Siirry pääsisältöön

WFPB - Viikon ruokaostokset - Kesäkuu 1. - 30 € - Muutto

Ostoksilla jatketaan. 

Aivan eri meininki oli tämän kertainen muutto. Vuoden 2018 muuttoeväät olivat paljon eläinproteiinipainotteisemmat.

Nytkin oli hieman vilunkipeliä ilmassa, vegaaninen suklaa, mutta se oli sellainen valinta. 2018 en ollut sen enempää ruoka-asioita miettinytkään, veuhtasin menemään vain.

Uskaltaisiko laittaa kuvan niistä loppuun? *Ei herkille.*


Vanhan asunnon siivouseväät siis tässä. 5.72 €

Jouduin kaupassa kipaisemaan, koska eväsleipien kanssa sattui sekaannus. Kaupassa kipaiseminen oli yllättävän vaikeaa, koska tekemistä oli niin paljon.

Piti ottaa pellillisestä sämpylöitä loput mukaan, ja jättää kaksi kotiin. Tulikin kaksi mukaan, ja loput jäi pois.

Kaurahiutaletta, kikherneitä, banaaneja. 

Muuttajan vinkit:

  • mieti kylmiä eväitä esim kaura-ateria, tölkkipavut
  • ruokatermari?
  • leipaise illalla tai aamulla tuoreet sämpylät, peltileipätyyliin ilman kohotusta*, (*ilman kohotusta? Korjaus: Ilman vaivaamista.) tosi ihana jos ei tarvitse vanhaa jänkkileipää järsiä, tuore menee ilman levitteitä paremmin alas.
  • näkkileipä?
  • vihanneksia lähikaupasta
  • muista verisuonet (lehtikaali, ruukkupersilja, salaatti, kiinankaali ym)
  • yhden kattilan ruuat
  • kylmälaukku
  • ruokailuvälineet
Jos sinulla on vinkkejä, laita kommentteihin. Tulee hyvä lista.

Voi vaikka ennen muuttoa koota välinesetin ja kylmälaukun erilleen. Itse meinasin joutua syömään kaikki veitsellä. Bataatin halkaiseminen hedelmäveitsellä oli myös erikoinen kokemus.

Tässä olisi ehdottomasti saanut olla ruukkupersilja, joka auttaisi verisuonia ja jaksamista varmasti hyvin. Sisältämällä aineksia jotka muodostuvat pureksimalla. 

Mutta löin verisuonet lyttyyn suklaalla. Tai en tiedä menevätkö ne ihan kirjaimellisesti lyttyyn.


Sitten kun muutto alkoi olla jo valmis, niin oli aika käydä Prismassa. 7.62 €

Kahmin tomaattituotteita kärryyn. Näitä olen hakenut yhtä purkkia kerrallaan, ja nyt riitti. 

Kaappitilaa on.

Haen tänään lisää.


Lisää Prismasta. 12,51 €

Nam. Tuosta Marjex -sekoituksesta on tullut ihan lemppari. Voin suositella, jos tykkäät säästöbudjetilla elellä ja huolettaa marjojen kallis kilohinta. Edullinen, ja sisältää juuri oikeat marjat. 6.65 €. Mitä kirpeämpiä, sen terveellisempiä varmasti.

Ilman säästöbudjettiakin ihan hyvä, koska nyt valitsisin tämän ihan muutenkin, koska olen tottunut.

Pelkkiä mustikoitakin saattaa saada marketista alle kympillä kilo. Mansikoitakin. 
Nyt vilahti ainakin Lidlin tarjous että puolukoita alle kuudella eurolla kilo. Se varmaan meni jo.

Viinimarjat ovat kirpeitä, ei niin sellainen herkkumarja, mutta laitankin nämä miniblenderiin jäisenä ja teen mehua. En suodata kuoria pois, niin saa kuidunkin. 

Ei tulisi ikinä syötyä punaisia viinimarjoja ilman tätä sekoitusta. En yleensä pidä mistään kirpeästä.



Omenat ja appelsiinit. 4,14. Appelsiinit alle 2 € kilo ja omenat vähän yli.

