Savutofulaatikko
Ainekset :
- tofu
- peruna
- pitkät vihreät pavut
- tumma makaroni
- paseerattu tomaatti
- vesi
Mausteet: Maustepippuri, mustapippuri, valkopippuri (ripaus), 1 tl soijakastike, 1-2 rkl ketsuppia.
Käytin Lidlin savutofua. Se oli jonkin verran suolapitoista.
Voit käyttää tavallistakin tofua halutessasi, ja hankkia savun maun nestemäisestä savuaromista tai savupaprikasta.
Savutofulaatikon kanssa sopii italiansalaatti.
Uuni lämpiämään 200 C.
Pilkoin perunoita ja savutofun vuokaan. Perunoita meni nyt ehkä litran verran. Allekin.
En voidellut vuokaa. Leivinpaperia olisi voinut käyttää vuoassa, vaikka ei tämä pahasti kiinni pala.
Ainekset lisättyäni täytin vuoan vedellä. Tarkoitus oli lisätä paseerattua tomaattia, jonka muistin vasta veden jälkeen.
Oli vaikea enää sekoittaa, kun vuoka oli melkein piripintaan vettä täynnä.
Kannattaa sekoittaa vesi ja paseerattu tomaatti astiassa ja kaataa vuokaan, tai sitten laittaa ensin tomaatti ja sekoittaa, ja lisätä sitten vesi.
Puoli 400g pussia meni makaronia, mutta lisäsin vielä toisestakin pussista vähän. Riippuu vuoan koosta tai perunoiden määrästä, paljonko jää makaronille tilaa.
Puoli 400g pussia meni makaronia, mutta lisäsin vielä toisestakin pussista vähän. Riippuu vuoan koosta tai perunoiden määrästä, paljonko jää makaronille tilaa.
Maustoin
- maustepippuri n. 1/4 - 1/2 tl,
- parikymmentä kieppiä mustapippurimyllystä,
- ripaus valkopippuria. 1/4 - 1/2 tl
- paseerattua tomaattia puolisen purkkia
- 1 tl soijakastiketta
- 1-2 rkl ketsuppia
Mustapippuria jauhoin myös valmiin ruuan päälle, mutta se ei sopinut mielestäni.
200 C - asteisessa uunissa pääasiassa.
Pienensin lämpötilaakin kun alkoi olla ruskea pinta. Riippuu uunista, kauanko tämän pitää olla.
Ehkä 40 - 60 min. Pääasia, että perunat kypsyvät ja liika neste on imeytynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti