Pula-ajan ruokaohjeita sisältävä kirja, jonka sivulla 24. on resepti nro. 69. "Kaali tomaattikastikkeessa."
"Pula-ajan ruokaohjeita", Marttaliiton kirjasia, kirjoittaja Saimi Latonen.
"Kaali halkaistaan ja laitetaan kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kypsymään. Kypsänä se leikataan lohkoiksi ja pannaan vadille, kastike kaadetaan päälle.".
Pilkoin kaalta sen verran vain,että sain ison kantaosan vähemmäksi.
Kastike;
- 1/2 l maitoa (vettä tai kauramaitoa)
- 1/2 kup. jauhoja
- tomaatteja tai sosetta
- suolaa
Tein parin kukkurallisen teelusikallisen suurusteen. Jauhot kylmään veteen, kaadoin ne lähes kiehuvaan tomaattikastikkeeseen.
Annoin kastikkeen sitten vielä kiehahtaa. Sekoittelin samalla. Laitoin nestettä jonkin verran lisää.
Tein tällä viikolla näitä kastikkeita parit, ja keitin parin päivän välein ison kimpaleen kaalta. Ratkaisin näin viikon vihannekset, kun en kaupasta tuonut mitään muuta.
Tämä oli jokin eilinen tai toissapäiväinen kaali, johon laitoin oreganoa ja muita mausteita, ettei se tuoksuisi kaalille. Kun avasin rasian, ei houkuttanut silti enää.
Joskus pelkkä keitetty kaali on hyvää ehkä vähän aikaa, mutta sitten on hyvä jatkojalostaa se. (Mieluiten heti)
Keitetty kaali on helppo pilkkoa, maustaa lisää ja laittaa vaikka vokkeihin.
Tärkeimmät ideat tässä pula-ajan kaalireseptissä itselleni olivat suurustaminen, joka on jäänyt vähän unohduksiin, ja kaalin keittäminen melkein kokonaisena. Helpompi paloitella valmiiksi pehmenneenä.
Kommentit
Lähetä kommentti