Appelsiinit olivat Navel Late -nimisiä, ja erittäin makeita. Alkoi jo epäilyttää, voivatko nämä olla edes terveellisiä. Kaipa ne sitten ovat, täytyy uskoa.

Omenat myös. Royal Gala - lajiketta. 

Siinäpä ostokset, laskin että tällä viikolla meni 30,48 €, eli kolmekymppiä.

Ei huono. Nyt ajattelin, että kun on kesä ja kaikkea tuoretta, nostan ruokabudjettia hieman. Tai yritän nostaa. Nyt on mennyt noin 30 euroa viikossa, yli tai alle. 

Jos 40 euroa laittaisi vähän aikaa, niin tulisi syötyä enemmän tuoretta ja vihreää. En tuijottaisi esimerkiksi lehtikaalin hintaa, vaan ostaisin kunnon nipun.

Eilen meinasin lähteä kauppaan hakemaan jotain vihreää mutta ajattelin, että parempi kun käyn kerralla marketissa ja haen kaikki.

Pitää ostaa perunoita, koska talossa on kylmäkellari. Vihdoin ja viimein. Olen siitä haaveillutkin.

Kylmäkellari: 

Onko sinulla kylmäkellari tai säilöntämahdollisuuksia? Kaikki vinkit tervetulleita. Marjoja en varmaan ala tehdä hilloiksi tai mitään, mutta enemmän säilöisin kaikkea perunaa ja porkkanaa.

Saa nähdä tuleeko minusta kauhea hamsteri, kun pääsen nyt suunnittelemaan mitä laittelisi talveksi kylmäkellariin. ( ai miten niin tulee? Taidan olla jo.)

Edellisessäkin taloyhtiössä oli, mutta sitä ei pidetty kylmänä. 

Muutto vm. 2018:

Sitten edellisen muuton kuva, kympin ostokset. Vuodelta 2018. Hain nämä ekana päivänä uudessa asunnossa, kun laitoin jääkaappia vasta päälle ja jotain täytettä sinne piti hakea:


Noin 11 euroa. 

Vihanneksia oli, mutten ollut varmaan katsonut suippopaprikoiden kilohintaa. Sehän voi joskus yllättää. Silloin oli kovasti säästöpaineita, koska muutto oli niellyt, ja silloin oli kolme koiraakin. Oli muutakin menoa. Tuloa vähemmän.

Pakastevihannekset, ihan jees. Tomaatti, kurkku. Uudet perunat.

Ja mitäs nuo muut. Lenkki, kanamunat ja maito.

Mitä erityisesti muistuu näistä mieleen, on että olin nämä ostanut, ja jo seuraavana päivänä piti lähteä uudelleen kauppaan.

Mietin, että mitä ihmettä se oikein vaatii, että saa olla edes pari päivää rauhassa kaupassakäynneiltä.

Mutta sellaiset eväät. Taisin olla suursyömäri, kun en tiedä olisiko joku toinen näillä voinut pärjätä viikonkin. Plus makaronit mitä oli kaapissa. Mene ja tiedä. Pärjäsin hyvällä mäihällä iltaan asti.

Muistojen bulevardi tämä. Ei nyt mitään opetusta varsinaisesti.

Sattui vaan niin somasti, että olin kuvannut ruokia jo silloin. Edelleen yritän ratkoa samaa arvoitusta. En vieläkään käsitä miten ongelmallista oli silloin koko syöminen. Johtuiko ruokavaliosta, vai jostain muusta. 

Toisaalta nuo olivat helppoja ratkaisuja, ja silloin pystyi ostamaan valmisruokaa. Mutta oliko se silti helppoa? Olin lähes paniikissa, kun huomasin ettei taas ole mitään ruokaa ja aurinko porottaa täydeltä taivaalta.

Ja nyt ei ole välttämättä sen helpompaa, olen saattanut vain voimaantua enemmän siitä että on yleissuunnitelma. Ja se tiskaaminen, kun ei ole rasvassa astiat.

