olin nämä ostanut, ja jo seuraavana päivänä piti lähteä uudelleen kauppaan.

Mietin, että mitä ihmettä se oikein vaatii, että saa olla edes pari päivää rauhassa kaupassakäynneiltä.

Mutta sellaiset eväät. Taisin olla suursyömäri, kun en tiedä olisiko joku toinen näillä voinut pärjätä viikonkin. Plus makaronit mitä oli kaapissa. Mene ja tiedä. Pärjäsin hyvällä mäihällä iltaan asti.

Muistojen bulevardi tämä. Ei nyt mitään opetusta varsinaisesti.

Sattui vaan niin somasti, että olin kuvannut ruokia jo silloin. Edelleen yritän ratkoa samaa arvoitusta. En vieläkään käsitä miten ongelmallista oli silloin koko syöminen. Johtuiko ruokavaliosta, vai jostain muusta. 

Toisaalta nuo olivat helppoja ratkaisuja, ja silloin pystyi ostamaan valmisruokaa. Mutta oliko se silti helppoa? Olin lähes paniikissa, kun huomasin ettei taas ole mitään ruokaa ja aurinko porottaa täydeltä taivaalta.

Ja nyt ei ole välttämättä sen helpompaa, olen saattanut vain voimaantua enemmän siitä että on yleissuunnitelma. Ja se tiskaaminen, kun ei ole rasvassa astiat.

Kiitos kun luit. Palataan taas, katsotaan tuleeko reseptiä vai jatketaanko maustamisvinkit loppuun.

Ihanaa päivää!



Muuttoreseptit:

Kommentit

  1. Tuommoisia Marjamixejä ei olekaan sattunut silmiin. Hyvä vinkki. Pitää tarkkailla pakasteosastoa seuraavalla kauppareissulla.
    Mikähän se on, kun mulla nuo pakasteparsat ei koskaan oikein päädy lautaselle maittavan makuisina? Ovat aina vaan lähinnä sellaista vihreää pakkopullaa. Mitä pitäis tehdä tai millä maustaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakasteparsat, ja varsinkin ne kukkakaalit, totta. Ovat kyllä hieman haastavia. Keitän sellaisiksi, että haarukka menee läpi mutta pitävät värinsä. Tuoreen parsakaalin voi minusta jättää vaikka kuinka raa-aksi tai napakaksi, mutta nämä pakastehommat ovat jotenkin sitkeitä, ellei keitä vähän pehmeäksi.

      Sitten maku: Sitruunaa pirskaus. Siinä on rajansa, paljonko laittaa ettei mene kirpeäksi. Mutta raikastaa se hieman. Pippuria kenties pippurimyllystä? Tuli mieleen.

      Sitten ehdoton on balsamiviinietikka. Käyn etsimässä kohta pari linkkiä tähän perään, mitkä on hyviä merkkejä minusta. Vai joko sinulla on oma merkki mitä käytät?

      Eli balsamiviinietikkaa lusikalla valelee sinne tänne. Se hämää kivasti.

      Ja sekoitus pieneen kippoon tai tyhjään purkkiin, jossa on

      -Sinappia
      -Vaahterasiirappia
      -Balsamiviinietikkaa

      Kaikkia loraukset, ja sitä kaatelee. Jos käyttää valmiiksi makeaa sinappia, esim kotisinappi, niin ei tarvitse laittaa vaahterasiirappia.

      Siihenkin kastikkeeseen laittaa moni (youtubessa ainakin) sitruunaa, mutta itse laitan sitruunaa erikseen: On kiva jos se sinappikastike ei mene liian kirpeäksi.

      ja hummus. Eli kikherneet blenderissä muusiksi, siihen raastaa sitruunankuorta. Ehkä valkosipulia jos tykkää, en tiedä miten soi parsakaalin kanssa:D En ole pitkään aikaan testannut hummusta, mutta varmaan aika hyvä dippi parsakaalille.

