Luukusta 13 löytyy muutama jälkiruokaidea. Tarjoillaan kylmänä.
Eivät 100 %kokokasvisruokaa, mutta vegaanista: Käytin pikariisihiutaleita, joissa on vain viiden minuutin keittoaika.
Riisifrutti-jälkiruoka
Riisihiutalepuuron keittäminen veteen, ripaus suolaa, ja ripaus sokeria.
Jäähdytin puuron kylmäksi, ja makeutin vaniljasokerilla. Makeutin vasta kylmänä. makeutus maun mukaan.
Sokerin tilalle käy myös taateli tai vaikkapa eritytriloli. Tavallista sokeria meni n. puoli tai yksi teelusikallinen per annos, ja sain vaniljasokerista samalla vaniljan makua.
Lisäsin jäähtyneeseen riisipuuroon tilkan luomu kauramaitoa, joka on maustamatonta.
Mahdollisimman neutraali puuro, mahdollisimman neutraalilla kasvimaidolla, kuten Oatly luomu, Pirkka luomu, ja pelkkä suola ja vaniljasokeri mausteena. Kun riisi on neutraali, siihen sopii melkein mikä tahansa sose tai hillo viereen.
Suolaa litran puurossa alle 1/4 tl.
Persimoni-riisifrutti
Oranssi aine purkeissa on jäistä persimonia, jonka puolisulana soseutin minipilkkojassa.
Tätä pohjalle, päälle kylmää riisipuuroa, sen jälkeen kerros vaniljasoijajogurttia, ja vielä koristeeksi päälle persimonia.
Jäisen persimonijälkkärin hyvät puolet:
- Ei tarvinnut makeutusta enempää, vain riisissä oli vaniljasokeri
- Pysyy kylmänä hyvin, kun persimoni pohjalla on jäistä.
Vadelma-riisifrutti
Marjoja ja pähkinää koristeeksi. Hyvää.
Luumu- riisifrutti
Seuraava kokeilu oli luumumarmeladia pohjalle, sen päälle kerros vaniljanmakuista kylmää riisipuuroa, ja sen päälle taas soijavaniljajogurttia. Marjoja ja pähkinää koristeeksi.Tämä oli perushyvä.
Hyvänä puolena, että luumu saattaa olla tarpeeksi makea jo sellaisenaan, eikä tarvitse sokeria tai muuta makeutusta laittaa siihen enää.
Käytin nyt kaupan valmista luumuhilloa.
Lidlin vaniljasoijajogurttia. Ei kokokasvisruokaa, vegaanista kyllä. Noin puolidesiä per annos. Tällä varmistin että vaniljaa on annoksessa. Pelkkä vaniljasokeri ei ole niin tehokasta.
Riisin rinnalla, mutta en sekoittanut riisin kanssa sekaisin.
Rasvakoostumus oli per 100 g, että 1,9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 0,3 g. Suolaa tässä oli 0,16 g/100g.
Sitten kokeilu, joka oli kyllä paremmin kokokasvisruokaa, muttei pääse täällä ainakaan jatkoon:
Bataatti-suklaavanukas
Tämä ei ollut yhtä hyvä, mutta Instagramissa kiersi ohje ja päätin kokeilla. Mikrossa kypsennetään bataatteja.
- Kypsää bataattia, kypsäksi mikrossa, ja muusataan blenderissä
- Kasvimaitoa
- Kaakaojauhetta
- Makeutusta ja vaniljaa
- Ripaus kanelia
Tämä ei pääse jatkoon täällä.
Bataatti on hyvää ensin, mutta kun sen muusaa ja sekoittaa siihen kaakaojauhetta, se ei nyt ollutkaan hyvää.
Makuasioita, ja pienellä määrällähän sitä oli hyvä kokeilla.
Lisäsin kaakaojauhetta vielä hieman lisää, mutta koska maku ei parantunut, niin en sitten laittanut ihan ruskeaksi asti. Menee vain hyvää kaakaojauhetta hukkaan.
Sitten kaikista onnistunein, tai useimmin onnistunut kokeilu:
Banaanijäätelö, Nice Cream
Hauska aina välillä laittaa pakkaseen jokin muukin hedelmä, ja testata tuleeko hyvää. Esimerkiksi pakastettu ananas on tosi raikasta kesällä. Puuron päälle ovat kivoja pakastetut viinirypäleet.
Kommentit
Lähetä kommentti