Kiitos kun luit. Palataan taas, katsotaan tuleeko reseptiä vai jatketaanko maustamisvinkit loppuun.

Ihanaa päivää!



Muuttoreseptit:

Kommentit

  1. Tuommoisia Marjamixejä ei olekaan sattunut silmiin. Hyvä vinkki. Pitää tarkkailla pakasteosastoa seuraavalla kauppareissulla.
    Mikähän se on, kun mulla nuo pakasteparsat ei koskaan oikein päädy lautaselle maittavan makuisina? Ovat aina vaan lähinnä sellaista vihreää pakkopullaa. Mitä pitäis tehdä tai millä maustaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakasteparsat, ja varsinkin ne kukkakaalit, totta. Ovat kyllä hieman haastavia. Keitän sellaisiksi, että haarukka menee läpi mutta pitävät värinsä. Tuoreen parsakaalin voi minusta jättää vaikka kuinka raa-aksi tai napakaksi, mutta nämä pakastehommat ovat jotenkin sitkeitä, ellei keitä vähän pehmeäksi.

      Sitten maku: Sitruunaa pirskaus. Siinä on rajansa, paljonko laittaa ettei mene kirpeäksi. Mutta raikastaa se hieman. Pippuria kenties pippurimyllystä? Tuli mieleen.

      Sitten ehdoton on balsamiviinietikka. Käyn etsimässä kohta pari linkkiä tähän perään, mitkä on hyviä merkkejä minusta. Vai joko sinulla on oma merkki mitä käytät?

      Eli balsamiviinietikkaa lusikalla valelee sinne tänne. Se hämää kivasti.

      Ja sekoitus pieneen kippoon tai tyhjään purkkiin, jossa on

      -Sinappia
      -Vaahterasiirappia
      -Balsamiviinietikkaa

      Kaikkia loraukset, ja sitä kaatelee. Jos käyttää valmiiksi makeaa sinappia, esim kotisinappi, niin ei tarvitse laittaa vaahterasiirappia.

      Siihenkin kastikkeeseen laittaa moni (youtubessa ainakin) sitruunaa, mutta itse laitan sitruunaa erikseen: On kiva jos se sinappikastike ei mene liian kirpeäksi.

      ja hummus. Eli kikherneet blenderissä muusiksi, siihen raastaa sitruunankuorta. Ehkä valkosipulia jos tykkää, en tiedä miten soi parsakaalin kanssa:D En ole pitkään aikaan testannut hummusta, mutta varmaan aika hyvä dippi parsakaalille.

      Poista
    2. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/tuote/fontana-balsamiviiniet-250ml-kalam-7316150677843?haku=luomu%20balsamiviinietikka

      Tällaista kuin Fontana, olen paljon käyttänyt. En mene takuuseen onko tämä jotain hienoa vai mitkä näistä on mitäkin. Mutta tässä luki että luomu, joten herätti luottamusta.

      Lisäksi tätä on vähän erilaisia pulloja, muistaakseni kaikki olivat ok.

      Sitten tässä on makea, jolla voisi kaikista pahimmat pakkovihannekset muuttaa mieluisammaksi. Peittää ainakin hyvin sitä pakastemakua. https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/terra-creta-tumma-balsamkast-250ml-luo-5200101808436

      Makeaa kuin mikä, pieni pisara jo muistaakseni riitti muuttamaan parsakaalit karamelliksi. Rypälemehua ja balsamiviinietikkaa, jotenkin ilmeisesti tiivistetty mutta ei lisätty sokeria.

      Väriaineita ja öljyä tarkistelen aina näistä puteleista, siksi luomu on varmaan hyvä ettei ole mitään seassa.

      Näitä merkkejä on varmaan miljoona, mutta itse olen näitä ainakin testannut joskus.

      Jotkut etikat osoittautuvat melko väkeviksi, tai on jokin hapan sivumaku, mutta yleensä toimivat viimeistään sinapin ja siirapin kanssa.

