Siirry pääsisältöön

WFPB - Porkkanakakku - Rasvaton - Taatelilla makeutus - Kokeilu FOK - reseptistä

Esitän vaiheet ja kuvat, koska yleisluontoisesti näistä voi olla hyötyä, vaikka tämä minun kakkuni menikin osittain plörinäksi. Ohjeen porkkanakakulle hain Forks over Knives - sivustolta. 

Hyvää se kyllä oli, kylmänä varsinkin. Lämpimänä en ole kovin varma.

Yritin kääntää mitat ja mausteet suomeksi, mutta lopulta tein aika lailla oman versioni reseptistä ja laitoin:

  • alle 100 g taatelia, tai alle 1/3 pakettia
  • puolikas isosta tai pienikokoinen banaani, noin puoli cuppia viipaloituna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1/2 tl piparkakkumaustetta  mausteita
  • 300 milliä eli noin ainakin 2,5 - 3 desiä vettä tai kauramaitoa
  • porkkanasosetta (raastettua olisi kannattanut ehkä)
  • mausteita
Sitten kakku uuniin paistumaan 180 C 40 minuutiksi. Paistoaika pitää katsoa tapauskohtaisesti. Tämä on vaikea ajoittaa, koska se pinnalta kypsyi nätisti, mutta kun kokeilin haarukalla se oli pysynyt märkänä. Eikä siitä sellaista kuivan möyheää kakkua koskaan tullut.

Puolessa välissä laitoin uunin alataso-asetukselle, eli että se lämmittäisi kakkua ainoastaan pohjalta. Kuori tai se pinta näytti jo niin ruskealta, että en halunnut sitä tummentaa ja kovettaa enempää.

Kosteus johtui ehkä siitä, etten käyttänyt raastettuja raakoja porkkanoita kuten käskettiin, vaan otin pakkasesta, keitin ne ja laitoin vahingossa liian sosemaiseksi. Siksi valmiiksi tuleminen kesti kauan, yli 45 minuuttia.

Voisi ehkä saada tehtyä erilaisen porkkanakakun käyttämällä vaikkapa rasvatonta rommikakkureseptiäni, mutta muuttamalla punajuuren porkkanaraasteeksi ja rommimausteen porkkanakakun mausteeksi. Luulisin ainakin, että onnistuu. 

Pakastimesta löytyi hileisiä porkkanoita. Olen unohtanut käyttää ne, koska porkkanoita riitti tuoreinakin pitkin kevättä. Olisi kannattanut silti käyttää raastettuja porkkanoita. 

Maustevalikoimaani ei kannata uskoa, vaan joko alkuperäistä (kaneli, neilikka, muskottipähkinä, vanilja) reseptiä, tai sitä miten porkkanakakku yleensä maustetaan. 

Laitoin piparkakkumaustetta, koska en halunnut muskottipähkinää. Siitä varoitetaan että suurina määrinä haitallista, niin parempi jos en laita ollenkaan. Ei ole sitten huolta koiristakaan, jos niille antaa kakkupalasen.

Piparkakkumausteen sisällysluettelo näytti samalta, mitä porkkanakakuissakin pyörii. Ei se toiminut.

Banaanista laitoin ehkä kaksi kolmasosaa.

Sekoitin kuivat aineet keskenään, eli kaurajauhoa 2,5 desiä, leivinjauhetta 2 tl ja ruokasoodaa 1 tl.

Ehkä desin verran taateleita, noin kolmasosa pakettia. Ohjeessa oli jotain amerikkalaisia mittoja, joita ei mielestäni maksanut vaivaa kääntää tarkasti. Pääasia ettei enempää laita, mutta vähempi käy. Taateli on hyvin makeaa, eikä se niin yhden taatelin päälle ole mielestäni tässä kakussa.

Laitoin kakkuun tulevan nestemäärän, eli 2,5 desilitraa sittenkin tähän taateleiden kanssa vetenä.

En alkanut avaamaan kauramaitopurkkia. 

Taateleita voi keittää jos haluaa, ja hakata jollain vispilällä, mutta hyvin ne tuntuivat sulavan erilleen oltuaan kuumassa vedessä jonkin aikaa. Riippuen millaista surautinta käyttää, voi valita kuinka paljon haluaa mössätä niitä jo kattilassa.

