Siirry pääsisältöön

Luukku 17 - Palsternakka - WFPB

 Luukku 17: Palsternakka.



Tehdään palsternakkaperunamuusi, palsternakkapihvit, paistettu palsternakka uunissa, palsternakkaraaste, ja palsternakka-perunakeitto.

Palsternakka-perunamuusi

  • Palsternakkaa
  • Jauhoisia perunoita, kuten Afra
  • Vettä niin, että peittyy
Kuori ja pilko perunat ja palsternakka. Laita palat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä noin 15-20 minuuttia, tai kunnes valmiita muusattavaksi.
Kaada siivilän läpi vesi toiseen astiaan. Muusaa perunasurvimella palsternakat ja perunat.
Kaada vettä takaisin vähän kerrallaan. Sekoita välillä vispilällä vesi sekaisin muusiin.
Kun koostumus on mielestäsi hyvä, jätä loput vedet laittamatta. Valmista!

Kannattaa säästää ylimääräinen keitinvesi, jos teet pihvit, keittoa, kastiketta tai muuta vielä.

Palsternakkapihvit

  • Pieni palsternakka, esikypsytettynä, raasteena tai silppuna
  • Mustapapuja, nesteineen, n. puoli purkkia, muusataan.
  • Pikakaurahiutaleita
  • 1 rkl tomaattisosetta
  • 1-3 rkl omenasosetta, jos on
  • 1-3 rkl grahamjauhoja, jos tarvitsee
  • ja/tai 1-3 rkl korppujauhoja, jos on
  • 1/8 tai 1/4 tl maustepippuria
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl sinappia
  • n. 1 rkl tuoretta tai kuivattua persiljaa
Kuori ja kiehauta palsternakkaa, noin 5-10 minuuttia halutessa. Ajattelin, että esikypsyttämisen ansiosta pihvit kypsyisivät nopeampaa.n 20-30  min 180 -200 C - asteisessa uunissa. Voit kokeilla raakanakin laittaa. Tai keitettynä ja muusattuna.
Raasta tai muutoin hienonna palsternakka. Jokin pilkkojakone voi olla hyvä, koska palsternakasta tulee liukas ja arvaamaton, kun se on kuorittu ja varsinkin keitetty.

Muusaa mustapavut minipilkkojassa. Mausta. Pavuista tulevan nesteen mukaan lisää kaurahiutaleita, korppujauhoja, vähän grahamjauhoja sitomaan nestettä, kunnes koostumus on sopiva. Sekoita mukaan palsternakkaraaste. Muotoile pihvejä. Taikina saa olla löysähköä, uunissa se joka tapauksessa alkaa kuivumaankin.

Jos palsternakka on helpompi raastaa suoraan pihveihin, voi tehdä niinkin. Mustapapujen tilalle käy muutkin pavut, ja jos ei halua muusata niin voi keittää vaikka punaisia linssejä tähän.

Palsternakka uunissa


Kaikista maukkaimman olen saanut palsternakasta aina uunijuureksissa. Lanttua, naurista, porkkanaa, palsternakkaa. 



Palsternakka on tosi makea ja hyvä, kun laittaa kannellisessa vuoassa muiden joukossa, enkä laita ikinä mitään mausteitakaan. 

Kokeilin nyt siivutettuna uunissa. Strömsöstä sain tämänkin idean, mutta sitä loppureseptiä en kuunnellut, vain tämän pilkkomisaiheen.

Toisin kuin kuvassa ja Strömsössä, palsternakka olikin parempi kuoria tähän ideaan nyt kun teki ilman mausteita ja voita. Kuori on syötävää, mutta jos teki tällaisen siivutetun mallin, niin itseäni kuoret häiritsivät ainakin. Makuasia tottakai.

Laitoin muoviläpyskät molemmin puolin palsternakkaa siivuttaessa. Auttaa siivuttamista onnistumaan niin, että se säilyy silti alapuolelta yhtenäisenä. Veitsen pysäyttäjät. Toimi tosi hyvin.


Tässä kuvassa kuorittu versio, mutta siivutettu samalla tavoin. Uunipellillä voitelin palsternakan omenasoseella, ja ripottelin korppujauhoja.

Tämä oli muuten vaikeampi tapa laittaa palsternakka. Se ei millään meinannut kypsyä uunissa, ei siivutettuna eikä esikypsytettynä. Vielä pitkään paistettunakin tuli vaikutelma raa-asta vihanneksesta. Olisi voinut olla parempi laittaa kannelliseen astiaan. 

Pellillä pihvien kanssa se pyöri, meinasi katketa. Pihvitkin piti ottaa uunista jo, eikä palsternakka ollut valmis. Mutta hyvää silti. Suosittelen siis tekemään laidallisessa ja mahdollisesti kannellisessa uunivuoassa.


Tätä herkkuateriaa eivät silti pienet vaikeudet muuttaneet paljoa miksikään.

Palsternakka oli tosi hyvää perunamuusissa. Maistui aivan, kuin seassa olisi jotain voin tapaista.
Kävin etsimässä netistä eri ohjeita, ja moni oli samanlainen: Että palsternakka ja perunat vain keitetään, keitinvettä käytetään sitten nesteenä. Osassa mainittiin valkopippuri.

Jopa T. Colin Campbellin Nutritionstudies.org - sivustolla oli palsternakka-perunamuusin resepti. Ainakin sitten takuuvarmasti terveellistä. Maistettuani ajattelen, että tätä kyllä syö huolimatta siitä, onko vain terveellistä vai erittäin terveellistä. 





Yhdistelmänä pihvit, paistettu palsternakka ja muusi olivat tosi hyviä, ja lautasella ripautin vähän suolaa vielä pintaan. Maut nousivat esille. 

Palsternakkapihvit eivät olleet mitenkään erityisen palsternakan makuisia, joten voi varmaan käyttää muitakin vihanneksia. Pääasia että papupihveissä on jotain vihannesta, niin mahdollisesti eivät kuivu uunissakaan liikaa.

Kaadoin ihan surutta pihvien päälle palsternakkamuusin keitinvettä, kun ne palsternakan kypsymistä odotellessa pääsivät kuivahtamaan. Imaisivat veden heti, eikä jäänyt makuunkaan vaikutelmaa vedessä uitetuista pihveistä. Suosittelen, jos pihvit kuivahtavat. Ensin pitää kannen alla, ja jos se ei auta, niin voitelee vedellä.


Palsternakka oli helpointa kuoria raakana tällaisella terävekottimella.
Heti, kun palsternakka on kypsynyt tai kuorittu, siitä tulee jonkin verran lipevä, ja sormet ovatkin vaarassa.



Eilen Prismassa palsternakka maksoi 2,19 €/kg.

Lidlissä se maksoi vähän alle 3 €, olisikohan ollut 2,99?
Minimanissa yli 5 euroa kilo. 
Cittarissa oli nyt äsken verkkokaupassa 4,99  €/kg, ja luomuversio 6,58 €&/kg.
K-Supermarketissa 3,99 €, ja yksittäispakattu 5,99 €.



Melko rajusti vaihtelee hinta täällä päin ainakin. Minimanissa tuijotin pitkään sitä palsternakan hintaa, että näenkö oikein. Monestihan katson ensin väärää kylttiä, joten pitää tarkistaa aina ennen johtopäätöksiin hyppäämistä. Tämä oli se havainto, jos olen väärässä ja se onkin halvempaa, niin sehän on vain hyvä asia.

Eli jos palsternakkaa haluaa edullisesti, sitä kannattaa ostaa Prismasta. Hain eilen kilon, ja se on enemmän kuin mitä olen kerralla varmaan ikinä ostanut palsternakkaa. Tämä on todellakin ollut keittiössäni liian aliarvostettu kasvi, koska muusissa oli varsinkin niin hyvää.

Palsternakkasalaatti


Raastettu, raaka palsternakka oli hienon makuinen. Vain koska se oli hieman kuivaa, lisäsin omenaraastetta, rusinoita ja keitettyjä pakasteherneitä. 

