Helpot ateriat kattauksena tänä sunnuntai-iltana, eli vegaanista WFPB - ruokaa.
Tämä viikko hujahti niin, että kokkailut olivat helpoimman kautta.
Kuvia katsellessani huomasin, ettei välttämättä olisi tarvinnut uusia kuvia ottaakaan, vaan kopioida vain edellisten tai vanhojen kokkauspostausten kuvia.
Laitetaan nyt kuitenkin, vähintään elonmerkiksi.
Ulkoilunkin merkeissä on mennyt aika. Välillä olen ihmetellyt keittiössä, miten sitä ruokaa laitettiinkaan. Osa asioista menee rutiinilla. Mutta kun ei keskity, joutuu rutiiniasioitakin tekemään vaikeimman kautta.
Tätä peltileipää ruis- ja grahamjauhoista olen tehnyt monia kertoja, ja mielestäni osaan. Nyt kuitenkin laitoin taikinaan porkkanaraastetta ja kauramaidon teosta jääneitä kaurasilppuja.
Jotenkin taikina meni pieleen, ja otin lisäksi vielä raakana ulos uunista. Lässähtäneenä, pohjasta raakana ja kuori korpuksi kuivuneena.
Siihen auttoi kun paloittelin, käänsin palat ja laitoin uuniin jatkamaan. Tuli molemmilta puolilta kiva kuori, ja lopulta leipä onnistui.
Kuvassa olevasta keitosta piti tulla ensin yksinkertainen keitto, mutta muutinkin kesken kaiken mielikeitoksi. Laitoin pakastevihanneksia pussin, ja tein kauramaidon.
Kauramaito ei jotenkin nyt onnistunut, ja keitto alkoi pulputa kuten puuro. Niinkin voi siis käydä, mutta ei se mitään.
Ei tämä nyt poikennut mitenkään siitä, jos keiton olisi suurustanut jauhoilla.
Maustepippuria ja muita mausteita vain niin paljon, että maistuu. Lopulta keitto toimi ihan hyvin leivän kanssa.
Peruskokkailuihin kuului tietysti myös muusi. Sunita - perunoista tällä kertaa.
Perunamuusin nesteenä keitinvesi. Ensin ilman mitään mausteita, jääkaapista ottaessa höystin suolattomalla jauhelihamausteella ja lantulla.
Lanttuperunasosetta siis. Pakkasesta olin ottanut sulamaan koirille valmiin sosekeitoksen.
Iso kaalikastike riisille ja muusille.
Uunijuurekset ovat muusin kaverina. Uunijuureksia voin suositella kokeilemaan ilman öljyä.
Olen nyt välillä aina aamuisin heti kuorinut perunoita, ja laittanut kiehumaan. Tulee niin nopeasti tehtyä, etten välillä muista hommasta mitään jälkeenpäin.
Pakko tehdä, kun Luppakorvakin nälissään.
Kun tekee riisiä ison määrän, sille oli hyvä olla iso jääkaappirasia säilytykseen.
Makea chilikastike loppui, ja tuo oli tosi hyvä korvike. Täytyykin suositella ja laittaa korvan taakse ensi syksyksi. Eli pihlajanmarjat keruuseen ja hilloksi, jos on tilaa säilöä.
Keitetyt pakasteparsakaalit virkistyvät raikkaiksi kun sitruunaa puristaa päälle. Se kohta, johon sitruuna osuu voi muuttua hetken päästä ruskeaksi.
Loput piti pakastaa.
- 3dl vettä
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1-2 dl ruisjauhoja
- loput täysjyvävehnää
Reseptejä voisi alkaa myös kehitellä, uusiakin.
Kommentit
Lähetä kommentti