      Poista
    2. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/tuote/fontana-balsamiviiniet-250ml-kalam-7316150677843?haku=luomu%20balsamiviinietikka

      Tällaista kuin Fontana, olen paljon käyttänyt. En mene takuuseen onko tämä jotain hienoa vai mitkä näistä on mitäkin. Mutta tässä luki että luomu, joten herätti luottamusta.

      Lisäksi tätä on vähän erilaisia pulloja, muistaakseni kaikki olivat ok.

      Sitten tässä on makea, jolla voisi kaikista pahimmat pakkovihannekset muuttaa mieluisammaksi. Peittää ainakin hyvin sitä pakastemakua. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/terra-creta-tumma-balsamkast-250ml-luo-5200101808436

      Makeaa kuin mikä, pieni pisara jo muistaakseni riitti muuttamaan parsakaalit karamelliksi. Rypälemehua ja balsamiviinietikkaa, jotenkin ilmeisesti tiivistetty mutta ei lisätty sokeria.

      Väriaineita ja öljyä tarkistelen aina näistä puteleista, siksi luomu on varmaan hyvä ettei ole mitään seassa.

      Näitä merkkejä on varmaan miljoona, mutta itse olen näitä ainakin testannut joskus.

      Jotkut etikat osoittautuvat melko väkeviksi, tai on jokin hapan sivumaku, mutta yleensä toimivat viimeistään sinapin ja siirapin kanssa.

      Poista
    3. Tuota Terra Cretaa sai ainakin ruohonjuuresta ja näistä kaikista luontais?kaupoista, mitä niitä nyt on. Jos ei ihan marketista ala löytyä. Itse en ole vielä löytänyt, en ole tosin muistanut hakeakaan.

      Poista
    4. Luomu punaviinietikka, se oli kans mikä kävi parsakaalien kanssa. En tiedä ovatko ne kaikki makeita. Varmasti voisi kokeilla omenasiideriviinietikkaakin.

      Poista
    5. Kiitos kysymyksestä, tästä voi olla hyötyä muillekin! kirjoitusintokin päällä :D

      Poista
    6. Pitääkin ottaa taas kokeiluun balsamiviinietikka. Olen sitä joskus käyttänyt oikeastaan ajattelematta, että mihin kaikkeen sitä voisi lorautella tai sekoitella.

      Poista
    7. Pitääkin katsoa löytyykö etikoita seuraavalla kauppareissulla. Minun mielestä K-kaupoissa on ollut aina parhaat etikka-apajat, mutta valikoimathan muuttuu. Ja aina voi tilata netistäkin, itse tilasin Aspall-merkkistä. En tiedä oliko hyvää, mutta ainakin luomua.

      Poista
  2. Puhuin tuolla että sämpylät ilman kohotusta..Siis tarkoitin ilman vaivaamista. Huoh. Into ennen ajatusta...;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Vappu

Vapputerveiset ja muutama ruokaidea. Tein viimeksi vappuna ideakoosteen , ja huomasin tässä että minulla on täsmälleen samat ideat tänäkin vappuna. Kuten hampurilainen, ranskalaiset, bataattia. Taisi olla makea leivonnainenkin. Allaolevassa kuvassa bataattipitsa, johon löytyy helppo ohje bataattiluukusta.   Tein vasta, kastikkeineen päivineen ja olipa hyvää. Blogissa tapahtuu ja ei tapahdu. Kuvia ja ideoita on vaikka miten paljon, mutta aikaa istua alas ja laittaa ei ole. Talossa on nyt uusi kokkiapulainen, joka tekee kaiken ruuan laiton melkein mahdottomaksi. Eli hyvin tehokas apulainen.  Se on siis vitsi, oikeasti en velvoita koiraa auttamaan minua missään asiassa. Päinvastoin. Joitain koirat haluavat silti tehdä. Pentu sylkee mm. nappulat suustaan, ja ottaa mieluummin tehtävän ensin. Lenkit ovat nyt tosi monimutkaisia ja monivaiheisia. Sitten kun koirilla on nukkumatauko, minulla on se vähän aikaa jolloin pitää siivota kaikki sotkut, ja juosta kaikki asiat. Koirahan voi nukkua 16 tu

