Pari vegaanista kaupassa myytävää vaniljakastiketta, ja itsetehdyt kasvikermat, resepti ja linkit. Kokoan tähän postaukseen lisää näitä ja päivitän, jos huomaan uusia resepti-ideoita tai tuotteita.
Hyvän makuista, melko hyytelömäistä, ei vaahtoudu.
Oatly vaniljakastike, vaahtoutuu. |
Oatly vaniljakastike ravintoarvot.
|
Nämä seuraavat ovat kokokasvisohjeita:
Kokaru.fi - sivulla on
- kermaohje jälkiruokiin, cashewpähkinöistä.
Alla oleva resepti on KoKaRu-reseptipankista, dia 166. En ole itse kokeillut, mutta näyttää mielenkiintoiselta.
K A S V I K E R M A
- 2 dl cashewpähkinöitä / liotettuja kuorittuja seesaminsiemeniä / liotettuja kuorittuja manteleita
- 2 dl vettä TAI sokeritonta ananasmurskaa
- Makeutukseksi 2 kuivattua taatelia liotettuna TAI 2 rkl rusinoita tai 1 banaani
- Ripaus luonnon vaniljaa
Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Veden määrää säätelemällä saat sopivan paksuuden vaniljakastikkeeksi / täytekakun kuorrukkeeksi.
Kiinteyttä voi lisätä agar agarilla.
Keitä kattilassa agar –vesi 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Kaada tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin yön yli. Vatkaa sitten kuohkeaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti