Tässä keltaisia ruokia kevään iloksi. Kahdeksan kohtaa.
Melkein minkä tahansa voi kurkumalla saada loistamaan keltaisena, ja yleensä vähästä kurkumasta makukaan ei kärsi. Se voi jopa ruokaan sopia.
1. Couscous
Tässä on hernemaissipaprikaa, couscousia, ja makeaa chilikastiketta. Salaattina omena-kaali-appelsiinisilppu.
Lautasen reunalla mustaviinimarjoja, persiljaa, appelsiinia ja sitruunaa.
Couscous on helppo värjätä, ja nopea tehdä.
Nopeuden vuoksi mausteet eivät aina ehdi herätä. Kannattaa uittaa kuumassa vedessä jonkin aikaa, ja antaa myös ruoan valmiina vetäytyä kannen alla hetki.
Maustekastike kaiken pelastaa lopulta, koska couscousin maustaminen vähäsuolaisesti on joskus kuin yrittäisi täyttää kaivoa ämpärillä. Mutta, hyvä ruoka. Kyllä se siitä, ja lautasella on usein muutakin. Saatavana myös täysjyvänä, mutta useimmissa kaupoissa on tavallista.
Tässä couscousin tekoa. Hernemaissipaprika on kiva väriläikkä, mutta olisi kannattanut keittää ne eri kattilassa ja lisätä. Voi tehdä samassa tai eri kattilassa, mutta helpoin tehdä erikseen ja yhdistää sitten.
Couscous valmistuu hetkessä, mutta jouduin silti kääntelemään ruokaa kauan kattilassa. Vihannekset jäässä, eivät löytäneet lämpöä, pohja alkoi käryämään. Molempien ainesten keittoaika on noin muutaman minuutin. Kun olin liian vauhdikas, päädyin kääntelemään tätä vartin, ja hauduttelemaan kannen alla. Täysjyväcouscous ei tule varsinkaan yhtä nopeaa, kuin valkoinen.
Mausteet, suuntaa-antavasti:
- kurkuma n. 1 tl
- paprikajauho 1 tl
- persilja 1 tl
- mustapippurirouhe 1/2 tl
- chilijauho, 1/4 tl
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
2. Tofukokkeli, tai tofupasta
3. Herne ja riisi
4. Sitruunakakku
5. Vokkivihannekset ja perunat, keltainen kastike
6. Keitto
Kolmen kasviksen keitto. Keltainen, jos jättää tomaatin pois.7. Ananaskakku
8. Savutofulaatikko
Hyvää pääsiäisen aikaa!
Kommentit
Lähetä kommentti