Sain idean laittaa lanttua makaroniruokaan. Tehdään ensin kattilassa se melkein valmiiksi, ikään kuin pataruuaksi, mutta laitetaan sitten vielä uuniin 150-200C n. puoleksi tunniksi jalostumaan.
Makaronilaatikko tavallaan, mutta lantulla.
Ihan hyvää. Kannattaakin panostaa maustamiseen.
Ostoslistalle katsoin hinnatkin Prisman Foodiesta, elokuussa 2021:
- pakastevihannes 0,45€
- lanttu 0,60 €
- 2 pss makaronia 0,66 €
- pari purkkia tomaattimurskaa 0,48 -2 € merkistä riippuen
- tuubi tomaattisosetta 0,63€
- lehtikaalta, jos haluaa 2,95€
- paputölkki 0,51€
- suolaton jauhelihamaustepussi tms. n. 0,69€
=7,47 €, ja ilman lehtikaalta 4,52 € Kaupan pakastelehtikaalipussista riittää useampaankin ruokaan.
Pienempää määrää varten voi vähentää kaikkia aineksia ja laittaa vain yhden pussin makaronia.
Laitoin lantut ensin kiehumaan pariin litraan vettä, koska niiden kypsymisessä kestää kauemmin, kuin makaronin.
Tomaattisosetta ja maustekastikkeita.
Pakastevihannekset voi laittaa sekaan aika pian.
Tomaattisoseen laitoin vasta myöhemmässä vaiheessa.
Pakastevihannesten porkkanat jäävät joskus melko koviksi, jos noudattaa pussissa olevaa keittoaikaohjetta.
Annoin kiehua, ja lisäsin lehtikaalitkin.
Lisäsin purkillisen tomaattimurskaa ja tomaattisosetta tuubista. Ravintohiivahiutaleita voi laittaa halutessaan.
Jos ei toimi, ketsupit ja yrtit pelastavat usein tilanteen.
Soijakastike on melko suolaista, mutta vähän laittamalla siitä saa umamin makua.
Kun lantusta alkaa mennä haarukka jotensakin läpi, voi lisätä jo makaronit.
Tomaattimurska voi joskus tehdä ruuasta vetistä, eli sellainen varoitus kuitenkin.
Paseerattu tomaatti toimii usein hyvin. Kannattaa kokeilla.
Jos ei toimi, ketsupit ja yrtit pelastavat usein tilanteen.
Soijakastike on melko suolaista, mutta vähän laittamalla siitä saa umamin makua.
Ellei suolaa halua jättää kokonaan ruokavaliosta, niin soijakastikkeesta saa makuakin kaupan päälle. Voi jättää poiskin.
Kidneypavut tai muut tölkkipavut voi huuhdella ja lisätä. Suolattomiakin tölkkipapuja on, esimerkiksi lidlistä löytyi kerran kikherneitä suolattomina.
Kaadoin ruuan kahteen uunivuokaan. Oma versioni olisi voinut kaivata toisenkin purkillisen tomaattimurskaa.
Vaikkapa noin tunniksi 150 C -asteelle, tai vähemmäksi aikaa 200 C -asteelle, ja pudottaa lämpötilaa kohta.
Jos on nälkä, tätähän voisi periaatteessa aloittaa jo heti syömäänkin, mutta voi tulla parempaa uunissa.
Itselläni oli kiire, joten nämä ehtivät olla uunissa alle parissa sadassa asteessa vain puoli tuntia.
Sekin jo riitti, ja maku oli huomattavasti parantunut.
Nesteen määrää pitää tarkkailla ja lisätä tarvittaessa, ettei pääse kuivumaan.
Yhden kattilan ruoka siis, uunivuoassa jatkaen, melko vähällä pilkkomisella.
Perunan kanssa tämä oli erittäin kiva perus arkiruoka.
Salaatiksi sopi punakaali. Punakaalta voisi myös kypsentää vähän, tai raastaa hienommaksi.
Kokeilut jatkukoon, niin täällä kuin siellä.
Kiitos kun luit, ja hyvää alkanutta viikkoa!
Kommentit
Lähetä kommentti