Luukku 24 auki ja joulukalenteri on valmis.
Toivottavasti jotain kivaa löysit. Ainakin itse kokeilin muutamia vähemmälle käytölle jääneitä kasviksia. Aika näyttää, mitkä joulukalenterin uusista ruokaideoista jäävät päivittäiseenkin käyttöön.
Olin ennen tätä joulukalenteriakin ihan tyytyväinen, ja hain usein melkein samanlaiset ruokaostokset kaupasta viikko toisensa jälkeen. Aina niistä riitti jotain kerrottavaa, enkä ravinnon monipuolisuudestakaan ollut huolissani. Sesonki vaihtuu kasviksissakin, ja sitä myötä tulee vaihtelua. Vaihtelua tulee usein ihan huomaamattakin, vaikka ei mitenkään tarkoituksella yrittäisi vaihtelua hakea.
Siksipä ilman joulukalenteria tuskin olisin alkanut tekemäänkään moniakaan kokeiluita. Oli nyt kiva tehdä blogiin uusiakin juttuja.
Maailmassa on kymmeniä tuhansia, ellei jopa satoja tuhansia syötäviä kasveja. 24 luukkua pitäisi tulla helposti täyteen joko eri kasveista, tai vähintään niiden eri yhdistelmistä ruoissa. Ja onnistuihan se.
Tähän viimeiseen luukkuun ei nyt uutta reseptiä, mutta kuvat hedelmistä. Muutamalla hedelmällä tulee jo ihan värikäs asetelma.
Minun tämän joulun lemppari on pelkkiä persimoneja iso vati. Persimonit ovat ehkä paras hedelmä, mitä tiedän talvisin.
Jos tykkää persimoneista, niin miksi pitäisi mitenkään rajoittaa? Ei miksikään. Kaksi ja puoli kiloa persimoneja tuntui ihan sopivalta määrä ensin. Melko pian huomasin, että olisin voinut saman tien ostaa neljä tai viisi kiloa kerralla.
Toinen mistä pidän, on ne punaiset jouluomenat.
Juureksia tulee vähemmän pidettyä pöydällä asetelmana, kun tarvitsevat enemmän viileyttä. Omenatkin jääkaappiin. Mutta aina kiva laittaa jotain värikästä koristeeksikin välillä.
Ruokaa osuu helposti kuvaruutuun, mutta yritäpä apukokista saada otos:
Asettuu hänkin välillä toki seuraamaan, mitä keittiössä tapahtuu.
Kommentit
Lähetä kommentti