Tällaisella Lidlistä ostetulla SilverCrest- merkkisellä koneella muusasin keitetyt porkkanat ja taatelit. Porkkanoita tuli noin 1,5- 2 dl.

Yhdistin kuivat aineet porkkana- ja taatelivelliin, ja tuli tosi lupaava taikina. Heti kuohahti ja suhahti kohotusaineet toimimaan. Se oli kuin pilvihattaraa joka oli helppo kaataa vuokaan, ja laittaa kuohkeana uuniin. Tosi lupaavalta näytti.

Kuvassa näkyy muutama banaani kurkistamassa. Laitoin vain siksi, koska banaanista jäi muutama hassu palanen yli. Ja alkuperäisessä reseptissä käskettiin laittaa rusinoita, joita en laittanut, joten niiden tilalle tuli nyt banaania. 

Ei mitään järkeä välttämättä tässä, mutta ei kyllä niissä rusinoissakaan. Melkein samojahan ne ovat, kuin taatelitkin olemukseltaan, joten en näe järkeä tuhlata hyviä rusinoita tähän.

Miten nämä kakut nyt yleensä parhaiten paistuvat. Yksinhän niitä ei voi jättää vahtimatta, kun ei tiedä aikaa tarkalleen.

Tein sen virheen, että laitoin liikaa nestettä muusaamalla ne porkkanat aivan velliksi. Tai ehkä tässä oli liian vähän jauhoja? Ehkä taatelit olivat raskaita nostaa? 

Täysin en hahmota, mihin tässä siis tarvittiin 2 tl leivinjauhetta ja 1 tl ruokasoodaa, jos ne eivät kuitenkaan tätä kakkua nosta. Olisiko tämä sitten vielä lätympi ilman niitä?

En tiedä.

Illalla vähän suretti, miksi menin  tekemään kakun. Todella makea kakku, en halua syödä tätä, enkä voi tuputtaa tätä kenellekään muullekaan. 

Lurkkimus Maximus vaistosi voimieni ehtyvän, joten se oli vaivihkaa hiipinyt paikalle. Viimeisillä voimilla jatkoin kuvaamista.

Valoa tunnelin päässä näkyi, kun kakku oli ollut jääkaapissa jäähtymässä. Tajusin mikä tämä on. Tämähän on sellainen äkkimakea pirtsakka kakku, jota syödään pikkuisella haarukalla kahvilassa. 

Lisäksi juodaan väkevät tai espressokahvit, ja syödään muutama koristeena oleva hedelmä. Tämän jälkeen ei tule mieleenkään, että jotain makeaa pitäisi saada pitkään aikaan. 

Tässä näkyy kuva vuokasta kakun paiston jälkeen, kun en voidellut vuokaa rasvalla. Mielestäni tämä ei voitelulla olisi paremmaksi mennyt. 

Taatelin käyttäminen makeutuksena on mielestäni hivenen vaivalloista. 

Mutta tottakai, taatelissa on kuitu tallella. Ehdottomasti kokokasviruokavaliossa tällaista halutaan tehdä nimenomaan, jos kakkua pitää tehdä. Ja moni muukin haluaa välttää valkoista prosessoitua sokeria. 

Omanlaisensa kansalaistaito lienee pystyä käyttämään eri metodeja leipomiseen. Jospa teoriassa  jäisi jokin kontti satamaan, ja sokeri menisi kortille. Maailmalopunvarastoija pärjää aina, kun on taatelipaketti kaapissa.

Myös Musta Tornado Ruskein Merkein saapui paikalle, mutta tämä kakku ei mielestäni koirien kesteille sovi, koska mitäpä ne tekevät hampaat särkevällä makeudella ja vahvalla taateliannoksella iltaa vasten. Ties vaikka närästäisi tai jotain. Pikku muruset taitoin, että saavat hyvän mielen. Kuitulisänä ehkä.

Itselleni on viimeistään tämän kakun jälkeen kuitenkin jo ihan sama, jätänkö väsäämättä taatelista kakun ja laitan mutkat suoraksi ripauttaen sen 2 rkl sokeria, joka oli esimerkiksi Lindsay S. Nixonin reseptissä, ja mitä on pula-ajan kakussa.

Olen näitä kakkuja syönyt pitkin matkaa, kaikki mitä tässä blogissakin on. Eikä minun puntarini näistä ole viisaria väräyttänyt. Rasvattomuus on pop. En tosin joka päivä syö näitä, eikä tällä hetkelläkään ole yhtään kakkukausi menossa. 

Jos jokin näissä lihottaa, se lienee prosessoitu vilja, vaikka kuinka onkin täysjyvää. Se pari rkl sokeria ei siinä tee sen pahempaa. Kokonaisuus varmaan ratkaisee. Täysin valkoisia jauhoja vältän silti.

Mitä opin: Silken tofua ei voi pakastaa, taatelia oli liikaa, sokeri on helpompaa.

Muistinkin mikä tähän kakkukokeiluun ajoi. Se, kun näin joskus Youtubessa vinkin, miten tehdä Silken Tofusta kuorrute kakkuun. Tuoreena tämä Silken Tofu näytti juuri sellaiselta, mikä sopisi porkkanakakun täytteeksi.

Tomusokeria ja Silken Tofua sekaisin ja mitähän vielä. Kuitenkin olin laittanut pakkaseen tofun, koska luulin että sitä voi pakastaa.

Sitä kovaa tavallista tofua voi nimittäin pakastaa ihan hyvin. 

Tätä ei voinut kuitenkaan pakastaa. 

Kun sulatin pakkasesta, tofu oli menettänyt rakenteensa kokonaan, eikä palautunut entiselleen vaikka yritin sekoittaa.

Kakkukin osoittautui niin makeaksi, ettei kuorrutetta tarvittu ollenkaan. 

Jos tekisi rommikakkureseptiin porkkanakakun, niin suklaakuorrutteen sijasta voisi harkita tofukuorrutetta.  2 rkl sokeria oli mielestäni siinä kakussa melko maltillinen makeusaste, ja kuorrute voisi sopia. 

Mitä tähän voi sanoa? Älkää yrittäkö tätä kotona. Tai että tämänhän voisi tehdä paremmin ja noudattaa sitä alkuperäistä, ilmeisesti monien toimesta kuitenkin hyväksi havaittua reseptiä. Tai soveltaa, jos tietää paremmat konstit ja hallitsee asian. Tai jos tämä oli ihan hyvä. Ei kakku alkuperäisen reseptisivun kuvassakaan näyttänyt paljoa kohonneemmalta. 


Porkkanakakkuresepti Forks Over Knives - sivustolla


Vuoassa tehtävä Forks Over Knives porkkanakakku


Cashew - kuorrute


rommikakkuresepti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 63 € - Heinäkuu 1 ja 2

 Heinäkuun parin ensimmäisen viikon ruokaostokset. = 1,84 € Kotimaista luomu kaurahiutale 850 g 1,16 €/kg = 0,99 € Xtra pitkäjyväinen riisi 1 kg 0,85 €/kg = 5,13 € Banaani 1€/kg x 1,260 kg = 1,26 € Nektariini 0,89 €/kg Peruna 1 kg = 1,00 € Omena 1,59 €/kg x 0,874 kg = 1,39 € Kurkku 2,29 € x 0,256 kg = 0,59 € Edullinen reissu tämä ja rahoille hyvin vastinetta.  = 5 € Kartanon salaatti 1 € Varhaisperuna 1 € Yleisperuna 1,39 € Kurkku 1,99 €/kg x 0,367 kg = 0,73 € Omena Välillä oli hyviä euron tarjouksia.  = 2,38 Jääsalaatti 0,99 € Persilja 1,39 € Reissueväitä. Kotoa itse tehdyt leivät ja banaanikeksit mukaan. Ei tarvitse ostaa matkalla kuin tuorejutut. Vältän kuivattuja hedelmiä sen takia, että ne alkavat janottaa. Ja tekevät ähkyn olon. Ne olisivat kyllä mukavaa karkkia mutta käytäntö on osoittanut, että jos haluaa olla mahdollisimman skarppi ja jaksaa hyvin, ovat nämä vihannekset paras valinta. Persilja on sopivan pahaa ja hyvää yhtä aikaa, niin pysyy vireystila hyvänä. = 22,68 € Xtra