      Poista
    3. Tuota Terra Cretaa sai ainakin ruohonjuuresta ja näistä kaikista luontais?kaupoista, mitä niitä nyt on. Jos ei ihan marketista ala löytyä. Itse en ole vielä löytänyt, en ole tosin muistanut hakeakaan.

      Poista
    4. Luomu punaviinietikka, se oli kans mikä kävi parsakaalien kanssa. En tiedä ovatko ne kaikki makeita. Varmasti voisi kokeilla omenasiideriviinietikkaakin.

      Poista
    5. Kiitos kysymyksestä, tästä voi olla hyötyä muillekin! kirjoitusintokin päällä :D

      Poista
    6. Pitääkin ottaa taas kokeiluun balsamiviinietikka. Olen sitä joskus käyttänyt oikeastaan ajattelematta, että mihin kaikkeen sitä voisi lorautella tai sekoitella.

      Poista
    7. Pitääkin katsoa löytyykö etikoita seuraavalla kauppareissulla. Minun mielestä K-kaupoissa on ollut aina parhaat etikka-apajat, mutta valikoimathan muuttuu. Ja aina voi tilata netistäkin, itse tilasin Aspall-merkkistä. En tiedä oliko hyvää, mutta ainakin luomua.

      Poista
  2. Puhuin tuolla että sämpylät ilman kohotusta..Siis tarkoitin ilman vaivaamista. Huoh. Into ennen ajatusta...;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 63 € - Heinäkuu 1 ja 2

 Heinäkuun parin ensimmäisen viikon ruokaostokset. = 1,84 € Kotimaista luomu kaurahiutale 850 g 1,16 €/kg = 0,99 € Xtra pitkäjyväinen riisi 1 kg 0,85 €/kg = 5,13 € Banaani 1€/kg x 1,260 kg = 1,26 € Nektariini 0,89 €/kg Peruna 1 kg = 1,00 € Omena 1,59 €/kg x 0,874 kg = 1,39 € Kurkku 2,29 € x 0,256 kg = 0,59 € Edullinen reissu tämä ja rahoille hyvin vastinetta.  = 5 € Kartanon salaatti 1 € Varhaisperuna 1 € Yleisperuna 1,39 € Kurkku 1,99 €/kg x 0,367 kg = 0,73 € Omena Välillä oli hyviä euron tarjouksia.  = 2,38 Jääsalaatti 0,99 € Persilja 1,39 € Reissueväitä. Kotoa itse tehdyt leivät ja banaanikeksit mukaan. Ei tarvitse ostaa matkalla kuin tuorejutut. Vältän kuivattuja hedelmiä sen takia, että ne alkavat janottaa. Ja tekevät ähkyn olon. Ne olisivat kyllä mukavaa karkkia mutta käytäntö on osoittanut, että jos haluaa olla mahdollisimman skarppi ja jaksaa hyvin, ovat nämä vihannekset paras valinta. Persilja on sopivan pahaa ja hyvää yhtä aikaa, niin pysyy vireystila hyvänä. = 22,68 € Xtra

WFPB - Aamiainen lähikaupasta 2 - Paistetut perunat

Jatkoa edelliselle aamiaisidealle, versio 2. Aamaistarvikkeet hain lähikaupasta, mutta ei sillä lopulta ole väliä mistä kaupasta. Samat tarvikkeet, mutta nyt paistetaan pannulla. Kurkku käsitellään samoin kuin viimeksikin , eli etikkainen marinadi. Nyt kurkkukin paistetaan. Paistamiseen ei käytetä rasvaa, vaan pinnoitetulla pannulla onnistuu ilman ruokaöljyä. Ruskistuvatkin hieman, jos niin halutaan. Mausteillakin saa väriä. Onnistuu paistaminen myös teräskattilassakin, jos ei pelkää että pohja ruskettuu. Lähtee tiskikoneessa/liottamalla. Juoma kannattaa tehdä jäisistä tai kohmeisista marjoista, ja juoda heti. Jos näitä marjamehuja laittaa vielä jääkaappiin, vitamiinit vain haihtuvat ja makukaan ei ole niin raikas. Marjojen happamuus tulee eniten läpi elleivät ne ole jäisiä. Makuasioita toki. Viime aamiaisesta jäi siis näin paljon perunaa ensin yli, ja osa meni kastikkeen kanssa pitkin päivää. Osan jätin tätä aamiaista varten. Kurkut viipaloin juustohöylällä, maustoin tillillä ja lora

