Kuukausi on aikaa viimeisestä "mitä söin päivässä"- postauksesta. Voisi olla uuden samanlaisen jutun aika.
Lautasmalli- tai sen tapainen - idea näissä on, että 50-90% lautasesta olisi tärkkelyspitoista ruokaa, kuten peruna, kokojyväviljat, pavut ja linssit.
Loput lautasesta olisi vähäkalorisia vihanneksia ja juureksia, kuten kesäkurpitsa, kaali ja porkkana.
Maustekastikkeita voin käyttää. Sokeri ja suola mausteena, ei ruokana. Ruokaöljyä ei.
Tämä on koostettu eri päivinä otetuista kuvista, koska samana päivänä kaikkien aterioiden kuvaaminen on ollut ylivoimaisen mahdotonta.
Teen keittämättömistä perunoista tällaisia tikkuja, ja laitan kylmään uuniin vääntäen samalla 200 C-lämmöt päälle. Öljyttömät ranskalaiset uunissa siis.
Syön eniten perunaa, koska makaroni on minulle sellainen ruoka, jota pystyn syömään kattilakaupalla.
Joskus on kiva liittää perunaruoat makaroniruokien yhteyteen, koska makaroni toisaalta auttaa jaksamaan erityisen hyvin, samalla kun peruna torppaa ylisyömistä. Ja koska molemmat ovat hyvää. Riisikin maistuisi, muttei satu nyt olemaan. Makaroneja en ole kahteen vuoteen pahemmin rajoittanut tai ajatellut koko asiaa, mutta nyt vasta olen vähän miettinyt tätäkin.
Kaikki rasvaiset pähkinät, avokadot ja tofu ovat kalorikeskittymiä, joita syön harvoin tai vähän. Eivät ole silti millään erityisellä kieltolistalla. Samoin kuivatut hedelmät.
Pavutkin ovat energisempiä kuin peruna. Jos energiantarpeeni ja aktiivisuustasoni olisi nykyistä suurempi, niin mikä jottei, lisää niitäkin.
Pellavarouhe, joka on hyvin rasvapitoista, sisältää omega3 rasvahappoja. Koko ensimmäiset kaksi vuotta tätä ruokavalioa olen melkein joka päivä lisännyt yksi tai kaksi ruokalusikallista puuroannoksen päälle, eikä ole mitään haitannut.
Pellavansiemenet on tärkeää syödä omegakolmosen takia rouhittuna. Muuten ne kulkevat läpi luovuttamatta öljyään. Säilytys jääkaapissa, ettei rasva härskiinny.
Lisäravinteina syön jodia, B12 ja D3-vitamiinia.
Tämä päivä lähti käyntiin näillä. Keitin aamulla kattilalliset ruispuuroa, marjasoppaa ja kesäkurpitsa-bataattikeittoa.
Kiitos näistä vinkeistä. Kiva kun on kuvat ainesisältöä tarkentamassa.
VastaaPoistaKiitos kommentista, ja ole hyvä. Toivoinkin, että on hyötyä.
Poista