Kidneypavuista ruokaa. Riisin, perunan tai pastan kanssa. Kaikki missä on paljon kidneypapuja, tuppaa olemaan hyvää. Niissä on se rakenne niin kiva.
Tähän kastikkeeseen sai hyvin kadotettua pari sellerinvartta pois, ja hävikkilaatikoista tulleita paprikoita.
Suosittelen myös vaihtoehdoksi paprikaa pakastealtaan valikoimista. Sellerin voi jättää pois, ellei satu olemaan.
Kasvikset:
- porkkanaa
- selleriä
- paprikaa
- sieniä
- kidneypapuja
- lehtikaalia
Mausteet:
- 1-2 tl paprikajauhe
- 1 tl oregano
- 1 tl basilika
- 1 tl persilja
- 1/2 tl chiliä tai cayennepippuria, maun mukaan
- 1/4 tl korianteri
- 1/2 - 1 tl juustokuminaa
- 1-2 rkl ketsuppia
Pilko kasvikset, laita pataan tai kattilaan, peitä vedellä, mausta ja keitä kunnes kypsää.
Loppupuolella voi lisätä pavut, paseeratun tomaatin ja ketsuppia, jos käytät.
Kuvia ja vinkkejä:
Kaikki kasvikset samaan aikaan pataan. Onnistuu yhtä lailla kattilassa ja haudutuspadassa.
Sellerin varsinkin voi halutessaan jättää pois. Tai sitä ei tarvitse ainakaan mielestäni tätä varten lähteä ostamaan. Sanoisin, että porkkana, paprika ja sienet ovat ihan riittäviä.
Lehtikaalikin tässä kuvassa on siksi, että se oli lakastumassa ja piti käyttää pois. Lehtikaalissakin pakasteversio on myös hyvä vaihtoehto.
Kaikkia aineksia niin paljon, kuin tarvitaan.
Mausteiden osalta epäröin hieman tuota korianteria. Juustokuminan määräkin askarrutti, mutta laitoin teelusikallisen. Ja jäin henkiin.
Tulisuutta laitoin reippaasti, ja ensin maistaessa oli suu palaa. Mutta paseerattua tomaattia lisää, niin tokeni vähän. Ja muutenkin kun yhdistää sitten riisin ja perunoiden kanssa, niin makuakin tarvitaan.
Kastike sopii riisin ja perunoiden kanssa, miksei myös pastan. Hyvä idea oli keittää sekä perunoita että riisiä. Kaadoin pakastekasvissekoitustakin riisin joukkoon. Kokeile myös hirssin tai kauran kanssa.
Riisin voi maustaa tomaattisoseella, persiljalla, paprikajauheella. Riisiin saa väriä, ja siitä tuli myös hyvin irtonaista kun lisäsin tomaattisosetta jo keitinveteen.
Höyrytin osan lehtikaalista erikseen, n. 6-8 min. Sen sekaan pakastehernettä ja -maissia.
Jos kastike on liian löysää, niin lusikallisen grahamjauhoa voi laittaa lopuksi sekaan ja kiehauttaa, kun ruoka on vielä kattilassa. Jauho suurustaa vähän kastiketta.
Ei mennyt edes paakuksi, vaikka ripottelin vain pussista jauhoa, ja heti sekoitin. Unohdin vielä kiehumaankin haudutuspataan joksikin aikaa.
Dinnerit lounasrasioihin, ja jääkaappiin väljästi jäähtymään.
Jotenkin tästä kastike-riisiyhdistelmästä tuli mieleen ne einesruuat, joissa oli riisi ja kastike eri puolilla.
Jännitti aina lähteekö nälkä. Ja riittääkö kastike, vai loppuuko riisi ensin?
Nyt ei tarvitse jännittää. Kastiketta pitää toki laittaa reilusti.
Rasioineen painoi yksikin laatikko noin 700-800 g, ja melkein aina jaksoin syödä kerralla. Välillä puolitin, enkä lämmittänyt kaikkea. Välillä perunarieskaa ja kurkkua lisäksi.
Kevyttä ruokaa, sikäli että toimintatarmo säilyi hyvin syönnin jälkeen. Mutta tarpeeksi täyttävää ja tarpeeksi ruokaa, koska nälässä ei tarvinnut olla.
Maukas yhdistelmä. Kiitos kun luit, ja hyvää päivää!
Kommentit
Lähetä kommentti