WFPB - Ruokaostokset 55 € - Kesäkuu 3 ja 4 - Dr. John McDougall 1947 - 2024

Tervehdys lukijat! Vastikään tuli murheellinen uutinen, ilmoittivat Instagramissa  Dr. John McDougallin kuolleen 77 -vuotiaana. Hän oli kokokasvisruokavalion kannalta merkittävä, ellei sitten jopa kehittäjä. Ainakin pioneeri, joka on potilaiden hoitamisen lisäksi ollut mm. vaikuttamassa USA-ssa lainsäädäntöihin ja pitänyt tv-ohjelmia ja radio-ohjelmia, pitänyt kovaa ääntä kokokasvisruokavaliosta. Tai enemmänkin tärkkelyspohjaisesta ruokavaliosta.  70-luvusta asti. Instagramissa  Dr. Esselstynkin kirjoitti  lähteneensä seuraamaan Dr, John McDougallin kautta Whole Food Plant Based - ravitsemusta: "ᴀ ʙᴇᴀᴄᴏɴ ғᴏʀ ᴍʏ ᴛʀᴀɴsɪᴛɪᴏɴ ᴛᴏ ᴡʜᴏʟᴇ ғᴏᴏᴅ, ᴘʟᴀɴᴛ-ʙᴀsᴇᴅ ɴᴜᴛʀɪᴛɪᴏɴ." Dr. Esselstyn on lääkäri, jonka itse löysin ensin ja kuvittelin aluksi, että hän on se kehittäjä. Kaikkea sitä oppii aina, kerralla ei voi näin laajaa kokonaisuutta omaksuakaan. Katsotaan ostosten jälkeen miten Dr. John McDougall oli myös ruokaostosten kunkku, ja neuvoi miten niitä tuoteselosteita oikein luetaan. Ravint

WFPB - Ruokaostokset 10 € - Heinäkuu 3

 Heinäkuun kolmannet ruokaostokset, viikko 29. Yhteensä 9,89 € eli kymppi. Vähemmän kuin normaalisti, kotonahan oli kaikkea ja piti välttää ostamasta jääkaappiin mitään, kun koko ajan oli edessä kotoa lähtö jonnekin.  Hyvä vinkki ruoanlaittoon, jos ei halua sotkea: Keittää silloin pelkät perunat ja porkkanat. Ei tule roiskeita hellalle tai mitään siivottavaa. Tein kyllä kastikettakin, ja keittelin puuroa. Mutta jos olisi välttämätön että vaikka muuton takia ei sotke, niin peruna on tosi vähäsotkuinen. = 4,63 € Kurkku 0,313 kg x 1,79 € = 0,56 € Omena Ida Red 0,352 kg x 1,65 €/kg = 0,58 € Pirkka Varhaisperuna 2 kg x 1,00 €/kg = 2 € Pirkka kesäporkkana 1kg 1,49 €   Esimerkkikattaus mitä saa vitosella lähikaupasta. Kävin molemmissa, Salessa ja K:ssa, K-Marketista löytyi paremmat tarjoukset. Samat perunat maksavat toisena päivänä enemmän, ja Salessa joka päivä on maksanut yli euron kilo. Ainakin kaikki pussiperunat, en muista irtoperunoiden hintaa. Näistä vitosen lähikauppaostoksista ei tu

