Tässä tulee nyt sitruunakakku.
Kun tein tämän kakun tuossa ennen joulua, se ei mielestäni onnistunut.
Nyt kun söin uudelleen pakkasesta, se olikin ihan hyvää!
Dr. Esselstynin kirjassa tätä kehuttiin maasta taivaaseen.
Uskottava se siis on, että reseptin kuitenkin pitäisi olla toimiva sinänsä.
Ennen joulua olin päästänyt itseni käsiksi maapähkinävoihin, mansikkahillolla koristeltuihin porkkanalettuihin ja kauravuokaleivonnaiseen, tummaan suklaaseen ja muihin makeisiin herkkuihin.
Olisiko se syynä, ettei kakku maistunut silloin heti. Tähän ei tullut kuin alle 1 dl sokeriakaan.
Sitruunan kyllä muistan tästä aina. Tähän tulee niin reilusti sitruunaa ja sitruunan kuorta että se piristää kakun, jos ei mikään muu.
Täysin en saanut kakkua nousemaan kuohkeaksi. Kostea se kyllä oli. Vika voi olla siinäkin, miten muuttelin nuo yksiköt desilitroiksi. Tai vaikka missä. ?Liian vähän nostatusaineita? Leivinjauhetta lusikallinen lisäksi?
Alkuperäiset mitat ensin, suomensin vain ainekset:
- 2 tablespoon pellavarouhetta + 6 tablespoon vettä
- 1 cup ruskeaa sokeria
- 2 tablespoons sitruunamehua
- 1 sitruunan kuori
- 3/4 cup kasvimaitoa
- 1/2 cup omenasosetta
- 2 teaspoons vanilja-aromia
- 1 ja 1/2 cup kokojyväjauhoja
- 1 teaspoon ruokasooda, eli baking soda
Jos ymmärrät leipomuskemiasta jotakin, voit saada tästä paremman kuin minä.
Jos taas yrität ja epäonnistut niin silti varmaankin pahinta mitä tapahtuu on, että kakusta tulee samanlainen kuin minulla. Ja pystyi tätä syömään kuitenkin.
Tässä nyt yritin kuvaan vääntää suunnilleen suomeksi nuo mitat, ja siis mitä laitoin:
Kuivat aineet:
- 2,5-3 dl grahamjauhoja
- 0,5-1 dl sokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
Nestemäiset aineet:
- 2 rkl pellavarouhetta + 6 rkl vettä, seos
- 2 rkl sitruunanmehua
- sitruunan kuori raastettuna
- 1,5 dl omenasosetta, vähän alle
- 1-1,5 dl kasvimaitoa
Sekoitin kuivat nestemäisiin. Ohjeessa oli tämä järjestys. Sillä voi olla merkitystä.
Muistin lisätä kasvimaidonkin.
Hyvä varmaan lisätäkin se lopuksi, koska omenasosetta tai muuta on voinut lorahtaa liikaa. Jospa sitä ei tarvitakaan koko määrää. Nyt se meni kyllä.
En voidellut vuokaa.
Taikina oli löysähköä, ja lötkähteli kaatamalla vuokaan. Lastalla avittaen, ja lopuksi kaapien.
Lastalla levittely. Ei ollut nyt niin löysää, että leviäisi täysin itsekseen.
Noin 20-25 minuuttia n. 175-180 C uunissa.
Päärynä sopi sitruunakakun kanssa aivan loistavasti.
Kastike toimi myös kakun kanssa. Mihinkään muuhun en sitä oikein saanut menemään.
Ehkä smoothien joukossa tai soijajogurtin kanssa voisi mennä.
Kommentit
Lähetä kommentti