Pari vegaanista kaupassa myytävää vaniljakastiketta, ja itsetehdyt kasvikermat, resepti ja linkit. Kokoan tähän postaukseen lisää näitä ja päivitän, jos huomaan uusia resepti-ideoita tai tuotteita.
3.9.2025 lisätty uusi vinkki Alpro vaniljavanukas:
Valmistajan sivulla lisätiedot https://www.alpro.com/fi/tuotteemme/jalkiruoat/vaniljanmakuinen-jalkiruoka
Tähän ei ole lisätty öljyä.
Rasvapitoisuus 1.8 g
Ei kokokasvisruokaa, mutta kelpaa mielestäni vähäiseen käyttöön, ja maun puolesta korvaamaan vaniljakastiketta. Pidän hyvänä tuotteena koska pakkaukset ovat pieniä, eikä jää avattu tetra säilytettäväksi jääkaappiin. Eikä tule syötyä paljoa kerralla, jos haluaa pääasiassa välttää ultraprosessoitua ruokaa, mutta silloin tällöin herkkuna käyttää.
soijapohja (84,8%) (vesi, kuoritut soijapavut (8,6%)), sokeri, muunnettu tärkkelys, maltodekstriini, kalsium (trikalsiumfosfaatti), porkkanatiiviste, aromi, sakeutusaineet (pektiinit, karrageeni), merisuola, vitamiinit (B2, B12, D2).
Seuraavaa Alpro Custardia en ole löytänyt vähään aikaan kaupasta enää:
Hyvän makuista, melko hyytelömäistä, ei vaahtoudu.
![]() |
| Oatly vaniljakastike, vaahtoutuu. |
![]() |
| Oatly vaniljakastike ravintoarvot.
|
Nämä seuraavat ovat kokokasvisohjeita:
Kokaru.fi - sivulla on
- kermaohje jälkiruokiin, cashewpähkinöistä.
Alla oleva resepti on KoKaRu-reseptipankista, dia 166. En ole itse kokeillut, mutta näyttää mielenkiintoiselta.
K A S V I K E R M A
- 2 dl cashewpähkinöitä / liotettuja kuorittuja seesaminsiemeniä / liotettuja kuorittuja manteleita
- 2 dl vettä TAI sokeritonta ananasmurskaa
- Makeutukseksi 2 kuivattua taatelia liotettuna TAI 2 rkl rusinoita tai 1 banaani
- Ripaus luonnon vaniljaa
Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Veden määrää säätelemällä saat sopivan paksuuden vaniljakastikkeeksi / täytekakun kuorrukkeeksi.
Kiinteyttä voi lisätä agar agarilla.
Keitä kattilassa agar –vesi 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Kaada tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin yön yli. Vatkaa sitten kuohkeaksi.






Kommentit
Lähetä kommentti