Tehdään täysi ateria näistä.
Alkuskenaario: Kävelet aamulla keittiöön nälissään. Jääkaapista löytyy eilen höyrytetyt kukkakaalit rasiassa ja multaisia kesäperunoita.
Kukkakaalin eteen on nähty vaivaa ja aikaa, mutta tiedostat ettei sitä sellaisenaan enää syö elävä Erkkikään.
Ratkaistaan tilanne nyt kertaheitolla.
Perunat paistetaan uunissa pikamarinoituina.
Höyrytetyille kukkakaalille tehdään tulinen marinadi, ja paistetaan nekin uunissa.
Pellille kootaan myös muuta, ettei se puolityhjänä ole uunissa.
Valmisteluaikaa tähän meni, joten voi tämä olla iltaruokakin.
Perunat olivat Solist - lajikkeisia kesäperunoita. Muutkin perunat käyvät.
Kukkakaalihan siis oli valmiiksi höyrytetty, mutta perunat pesin ja pilkoin raakana.
Kukkakaalin kanssa pellillä myös raakoja porkkanasuikaleita ja omenoita.
Omenat voi syödä heti, ja ne käyvät puuron kanssa. Myöhemmin voi laittaa kanelia ja rusinoita sekaan, ja silputa.
Kastike/marinadi perunoille:
- 1/3 - 1/2 Tomaattisosetuubista
- 1-2 rkl ketsuppia
- 1-2 tl suolatonta grillimaustetta
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/4 tl kurkumaa
- tilkka vettä
Mausteita maun mukaan. Tein kohtuullisen miedon seoksen perunoille, en laittanut esimerkiksi chiliä niille.
Lisäsin tilkan vettä, että sekoittuu.
Lisäsin tilkan vettä, että sekoittuu.
Kurkumaa laitoin hetken mielijohteesta, koska se on terveellistä. En tiedä vaikuttiko makuun.
Pääasia on tomaatti, grillimauste ja muut.
Halutessa välttää ketsupin, voi laittaa tilkan etikkaa ja sokeria.
Pesin ja kuutioin perunat, ja yhdistin astiassa sekoitetun maustekastikkeen kanssa.
Kastiketta saa jäädä yli, koska lopusta jatkojalostetaan tulinen kastike kukkakaalille.
Jos kastike loppuu kesken, sitä voi tehdä lisää.
Kastikkeella valellut perunat leivinpaperille.
Uuniin, ja uuni kuumumaan 200 C -asteelle.
Laitan raa-at perunat aina ensin kylmään uuniin. Tavallinen sähköuuni.
Kiertoilmauunissa varmaan tulisi nämä ja toinen pelti yhtä aikaakin. Tässä oli 1,3 kg perunoita.
Kuutioituina valmistuivat yllättävän nopeaa. Meni varmaan n. 20 minuuttia.
Mausteseos/marinadi kukkakaalille:
Käytin samaa kastiketta kuin perunoille, mutta lisäsin
- 1-2 rkl ravintohiivaa
- 1- 2 rkl erittäin tulista Sriracha-kastiketta
Tässä Go Tan - kastikemerkissä on paljon suolaa, 9,7 g / 100 g.
Poppamies - merkkinen vastaava Sriracha - kastike sisälsi vähemmän. 3,6 g suolaa / 100 g.
Jos ei halua käyttää valmiita, voi lisätä kastikkeseen
- chilijauhoa
- valkosipulijauhoa,
- tilkan etikkaa.
- ripaukset sokeria ja suolaa - vain sen verran, mitä haluaa.
Sekoitin kastikkeen kukkakaaliin, laitoin pellille leivinpaperin päälle.
Uuniin 200 C.
Annoin olla 30-40 minuuttia. Sammutin uunin, ja annoin olla vielä loppuun siellä.
Kukkakaalta oli 0,75 l.
Melkein kukkakaaliwings. Hyvä, jos nämä olisivat vain lyhyesti höyrytetyt. Menevät muuten aika pehmeäksi.
Tosi hyvää silti.
Tulinen polte oli tähän omiaan.
Teki höyrytetyistä kukkakaalista aivan uuden ruuan.
Kannattaa syödäkin heti pois, ettei enää vielä kerran tarvitse laittaa jääkaappiin.
Kukkakaali ei parane siellä tämänkään jälkeen.
Yllättävän kivat uunipotut tuli kesäperunoista jopa. Omenat ja porkkanat täydensivät ihan ok.
Teen toistekin uuniperunat näistä.
Tietääpähän nyt mikä neuvoksi, kun kukkakaalia jää yli.
Näin voisi laittaa myös pakastekukkakaalit, tai kukkavihannessekoitukset.
Aamiaispeltejä:
Kommentit
Lähetä kommentti