Luukku 1 - Suippokaali - WFPB

Joulukalenteri 2023. Meininki on se, että laitan luukkuun aina kasvisruokiin tai ruokaostoksiin liittyvän reseptin, ruokaidean kuvan tai muun. Kiva kuitenkin hengailla blogin parissa päivittäinen hetki, toivottavasti näistä tulee välillä hyviäkin ideoita.  Kirjasuosituksia, video- tai ohjelmasuosituksia laitan, jos satun törmäämään johonkin jännään, että hei tuo olisi kiva laittaa. Liittyen jotenkin blogin aihepiiriin. Kuten tämän päiväinen on ruokakaupassakäynteihin liittyvä radio-ohjelma. Vuonna 2022 julkaistu ohjelma Miten meitä houkutellaan?  Miten siis järjestellään kaikkia tavaroita kaupassa, että saa ihmisen ostamaan kaikkea. Ja onko se huono vai hyvä asia. Vieraana käyttäytymistaloustieteen tuntija Markus Kanerva. Päivän ruokana on  Suippokaali paistettuna: Suippokaalissa on vähän avoimemmat lehden välit, kuin tavallisessa keräkaalissa. Lisämerkintä: Suippokaalia on punaisenakin. Tuli mieleen laittaa poikki ja käyttää suippo osa raikkaaseen salattiin. Isompi osa paistettuna. H

WFPB - Aamiainen ja päiväksi ruokaa - Kokkaukset helteellä

Päivän ruuat, kerralla ja tehokkaasti. Perunat kattilassa, riisi riisinkeittimessä. Katsotaan nyt vaikka yksi ideakooste, miten ainakin eräs aamiaisen laitto sujui kokokasvisruokavaliolla. Salaattiannos miniblenderissä, ja bataatti mikrossa. Otin näitä kuvia kun sattui olemaan muutaman päivän hellejakso, ja samalla vesiremontti ja kaikki. Kokkaamisesta ei meinannut tulla mitään, eikä mistään muustakaan. Otin kuitenkin nyt kuvia, ja laittelen ideoita ylös. Joka kerta pitää ihmetellä uudelleen ja uudelleen, mitä tänään söisi. Ja entiset hyvätkin ideat unohtuvat, ja taas pitää aloittaa alusta. Samalla tulee tarjouksia ja mainontaa ovista ja ikkunoista, ellei laita kieltoa toki, joissa kehutaan kaikkea valmista ja helppoa. Siihen houkutukseen sortumisen vaara on todellinen, silloin kun ei kerkiä miettiä mitään.  Kun oli siis hellettä, enkä viitsinyt yhtään ylimääräistä lämpöä höyryttää keittiössä. Riisinkeitin ja mikro ovat siitä käteviä, että eivät lämmitä mitään huoneiston aluetta enempä

WFPB - Peruna, makaroni ja vihreät pavut - Helppo startti kasvisruokiin

Reilusti ruokaa kolmesta pääraaka-aineesta. Lisäksi vesi ja mausteet.  Mittasin yhden kaikkia, tai jonkin tasamitan saadakseni reseptimäisen ohjeen. Jos sinulla sattuu vaikka olemaan eri vihannesta, tai jokin mauste puuttuu, niin eiköhän siitä ruoka tule. Vettäkin voi lisätä tarpeen mukaan. Ainesten määrät voi puolittaa, jos haluaa tehdä vähemmän. 1 kg perunaa 1,5 l vettä 400 g pussi makaronia 120-150 g vihreitä papuja 1-2 rkl tomaattisosetta 1 rkl suolatonta jauhelihamaustetta 1 tl kuivattua persiljaa 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua basilikaa 1/2 tl mustapippuria Mausteita tietysti myös maun mukaan. Omaan makuuni jauhelihamauste on melko pippurista jo valmiiksi.  Suolaa en lisännyt ruuanlaitossa. Tuli ihan toimiva ruoka ainakin vasta laitettuna. Kun lämmitin ruokaa myöhemmin, laitoin lurauksen ketsuppia ja ripottelin ravintohiivaa ja mustapippuria. Tästä tuli iso kattilallinen, tai ainakin itselleni riitti koko päiväksi ja ylikin. Riippuu varmaan monesta asiasta, kuten miten nä