  • Raastettua palsternakkaa
  • Raastettua omenaa 
  • Rusinoita
  • Pakasteherneitä, keitettynä ohjeen mukaan

Ihan ok salaatti, vaikka vieläkin kaipaisi jotain mehukkuutta. Voimakkaat maut hukuttavat palsternakkaa herkästi, mutta kokonaisuudessaan varmasti tulee hyviä raastesalaattejakin tästä.



Palsternakka-perunakeitto

  • Palsternakkaa
  • Porkkanaa
  • Muutama peruna
  • n. 0,5 dl kauranjyviä
  • Pakastettua lehtikaalia, halutessa
  • Vettä
  • Kuivattua tai tuoretta persiljaa
  • 1/4 tl maustepippuria, jauhettua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • Ripaus valkopippuria
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 tl soijakastiketta
Pilko ainekset, lisää ensin kattilaan vettä, porkkananpalat ja kauranjyvät. Mausta. 
Anna kiehua hetki, jopa 10 min. ja lisää sitten palsternakat ja perunat. Lisää vettä niin, että peittyy.
Keitä noin 15-20 minuuttia, sammuta levy ja laita sitten kansi päälle, ja anna hetki vetäytyä ennen tarjoilua. Valmista!


Hyvä keitto tuli. Perunaa laitoinkin vielä enemmän, kuin mitä oli edellisessä kuvassa.

Kokeilin tässä kerran keittoa, jossa oli muuten nämä samat, mutta lisäksi lanttua, ja enemmän eri mausteita. Tuli tosi maukas ja makea liemi, muttei silti yhtä toimiva kuin tämä keitto. 

Kiva, kun tulit katsomaan mitä luukku sisältää. Kilo palsternakkaa tuli vuorokauden sisään kadotettua ruokiin, iso osa syötykin jo. 

Huomenna luukku 18. 

Luukku 1  Suippokaali
Luukku 2 Kaurapuurorieskat
Luukku 3 Vihreät pavut
Luukku 4 Kiinankaali
Luukku 5 Pähkinät
Luukku 6 Nauris
Luukku 7 Punajuuri
Luukku 8 Ruis
Luukku 9 Lätyt
Luukku 10 Mausteseos
Luukku 11 Jouluruokia
Luukku 12 Ohra
Luukku 13 Jälkiruoat
Luukku 15 Punakaali
Luukku 16 Juuriselleri
Luukku 17 Palsternakka
Luukku 18 Kyssäkaali
Luukku 19 Porkkana
Luukku 21 15 minuutin ateriat
Luukku 22 Bataatti
Luukku 23 Peruna


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 50 € - Huhtikuu 2

Tällä viikolla ei tarvinnut perunaa, kun hain edellisten ostosten perunat vasta viime loppuviikosta. Ostin nyt bataattia vähän lisähöysteeksi. Ostokset noin 50 euroa. Siitä 16,5 euroa mustikoihin, kuten viimekin viikolla, joita en olisi tarvinnut ihan heti. Nostivat siis hieman normaalia viikkoruokasummaa, mutta eipä se mitään. Sitten ei tarvitse mustikoita miettiä enää joka kauppareissulla.  Olen tässä harkinnut, että tämän kuun vedän vähän löysemmin eli en pyri mihinkään alle 150 euroon.  Ihan sama mitä menee, kun olen nyt pitänyt kaapintyhjennysviikkoja, eli silloin syödään mitä on valmiina ja tyhjennellään vajaita paketteja. Vieläkin oikeastaan pystyy jatkamaan. Haen seuraavaksi mitä mieleen juolahtaa, mistä pidän ja mikä on in. Katson kilohintaa toki, ei siitä tavasta eroonkaan enää varmaan heti pääse. Tämä ei muutu edullisuutta etsivästä ruokablogista kalliin ruuan blogiksi. = 5,24 € Bataattia 2,025 kg x 2,59 €/kg  = 2,35 € Omena Jonagold 0,403 kg x 1,39 €/kg = 0,56 € Mandariini

WFPB - Ruokaostokset 55 €- Huhtikuu 1- Pääsiäinen

Pääsiäisen ruokaostokset ja muut. 55 euroa, ja lisäys maaliskuun ostoksiin.  Lopussa ruokasuunnitelmaa ja ideoita. = 13,59 € Luomu Ruisjauho 2,29 €/kg Luomu Täysjyvävehnäjauho 1,99 €/kg Kaurahiutale 0,99 x2 1,25 €/kg = 1,98   € Kidneypavut 2 x 0,69 € Mustapavut 0,75 € Tumma makaroni 4x 0,45/400g , 1,13 €/kg = 1,80 € 2kg Tyrnävän Jauhoinen peruna0,80 €/kg = 1,59 € Kotimaista yleisperuna 5 kg x 0,40 €/kg = 1,99 € Tärkkelyspitoisten osuus on kaikista tärkein, koska nämä ovat ruokia joilla jaksaa. = 5,3 € Ruustinnan salaatti 1,79 € Kurkku 0,276 kg x 2,99 €/kg = 0,83 € Basilika 1,39 €  Porkkanat 1,29 e/kg = 6,93 € Luomu appelsiini x 2, 1,99 €/kg = 3,98 €  Luomu banaani 0,682 kg x 1,95 €/kg = 1,06 € Mandariini 1kg = 1,89 €  = 16,58 € Pakastemustikka 2 X 8,29 €/kg = 1,84 € Rainbow paseerattu tomaatti luomu 500g 0,92 € x2, 1,84 € /kg  = 5,24 € Saarioinen Mämmi 700g 4,27 €/kg = 2,99 €  Alpro No Sugars Soijajuoma   2,15 €/l Kuva vanhasta purkista mutta kuitenkin. Purkkimallistot kun muuttuu, p

Luukku 14 - Kaali - WFPB

Luukussa 14 on kaali. Kaali-ideoita ja kaalinkuvia on paljon, ja netistä löytyisi lisää ideoita joka päivä kokeiltavaksi. Joulukalenterin saisi täyteen pelkillä kaaliaiheilla. Tänään nyt ainakin kaalilaatikkoa ja kaalisalaatteja, ja muitakin vinkkejä. Kaalilaatikko n. 0,75 dl tai 1 dl ohrasuurimoita (Myllyn Paras esikypsytetty, rikottu) n. 1 dl soijarouhetta 300-400 g kaali n. 2 tl siirappia  pari porkkanaa 2 tl - 1 rkl kuivattua persiljaa 1/2 tai 1/4 tl jauhettua maustepippuria, tai kokonaisia 1 tl soijakastiketta halutessa Kaalilaatikossa oli nyt kaksi vaihetta, ensin paistoin ja keitin kattilassa aineksia vähän matkaa, sitten siirsin uuniin jatkamaan. Keitin siis eri kattilassa ensin ohraryynit vähässä vedessä. Laitoin myös soijarouhetta. Samaan aikaan paistoin kaalia ja porkkanoita eri kattilassa. Siten, etteivät aivan ruskistuneet, mutta pehmenivät ja muuttuivat läpikuultaviksi. Höyrytin niitä sen lisäksi kannen alla. Yhdistin sitten kaalit ohran kanssa samaan kattilaan, ja annoin