WFPB - Ruokaostokset 130 € - Huhtikuu 3, yht. 235 €/kk

Huhtikuun loput ruokaostokset parin viikon ajalta. Kylläpä kiirettä pitää kun toukokuu on jo puolessa välissä, ja nyt vasta huhtikuun ostokset. Huhtikuussa meni 185 tai 186 euroa ruokaan.  EIKÄKÖ: olin unohtanut huhtikuu 1 ostokset, 55 €, koska ne olivat jo tuolla toisella sivulla menossa. Edelliset ostokset olivatkin vain 50 euroa , sitä edelliset 55 euroa . = 235€/huhtikuu. Tämän otsikko piti olla huhtikuu 3.  Piti ostaa kaikkea kivaa ja mikä on in, mutta ostin sittenkin aika paljon myös perus tarvikkeita.  Kuukauden ruokakulusumma nousi normaalista poikkeavan ylös koska ostin laatikoittain eri tuotteita.  = 28,86 € Bataattia 3,11 kg, 2,69 €/kg = 8,36 € Kotimaista yleisperuna 5 kg, 0,80 €/kg = 3,99 € Mäläskän Peruna 2kg Tyrnävän Yleisperuna 0,80 €/kg = 1,59 € Irtoperunaa Prismasta 0,89 €/kg x 2,744 kg = 2,44 € =16,38 Yli kaksitoista kiloa bataattia ja perunaa tuli tuhottua siinä parin viikon aikana. Laatikollinen ruokaa Lidlistä n.12,5 €: 2 kg spagettia täysjyvä 0,95€/ 500 g x 4 

WFPB - Öljyttömät ranskalaiset ja paistetut perunat uunissa - Vinkit - Kuvitettu analyysi

Valmistetaan ranskalaiset tavallisessa uunissa ilman öljyä. Ei ole helppoa. Mutta vaikeaa ei ole öljyttömyys vaan se, että miten tähdätä uunin lämpötila ja paistoaika kohdilleen.  Voisi sitten rauhassa syödä ilman, että yhtäkkiä huomaa pureskelevansa raakaa pottua. Joutuu aprikoimaan, kaataisiko nämä takaisin pellille ja antaisi paistua vielä 10 minuuttia? Uunikin kerkesi jo jäähtyä ja leffakin kerkesi jo alkaa. Hienoa. Ei muuta kun hommiin. Tein ennen ranskalaisia paljon hillitymmin. Järjestellen ne sopuisasti riviin jotta kaikki paistuisivat samalla tavalla. Vaivaa näin myös pilkkomisessa, että jokaisesta ranskalaisesta tulisi saman kokoinen.  Sekään ei ole helppoa, sillä perunan ollessa pyöreä, se leikkaantuu eri kohdista eri tavalla.  Enää en ole välittänyt ovatko ranskalaiset järjestyksessä pellillä. Kyllä ne paistuvat, jos pitää tarpeeksi aikaa. Tässä kuvassa on aika ohuita. Teen usein paksumpia.   Ihan pienimmät voivat alkaa käryämään, jolloin voi joutua pelastamaan niitä. Siksi

