Herkkujen makuun kun on päästy, niin paras näyttää, miten olen ratkaissut banaanijäätelön tai Nice Creamin teon.
Sehän on banaanista tehty vegaaninen ja terveellisempi versio jäätelöstä, ainakin riippuen mitä siihen sitten lisäilee muuta.
Omasta keittiöstäni puuttuu iso tehokas blenderi. Tällainen kuitenkin löytyy, eli Silver Crest "Mini Chopper", minipilkkoja. Lidlistä ostettu.
Vaihtoehtona on joko antaa sulaa hieman pöydällä, tai käyttää nopeasti mikrossa.
Mikrottamisessa puhutaan alle kymmenistä sekunneista, mikrosta riippuen. Sitten voi jo kokeilla, joko pystyisi pilkkomaan.
Ja kuitenkin niin jäässä, ettei yhtään mene velliksi.
Muutamassa minuutissa sulaa kyllä pöydälläkin.
Jos banaani pääsee sulamaan vähäsenkin liikaa, se alkaa muuttua takaisin ylikypsäksi banaaniksi.
Jos banaanit muuttuvat vahingossa liian velliksi, voi juoda pirtelönä tai tehdä kaurabanaanikeksiä uunissa.
Ylemmästä kuvasta näkyy, miten se alkaa jo häämöttää. Keltainen banaani on vielä keskeneräistä, mutta oikealla puolella alkaa jo näkyä jäätelön näköistä.
Surautinta ei saa pitää montaa minuuttia käynnissä yhteen menoon, joten pidän pieniä taukoja. Mutta antamatta banaanin enempää sulaa.
Tämän melkein ehtisi tekemään jollain pitkällä mainostauollakin, jos alkaisi kesken television haluamaan jäätelöä.
Pakkaseen en tee tätä valmiiksi, minusta tämä ei kestä uudelleen jäädytystä.
Tein vielä lisää banaanijätskiä minipilkkojassa, jossa oli vielä marjojen rippeet. Värjäytyi näin pinkiksi heti tosi vähästä. Nam!
Nice Cream silti toimii mielestäni yhtä hyvin, kuin normi jäätelökin. Ehdit kamariin lautasen kanssa, noudat vielä kahvikupin jos se unohtui keittiöön, ja laitat Simpsonit tai jonkin ohjelman Play- napista pyörimään. Voit syödä rauhassa loppuun. Simpsonit loppuu, jäätelö loppuu, ja mitä sitä sitten söisi?
Jos haluaa katsoa lisää telkkaria, niin tätäkin voi ottaa lisää hyvällä omallatunnolla. Melkoinen harppaus kermajäätelöistä ja niiden kaloreista kohti melko viatonta herkkua.
Jos haluaa katsoa lisää telkkaria, niin tätäkin voi ottaa lisää hyvällä omallatunnolla. Melkoinen harppaus kermajäätelöistä ja niiden kaloreista kohti melko viatonta herkkua.
Voi tehdä vielä marjasorbetin. Saa taas lisää vitamiineja.
Sulatan hetken pöydällä, laitan vesitilkan kanssa.
Nice Cream on jo tosi makeaa, joten harvoin tulee marjoihin enää laitettua sokeria.
Ihan mansikkajäätelön väristä tuli.
Kerrankin lähes riittävän kokoinen jäätelöannos.
Juomana kuuma yrttimuki. Kuivattua minttua ja mausteita, kuten inkivääri, mustapippuri ja kurkuma. Sitruunaamehua.
Vaikka tässä oli oikeita mansikoita pelkästään, niin tulipa hauskan väristä. Ei mitenkään mansikan väristä, vaan oranssihtavaa.
Marjoja ja banaania.
Taivashan on rajana, mitä kaikkea tuohon banaanijätskiin voisi laitella sekaan. Rommiaromia, rusinoita, suklaahippuja, kaakaojauhetta.
Siitä asti kun maistoin tätä ensimmäisen kerran, olen ollut oikeastaan hiukan vihainen koko tavalliselle jäätelölle. Nice Cream olisi kelvannut aina, jos olisin tiennyt tästä.
Kaupungilla saatan joskus vegaanisen valmisjäätelön ostaa kahvilasta tai kaupasta, mutten osta niitä enää kotiin.
Sen sijaan hamstraan tarjousbanaaneita ja pakastan niitä kuorittuina.
Ei Nice Creamia onneksi tarvitse joka päivä tehdä, mutta kun on se fiilis, niin mikä ettei.
Kommentit
Lähetä kommentti