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

WFPB - Viikon menu - Maaliskuu 1 - Ruokasuunnitelma

Ruokasuunnitelma viikoksi. Kuusi kohtaa ruokaideoita, joista kohdassa 6 on puurot, leivät ja jälkkärit.  1. Riisi ja pavut Ensimmäisenä jotain, mihin voi laittaa basilikaa.  Kun tekee yhdenastian ruoan ,  riisin ja pavut, tai  riisin ja tomaattikastikkeen ja minkä tahansa vastaavan ruoan, jos ruoasta tulee mautonta, voi laittaa tuoreita basilikan lehtiä revittynä, niin ruoka muuttuukin tosi kivaksi elämykseksi. Basilikarisottoa teen joskus arborioriisistäkin. Kiva käyttää koko ruukku, tai miksei kaksikin ruukkua basilikaa. Perunaa kylkeen. Valmiiksi tein jo sekoitusta, missä on kaikenlaisia jyviä ja linssejä. Eniten riisiä. Tätä kun kaataa 1 mitta + 2 vettä, saa yhden astian ruoan valmistuksen haudutuspadassakin helposti aloitettua.  Omaa maustesekoitustakin kannattaa tehdä johonkin pieneen purkkiin. Käy myös pöytämausteena sitten. 2. Palsternakka-perunamuusi ja punajuuri-mustapapupihvit Palsternakasta on ideoita , ja nyt ruokalistalle niistä valikoitui palsternakka-perunamuusi. Pun

Luukku 22. - WFPB - Makaronilaatikko ja italiansalaatti

Tuli ehkä paras makaronilaatikko pitkiin aikoihin. Italiansalaattikin onnistui. Makaronilaatikko: 1 pussi/400 g tummaa makaronia 1 porkkana n.100g mustapapuja (n. alle puoli tölkillistä, valutettuja) vettä Mausteet: 1 rkl soijakastike 1/2 tl mustapippuri 1/4 tl maustepippuri 1/8 tl valkopippuri, tai ripaus loraus ketsuppia 200 C noin tunti Mustapippurimääräni, 1/2 teelusikallista, voi olla paljon jollekin. Tässä oli jonkin verran potkua nyt.  Ketsuppia lorahti siten, että huuhtelin lopun ketsuppipullon. En tiedä paljonko meni. Soijakastiketta 1 rkl voi olla paljon suolaa, mutta kannattaa maistella. Vettä meni jotain alle puolitoista litraa. Keitin vedenkeittimessä litran. Vielä ketsuppipullosta ja mukista lisää, ja että peittyy hyvin. Sekoitin mausteet ensin veteen mukissa, ja sekoitin vuokaan, että varmasti leviävät. Porkkanaraastetta näytti ensin olevan tosi paljon, mutta hyvin se sinne lopulta upposi. Paistoin 200C- asteisessa uunissa noin tunnin, ilman kantta. Noin tunnin päästä al

WFPB - Savutofulaatikko

Laatikko tai kiusaus savutofusta ja perunasta. Nesteenä voi käyttää pelkkää vettä. Kauramaitokin on kiva, jos haluaa valkoista kermaperunan näköistä. Tästä tuli vähän simppeliä, kun en laittanut mitään mausteita. Ainekset pilkotaan vuokaan, peitetään nesteellä.  Savutofulaatikko 2 l vuokaan 100 g savutofua perunaa vettä kauramaitoa, halutessa Pilko perunat ja savutofu vuokaan, peitä nesteellä. Paista uunissa n. 200 C kunnes valmistuu.  Keltaisen tai punaisen pussin perunoita.  Tästä määrästä ei montaa ateriaa tullut, mutta muuten melko täyttävää. Puolitan tofun per laatikko vain sen takia, että saan vähennettyä suolan määrää. Makuasioita, miten haluaa laittaa. Tässä oli nyt suolaa 1,7 g/ 100g. Lidlistä ostettu. Vedellä peittoon suurin piirtein. Olisi voinut enemmänkin antaa pinnan ruskettua, mutta otin nyt pois vain ajoissa. Jos haluaisi kermaisemman näköistä, voisi keittää perunoita ensin hetki kattilassa samalla hämmentäen, ja kaataa sitten vasta vuokaan vesineen, ja paistumaan. Hämm

WFPB - Leipä - Täysjyväjauhot ja kaura

Tuoretta leipää. Tällä kertaa limppumallinen leipä.  Leipä: 3-4 dl vettä loraus siirappia esim 3 tl ripaus suolaa, maun mukaan, esim.1/4 tl 2 tl kuivahiivaa 2,5 dl pikakaurahiutaleita 1 dl ruisjauhoja n. 4 dl täysjyvävehnäjauhoja Lämpöiseen veteen kuivahiiva, ripaus suolaa ja sokeria/siirappia. Lisää kaurahiutaleet ja ruisjauho, sekoittele. Lisää täysjyvävehnäjauhoja niin, että syntyy paksu, puukauhalla vaivalloisesti sekoitettava taikina. Voit vaivata taikinaa metallisella tai puisella lusikalla. Leipään tulee suolaa maun mukaan, vähäsuolaisesti tai ei. Laitan myös yleensä lorauksen siirappia tai sokeria, koska se voi mahdollisesti auttaa kuivahiivaa heräämään paremmin. Pieni ripaus voi parantaa myös leivän maistuvuutta. Tämä taikina tarttuu käsiin, joten siksi mieluummin vaivaaminen lusikalla.  Vaivaamisen jälleen irrottele jauhojen avulla reunoilta ja ota taikinapallo käteen. Leipää voi muovailla ilmassakin vähän, taittelemalla ja sitten kerätä alapuolelle taikinaa. Voit laittaa suo

WFPB - Muffinssit - Omena, kaura ja mustikka - Ilman leivinjauhettakin onnistuu

Tämän muffinssiohjeen avulla pääsevät myös kolhuiset, ylimenneet, tai liian happamat omenat hyötykäyttöön.  Jos omenoita ei ole tarpeeksi, voi käyttää lisänä ylikypsää banaania tai omenasosetta purkista. Muffinssit maistuvat eväänä, ja kahvin tai teen kanssa. Näitä voisi myös ajatella kaurapuurona pakattuna taskukokoon, ja helposti käsiteltävään kääreeseen. Tai: Voit myös jättää muffinssipaperit pois, ja tehdä litteitä keksin mallisia leivonnaisia. Makeuttamiseen voi käyttää taatelia, banaania, tai sokeria. Rasvaa ei tarvitse laittaa.  Kokeilin, tarvitseeko laittaa ruokasoodaa ja leivinjauhetta. Tein muffinssit ensin leivinjauheen ja ruokasoodan kanssa. Toisena ilman kumpaakin ainetta. Sattumiksi voi laittaa marjoja ja rusinoita. Laitoin mustikkaa ja rusinoita näihin.  Huom: Kokeilin kerran myös mansikoita, ja yllättäen ne eivät sopineet. Toisiin muffinsseihin sopivat,  joten ihmettelen suuresti. Suosittelen siis kuitenkin näihin mustikoita ensisijaisesti. Idean sain näiden tekoon  Fl

WFPB - Sämpylät - Litteät leivät - Peltileipäresepti

Helpot sämpylät ilman vaivaamista ja pyörittelyä. Nämä onnistuvat joka kerta jollakin tavalla.  Sama resepti, kuin peltileivässä , mutta aloinkin kerran tekemään taikinasta litteitä leipiä.  Kaksi versiota, 1. ja 2, iso ja pieni taikina. Isosta, sämpylätaikina 1, tulee koko pellillinen ja sämpylät voivat kasvaa toisiinsa kiinnikin tilanpuutteessa, tavallisella uunipellillä. Ne voi sitten erotella toisistaan, tai tehdä kaksi eri pellillistä. Sämpylätaikina 1 1,5 rkl kuivahiivaa 500 ml vettä 1-2 dl kaurahiutaleita jauhoja kunnes taikina on sopivaa.  ripaukset suolaa ja sokeria, maun mukaan TAI Sämpylätaikina 2, pienempi versio 2 tl kuivahiivaa 300 ml vettä 1-2 dl kaurahiutaleita loput jauhoja ripaukset suolaa ja sokeria, maun mukaan Sekoitetaan ensin hiiva lämpöiseen 42 C veteen, kuivahiivan ohjeen mukaan, ja sinne sokerit ja suolat mitä käyttää. Sitten kaurahiutaleet, ja aletaan jauhoja lisäämään.  Jauhoja lisätään pikku hiljaa, kunnes taikina pysyy lusikassa hetken, muttei ole liian tö