Ylijäänyt kaurapuuro käyttöön joulukalenterin toisessa luukussa.
Löysin netistä muitakin kaurapuurorieskaohjeita, ja niistä ainakin Myllärin ohje oli melkein sama. Paistettu 250 asteessa 20 min.
Kaurarieskat
- Kaurapuuroa
- Ohrajauhoja
- Tilkka vettä
- Suolaa 1/4 tl tai maun mukaan
Jauhoksi voi käyttää muitakin jauhoja. Laita astiaan kaurapuuroa ja jauhoja. Sekoita vähän. Lisää tilkka vettä niin, että taikina alkaa sekoittua helpommin. Lisää ripaus suolaa maun mukaan.
Sekoita, lisää taas vesitilkka tarvittaessa, kunnes taikina on paksuhkoa mutta sujuvaa. Lusikoi keoiksi leivinpaperoidulle pellille.
Paista 200 C asteessa n. 20-25 minuuttia, tai kunnes näyttää valmiilta.
Rieskat eivät ruskettuneet paljoa, ja paistoaika ei sikäli ole kovin tarkka. Pääasia, etteivät kuitenkaan pääse kuivahtamaan.
Kokeilin täysjyvävehnäjauhoillakin, ja tuli ihan hyvä. Ohrajauhoilla ehkä maukkaampia.
Vähäinenkin määrä puuroa kannattaa tallettaa, koska jo desilitrasta venyy tosi monta rieskaa jauhojen avulla.
Jääkaappikylmässä puurossa olevia paakkuja ei kannattanut vaivalla yrittää saada pois pelkällä vedellä ensin, vaan ne tasoittuivat kun sekoitin myös jauhot, ja sitten vesitilkan. Vispilällä ja vesitilkalla voisi myös kokeilla hajottaa puuron.
Tilkka vettä vielä, ja taikina alkoi sujua helpommin. Ripaus suolaa.
Jääkaappikylmässä puurossa olevia paakkuja ei kannattanut vaivalla yrittää saada pois pelkällä vedellä ensin, vaan ne tasoittuivat kun sekoitin myös jauhot, ja sitten vesitilkan. Vispilällä ja vesitilkalla voisi myös kokeilla hajottaa puuron.
Taikinan voi lusikoida pellille. Vähän tasoitella ja pistellä haarukalla. Sitten uuniin.
Jos ei halua kovin karheita, kannattaa peittää pyyhkeellä kun tulevat uunista, ja ei paista liian kauan. Annoin olla varmaan kauemmin kuin se 20 min, ja siksi pinta vähän kuivahtikin.
Lantturaastetta, keltaista paprikaa ja rieskat. C-vitamiinia ja 50-50-lautasmalli, puolet vihannesta, puolet tärkkelyspitoista. Lisää, jos on nälkä.
Paprikan kanssa toimi hyvin. Suosittelenkin maukkaita päällisiä: maustekurkkua tai paprikaa, salaatteja, persiljaa.
Kun ottaa helppouden ja hyödyn huomioon, niin ollaan reilusti plussan puolella.
Kuppi teetä tai kaakaota, paljon vihanneksia, ja kaikki rieskat lämpiminä suoraan pelliltä. Suosittelen.
Nähdään huomenna kolmannella luukulla.
**Lisävinkki miten saada kauniita rieskoja**. Pyörittele pieni määrä taikinaa palloksi. Vaikka taikina olisi löysää, niin tee pallo miten kuten siitä nyt saa aikaiseksi pallon tapaisen. Pallo lautaselle jossa on jauhoja, ja sitten siirrä pellille ja litistä. Pallonmuotoinen taikinapaakku muovautuu nätiksi tosi helposti itsestään, ja jauhopinta tekee kivan säväyksen. Pistele vaikka muutama reikä vielä haarukalla ennen paistamista, niin tulee oikein rieskannäköisiä rieskoja.
Taikina saa olla löysää, eikä muotoilun tarvitse olla täydellisen tarkkaa. |
Muita rieskoja:
- Kahden ainesosan rieskat perunasta
- Perunarieskat muusista
- Rieskat lanttulaatikosta
Luukku 1 Suippokaali
Luukku 2 Kaurapuurorieskat
Luukku 3 Vihreät pavut
Luukku 4 Kiinankaali
Luukku 5 Pähkinät
Luukku 6 Nauris
Luukku 16 Juuriselleri
Luukku 17 Palsternakka
Luukku 24 Hedelmät
Kommentit
Lähetä kommentti