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

Luukku 22 - Bataatti - WFPB

Luukku 22, bataatti. Tehdään bataatista piirakkapohja tai pitsapohja, ja täytetään se kuten pitsa. Tomaattisosekerros ja oreganoakin. Bataattipitsa tarvitsee raikkaan sitruunaisen vegaanisen juustokastikkeenkin, ja kastike puolestaan käy sitten moneen muuhunkin ruokaan. Kuten bataattipihvien kanssa, jotka laitetaan hampurilaisen väliin. Bataattipiirakka, bataattipitsa kypsää bataattia pikakaurahiutaleita Kypsennä bataatti, esim. mikrossa. Anna jäähtyä, irrota kuoret. Muusaa bataatti. Taikina: sekoita bataattia ja kaurahiutaleita, kunnes muodostuu taikina. Jauhota leivinpaperi. Laita taikinapallo leivinpaperille, ja muovaile siitä piirakkapohja. Laitoin nyt puolikkaan tai 1/3 isosta bataatista. Tomaattisose: tomaattisosetta, loraus esim. ketsuppia, ripaus oreganoa, mustapippuria. Täytteet: sulata jäiset, pienennä jne. Sieniä, pinaattia, jalopenoja, jne Esipaista pohjaa 180 C noin 10 min. Ota pois uunista ja levitä tomaattisose ja täytteet. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Valmista. Noin

WFPB - Ruokaostokset 50 € - Huhtikuu 2

Tällä viikolla ei tarvinnut perunaa, kun hain edellisten ostosten perunat vasta viime loppuviikosta. Ostin nyt bataattia vähän lisähöysteeksi. Ostokset noin 50 euroa. Siitä 16,5 euroa mustikoihin, kuten viimekin viikolla, joita en olisi tarvinnut ihan heti. Nostivat siis hieman normaalia viikkoruokasummaa, mutta eipä se mitään. Sitten ei tarvitse mustikoita miettiä enää joka kauppareissulla.  Olen tässä harkinnut, että tämän kuun vedän vähän löysemmin eli en pyri mihinkään alle 150 euroon.  Ihan sama mitä menee, kun olen nyt pitänyt kaapintyhjennysviikkoja, eli silloin syödään mitä on valmiina ja tyhjennellään vajaita paketteja. Vieläkin oikeastaan pystyy jatkamaan. Haen seuraavaksi mitä mieleen juolahtaa, mistä pidän ja mikä on in. Katson kilohintaa toki, ei siitä tavasta eroonkaan enää varmaan heti pääse. Tämä ei muutu edullisuutta etsivästä ruokablogista kalliin ruuan blogiksi. = 5,24 € Bataattia 2,025 kg x 2,59 €/kg  = 2,35 € Omena Jonagold 0,403 kg x 1,39 €/kg = 0,56 € Mandariini

WFPB - Ananaskakku - Tofukuorrute

Ananaskakku pääsiäispöytään. Tai vappu! Herkullinen ja helppo. Maku yllätti myönteisesti. Voin todellakin suositella, ja tästä tuli paras kakku pitkiin aikoihin.  Tofusta tein kuorrutteen.  Kuorrutteen voi myös hyvin jättää pois, ei haittaa mitään. Lisäys: Tofun maku voi tuntua kuorrutteessa. Toisissa merkeissä enemmän, toisissa vähemmän. Ks. myös erilaiset kasvikermat , esim cashew-kuorrute. Resepti tähän kakkuun löytyi Lindsay S. Nixonin kirjasta Helpot ja nopeat kasvisherkut. Olen pitkään halunnut kokeilla, mutta aina päätynyt siihen, ettei tämä kuitenkaan voi olla hyvää. Pelkästään reseptiä lukiessa tunsin aina grahamjauhojen leipäisen tuoksun. En voinut kuvitella, miten ananaksen leipominen sekaan muuttaisi niitä herkulliseksi kakuksi. Mutta kylläpä vain tuli syötyä. Herkullista. Sokerin määrästä: Lisättyä sokeria ei ole pakko laittaa. Ananas omassa mehussaan sopii tähän parhaiten. Laitoin kuitenkin teelusikallisen vaniljasokeria, että saan vaniljaa. Toisekseen, laitoin vielä koke