Pullat - Rasvattomat, vegaaniset, vaivaamatta - WFPB

  Pullat ilman rasvaa, vegaanisesti ja vaivaamatta. Resepti, ohjeet ja kuvia tekovaiheista. Postauksen lopussa vinkit laskiaispullien tekoon ja terveellisempään kermavaahtovaihtoehtoon. Nämä tehdään siis ilman vaivaamista ja pyörittelemistä. Pullataikinapalanen työstetään piilottamalla taikinaa pullan alle taittelemalla ilmassa, käsissä. Ei siis pöytää vasten pyörittämällä, kuten usein olen nähnyt työstettävän. Pullat onnistuivat täydellisesti. Kunniaa en nyt ota. Koska tämän reseptin kehittely ylitti tämän hetkiset leipomistaitoni, joiden suhteen ollaan muutenkin menty pitkälti äärirajoilla, pyysin avuksi blogiin vierailijan: Äiti tuli leipomaan nämä pullat. Kiitos tuhannesti. Olisimmekin muuten saaneet odottaa seuraavaan alkupamaukseen asti pullareseptiä. Varsinkin reseptiä jolla saa kuohkeat, pehmeät, oikeat pullat. Tästä tuli 11 kpl pientä pullaa. Voit myös tehdä isompia pullia muutaman.  Ruokavalion kannalta: Pulliin laitettiin nyt hiivaleipävehnäjauhoja, vaikka tavallinen vehnäj

WFPB - Ruokaostokset 25 € - Kesäkuu 2 - Juhannus

Hyvää juhannusta! Joka juhannus olen perinteisesti laittanut nyt muutamana vuotena postauksen, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. (oho, viime vuonna en laittanutkaan, mutta sitä ennen...)Aatoksi vain ei ehtinyt. Aloitetaan siis ruokaostoksilla, ja siirrytään sen jälkeen kirjasuositukseen, sekä muihin kuulumisiin ja kuviin. Erityisesti ruokavalion sujuvuudesta tällä kertaa, osana juhannusmietteitä. = 5,60 € Pirkka perunat 1,39€/kg x 2 = 2,79 € Kurkku 2,79 €/kg x 0,358 kg x 2,79  €/kg = 1,00 €  Persilja 1,49 € Banaani n. 0,30 € Perunat ja kurkku K-Marketista, Persilja Salesta. Kipaisin viime lauantaina lähikaupat ja hain aamiaistarvikkeet. Näistä aamiaisidea blogipostauksena myöhemmin. = 2,72 € Erään toisen päivän aamiaistarvikkeet Lidlistä. Vilkaisin Finelistä että olisiko tässä jo koko päivän ruuat peräti, ja kyllähän näin oli. Makumieltymysten mukaan tarvitsee kaikkea lisää, mitä nyt puuroon ja perunoihin sitten laittaakin. Tässä on silti  jo hengissä selviämisen elementit, eli pääasi

Luukku 20 - Mysli - WFPB

Luukku 20, mysli. Mysli on luukussa kyllä, mutta ensin 1800-luvun tarjoilut kestikievarin tapaan. Yle Areenalta löytyi ohjelmasarja, Ruokamatka menneisyyteen.  Sarjan yhdessä jaksossa oli 1800-luvun kestikievari . Noin minuutin kohdalla Kallenaution kestikievarimuseon hoitaja Johanna Kallenautio listaa ruokalajit, joita kestikievarissa on ollut aikoinaan tarjolla.  Pöydällä oli: Perunaa possupaistia naurismuhennosta puolukkaa kokkelipiimää viiliä talkkunaa ruisleipää sekä jälkiruuaksi  lettuja ja vadelmahilloa Tein kattauksen jossa oli samat, mutta possunpaistin tilalle jakkihedelmää, joka ei ole eläinperäistä lihaa. Kokkelipiimän tilalle laitoin tofukokkelia, ks. resepti . Viilin tilalle soijajogurtti. Ainoa mikä ensin puuttui, oli talkkuna. Täysin vieras ruokaidea. Kävin siis ostamassa talkkunaa, ja selvitin mitä se on. Sen verran kuuluisa tietenkin Suomessa, että monelle lukijalle varmaan tuttu. Itse en ole muistaakseni ainakaan ikinä maistanut talkkunaa. Kiinnosti tietenkin, että o