Lähdin tähän lukijan vinkin ansiosta. Kiitos vinkistä, tämä oli mukava tehdä! Voisin syödä tätä vaikka joka päivä. Aamupalaksi, lounaaksi ja päivälliseksi. Ei mitään ongelmaa maun puolesta ainakaan.
Uunitofupasta- ruokaidea pohjautuu suosittuun uunifetapastaan, joka oli viraali-ilmiö. Idea, jonka teki alun perin Jenni Häyrinen, Liemessä ruokablogi.
Uunifetapasta oli edelleen veganisoitu uunitofupastaksi plantyou-blogissa, ja videolla.
Tämä on nyt veganisoinnin lisäksi muutettu WFPB-muotoon, eli jätetty öljy pois. Jätin myös cashewpähkinät pois, koska tapoihini kuuluu yrittää kyseenalaistaa jokaisen ainesosan välttämättömyys. Voin silti kuvitella, etteivät pähkinät tätä ainakaan huonoon suuntaan veisi, joten kokeile niitäkin jos haluat.
Uunitofupasta
- Täysjyvä pennepasta
- kirsikkatomaatit
- kiinteä tofu, käytin ihan tavallista
- ruukkubasilika
- cashewpähkinöitä, liotettuna ja keitettynä, jätin pois nyt
- Ravintohiiva, 1-2 rkl
- omenasiiderietikka 1 rkl
- valkosipulijauhe, halutessa, maun mukaan
- mustapippuria
- (tuoretta sitruunanmehua annoksen päälle, halutessa)
Paloittele tofu ja purista nesteet siitä pois. Soseuta blenderissä tofu, mahdolliset pähkinät, ja mausteet. Ravintohiivaa, loraus omenasiiderietikkaa, ja maun mukaan valkosipulijauhetta ja pippuria. Paista tofu ja kirsikkatomaatit uunissa, 200 asteessa. Lisää pasta, kun tofupaistos on valmis.
Suolaa ei kannata lisätä, ennen kuin maistaa onko pakko. Itse en kokenut, että tämä tarvitsee yhtään lisättyä suolaa.
Säästä hieman pastan keitinvettä varalta, jos ruuasta tulee liian kuivaa uunissa.
Määristä: Plantyou - blogissahan oli tarkempi resepti, ja siinä määriä kuten 1350 g tofua, 1/2 cup pähkinöitä, liotettuna ja puoli tuntia keitettynä. Nyt laitoin yhden paketin tofua, yhden rasian kirsikkatomaatteja, pastaa ja ruukkubasilikan.
Huomiot uunitofupastan tekemisestä:
Kun kokeilin tätä 200 g paketilla Lidlin tofua, huomasin että aivan hyvin voisi laittaa useamman paketillisen tofua tarvittaessa, enemmän kirsikkatomaatteja, lisää ravintohiivaa ja niin edelleen. Yhdelle tosiaan hädin tuskin riitti se yksi paketillinen.
Tofun käsittely: Paloittelen ja prässään laittamalla keittiöpyyhkeen väliin, jonka alle ja päälle muovipussit suojaksi, ja kirja painoksi.
Voi olla liioittelua tietysti nousta ihan sen kirjan päälle seisomaankin, mutta en keksinyt muutakaan. Haluan aina kaikki nesteet varmasti pois, ja tämä oli nyt se varmin tapa.
Tätä ruokaa on varmasti vaikea tehdä väärin, kunhan tekee sen määrän mitä tarvitsee.
Lidlin miniblenderissä jouduin yhden paketin tofua käsittelemään kahdessa erässä. Lisäsin vähän vettä, auttamaan prosessia. Jos sinulla on iso tehokas blenderi, tämän ruuan valmistaminen on varmasti tosi helppoa ja nopeaa.
Mausteista tuskin tarvitsee murehtia, että niitä pitäisi muistaa laittaa mitään millintarkkaa määrää. Kuvassa on nyt ruokalusikallinen ravintohiivaa seassa per 200 g tofua, ja loraus omenasiiderietikkaakin.
Laittaa ensin vähemmän, ja lisää sitten vaikkapa tarvittaessa. Itse en käytä sipuleita, mutta ohjeessa oli että valkosipuli sopisi tähän. Varmasti sopiikin. Ravintohiivaa siis yksi tai pari ruokalusikallista nyt ainakin, ensi alkuun.
Kun tofu on saatu sileäksi blenderissä, sen voi kaataa kirsikkatomaattien kanssa vuokaan.
Sitten 200 C-asteelle paistumaan uuniin, keskitasolle, kunnes valmista. Tässä omassa meni noin 40 minuuttia tai tunti. Pääasia että tomaatit alkavat hajoamaan ja ovat kypsiä.
Pastat laitetaan tofu-kirsikkatomaattipaistoksen sekaan.
Tämän kyseisen tofun rakenne oli muuttunut kokkelimaiseksi uunissa. Ei varmaan siis kannata stressata saako sitä täydellisen sileäksi blenderissä, jos se kuitenkin menee lopulta näin.
Lisää ruukkubasilika ja mausteita. Tässä vaiheessa kannattaa maistaa, ennen kuin lisää vaikkapa suolaa.
Ruoka on nyt valmista.
Itse en laittanut suolaa tähän ruokaan yhtään. Oli niin maukas yhdistelmä, vaikka yleensä pasta tarvitsee vähintään jotain ketsuppia tai muuta. Tällä kertaa ei.
Sitruunaa pirskottelin, sekin oli aivan mainio lisä. Myllystä mustapippuria.
Aivan taivaallisen upea makuelämys.
Tuli kesä talven keskelle, ihan todellakin.
Pastaa keitin koko 500 gramman pussillisen. Siitä jäi kyllä suurin osa yli muuhun käyttöön, kun ei se yksi tofupaketti riittänyt höystämään kaikkea.
Tofun rakenne ei siis pysynyt sileänä, ja tuli hieman ongelmaksi kuivuus. Lorautin pastan keitinvettä lisäkastikkeeksi, ja sillä korjaantui.
Ei annoksesta paljoa jäänyt yli, mutta toimi myös lämmitettynä seuraavana päivänä.
Pystyy tekemään ilman pähkinöitä, ja voisin kuvitella että jos haluaa tehdä ilman tofua, onnistuu pelkillä pähkinöillä.
Voin myös kuvitella, miten hyvää tämä olisi cashewpähkinöillä. Vaikka ei käyttäisi edes uunissakaan, ja kypsentäisi pelkät kirsikkatomaatit.
Olen iloinen että tämä tulee nyt vähällä vaivalla. En oikein osaa toivoa paremman makuistakaan enää. Koska mihin tästä enää voi tai edes kannattaa mennä? Jos ruoka olisi yhtään parempaa, se tarkoittaisi varmaan että pyörtyy syödessä.
Kiitos, oli hyvää! Toivottavasti kokeilet. Käytä omaa luovuuttasi muokataksesi ideaa sopivaksi. Ainakin hyvä idea on lähtöjäänkin tehdä tofusta, ravintohiivasta, pastasta, basilikasta ja tomaatista jotain. Mielettömiä makuyhdistelmiä.
Kiitokset! Testattiin tätä "perhekoossa" (2x270g tofu, cashew-pähkinöineen + basilikan tilalla pinaatti, jota sattui olemaan) ja herkullista tuli! Suosittelemme!
VastaaPoistaOnpa mukava kuulla! Kiitos kun kerroit. :)
Poista