WFPB - Lidlissä ostoksilla, 40 € - Viikon ruokaostokset

Lidlistä noin viikoksi ruokaa. Ostoskoria kerätessäni pidin teemana ruokia, jotka voi tehdä ilman pilkkomista. Siksi ostin tölkkipapuja ja pakastevihanneksia. Jos lisätyn suolan vähentäminen kiinnostaa ja et vielä tiennyt: Lidlistä löytyy hyvä valikoima tölkkipapuja ilman lisättyä suolaa.  Lidlissä oli vastikään vegaanituotteet paljon esillä, ainakin tammikuussa veganuaryn ja vegaanihaasteen aikaan. Hyvä on varmaan katsastaa myös tällainen WFPB-viikkokin, ihan omatoimisesti. Tämä voi mahdollisesti auttaa suunnittelemaan kauppareissuja jos aloittelet kokokasvisruokavaliota, tai etsit kasvistuotteista inspiraatiota noin muuten.  Tuli muuten aika luomuhenkiset ostokset tällä kertaa, Lidlissä se tuntui jotenkin helpolta aina valita. Ja mahtui budjettiinkin, jonka ajattelin olevan siinä 35-40 euroa. En ostanut mausteita tai mitään erikoisempia lisukkeita.  = 4,79 € Nämä kaikki pavut olivat ilman lisättyä suolaa, ja kaikki muut luomua paitsi kidneypavut. 380 g/prk nesteineen ja 230 g/prk val

WFPB - Banaanijätski - Nice Cream - Vegaaninen jäätelö

Herkkujen makuun kun on päästy, niin paras näyttää, miten olen ratkaissut banaanijäätelön tai Nice Creamin teon.  Sehän on banaanista tehty vegaaninen ja terveellisempi versio jäätelöstä, ainakin riippuen mitä siihen sitten lisäilee muuta. Omasta keittiöstäni puuttuu iso tehokas blenderi. Tällainen kuitenkin löytyy, eli Silver Crest "Mini Chopper", minipilkkoja. Lidlistä ostettu. Banaanit olivatkin umpijäässä. Pilkkoja ei näihin vielä pysty. Vaihtoehtona on joko antaa sulaa hieman pöydällä, tai käyttää nopeasti mikrossa. Mikrottamisessa puhutaan alle kymmenistä sekunneista, mikrosta riippuen. Sitten voi jo kokeilla, joko  pystyisi pilkkomaan.  Ja kuitenkin niin jäässä, ettei yhtään mene velliksi.  Muutamassa minuutissa sulaa kyllä pöydälläkin. Jos banaani pääsee sulamaan vähäsenkin liikaa, se alkaa muuttua takaisin ylikypsäksi banaaniksi.  Jos banaanit muuttuvat vahingossa liian velliksi, voi juoda pirtelönä tai tehdä  kaurabanaanikeksiä uunissa.  Laitan yleensä tilkan vettä

WFPB - Haudutuspata ja riisinkeitin

Olen lykännyt moninaisten keittiökoneiden hankintaa, muun muassa koska haluan pitää keittiön tasot tyhjinä. Nyt päätin että on tullut aika luovuttaa taistelu, ja hankkia ne tasot täyteen keittiökoneita. Tässä postauksessa kerron miten keittiökoneiden kanssa on lähtenyt sujumaan. Jos sinulla ei vielä ole näitä, niin tästä voit ehkä saada vinkkiä kannattaako hankkia ja mitä. En tee nyt laitteiden tuotearvostelua teknisten ominaisuuksien osalta, vaan enemmän kyseessä on arvostelu arjessa. Mitä näillä tekee ja miten nämä soveltuvat tarkoitukseen, joka voi myös muotoutua tässä.  Tarkoitukseni näille laitehankinnoille oli arjen helpottaminen ruuan laiton osalta, ja bonuksena toivon säästäväni myös sähköä. Postauksen sisältö: Hankinnat, mitä ostin ja valintaperusteet Tilan käyttö Riisinkeitin Haudutuspata Valmiiseen pöytään Raaka-aineiden keittoajoista Reseptien etsiminen Keittoastian koko ja puhdistus Kuuden litran padan riittävyys Kahden litran padan riittävyys Sähkön säästäminen Ruuan lait