WFPB - Aamiainen lähikaupasta 2 - Paistetut perunat

Jatkoa edelliselle aamiaisidealle, versio 2. Aamaistarvikkeet hain lähikaupasta, mutta ei sillä lopulta ole väliä mistä kaupasta. Samat tarvikkeet, mutta nyt paistetaan pannulla. Kurkku käsitellään samoin kuin viimeksikin , eli etikkainen marinadi. Nyt kurkkukin paistetaan. Paistamiseen ei käytetä rasvaa, vaan pinnoitetulla pannulla onnistuu ilman ruokaöljyä. Ruskistuvatkin hieman, jos niin halutaan. Mausteillakin saa väriä. Onnistuu paistaminen myös teräskattilassakin, jos ei pelkää että pohja ruskettuu. Lähtee tiskikoneessa/liottamalla. Juoma kannattaa tehdä jäisistä tai kohmeisista marjoista, ja juoda heti. Jos näitä marjamehuja laittaa vielä jääkaappiin, vitamiinit vain haihtuvat ja makukaan ei ole niin raikas. Marjojen happamuus tulee eniten läpi elleivät ne ole jäisiä. Makuasioita toki. Viime aamiaisesta jäi siis näin paljon perunaa ensin yli, ja osa meni kastikkeen kanssa pitkin päivää. Osan jätin tätä aamiaista varten. Kurkut viipaloin juustohöylällä, maustoin tillillä ja lora

WFPB - Ruokaostokset 55 € - Kesäkuu 3 ja 4 - Dr. John McDougall 1947 - 2024

Tervehdys lukijat! Vastikään tuli murheellinen uutinen, ilmoittivat Instagramissa  Dr. John McDougallin kuolleen 77 -vuotiaana. Hän oli kokokasvisruokavalion kannalta merkittävä, ellei sitten jopa kehittäjä. Ainakin pioneeri, joka on potilaiden hoitamisen lisäksi ollut mm. vaikuttamassa USA-ssa lainsäädäntöihin ja pitänyt tv-ohjelmia ja radio-ohjelmia, pitänyt kovaa ääntä kokokasvisruokavaliosta. Tai enemmänkin tärkkelyspohjaisesta ruokavaliosta.  70-luvusta asti. Instagramissa  Dr. Esselstynkin kirjoitti  lähteneensä seuraamaan Dr, John McDougallin kautta Whole Food Plant Based - ravitsemusta: "ᴀ ʙᴇᴀᴄᴏɴ ғᴏʀ ᴍʏ ᴛʀᴀɴsɪᴛɪᴏɴ ᴛᴏ ᴡʜᴏʟᴇ ғᴏᴏᴅ, ᴘʟᴀɴᴛ-ʙᴀsᴇᴅ ɴᴜᴛʀɪᴛɪᴏɴ." Dr. Esselstyn on lääkäri, jonka itse löysin ensin ja kuvittelin aluksi, että hän on se kehittäjä. Kaikkea sitä oppii aina, kerralla ei voi näin laajaa kokonaisuutta omaksuakaan. Katsotaan ostosten jälkeen miten Dr. John McDougall oli myös ruokaostosten kunkku, ja neuvoi miten niitä tuoteselosteita oikein luetaan. Ravint

WFPB - Ruokaostokset 10 € - Heinäkuu 3

 Heinäkuun kolmannet ruokaostokset, viikko 29. Yhteensä 9,89 € eli kymppi. Vähemmän kuin normaalisti, kotonahan oli kaikkea ja piti välttää ostamasta jääkaappiin mitään, kun koko ajan oli edessä kotoa lähtö jonnekin.  Hyvä vinkki ruoanlaittoon, jos ei halua sotkea: Keittää silloin pelkät perunat ja porkkanat. Ei tule roiskeita hellalle tai mitään siivottavaa. Tein kyllä kastikettakin, ja keittelin puuroa. Mutta jos olisi välttämätön että vaikka muuton takia ei sotke, niin peruna on tosi vähäsotkuinen. = 4,63 € Kurkku 0,313 kg x 1,79 € = 0,56 € Omena Ida Red 0,352 kg x 1,65 €/kg = 0,58 € Pirkka Varhaisperuna 2 kg x 1,00 €/kg = 2 € Pirkka kesäporkkana 1kg 1,49 €   Esimerkkikattaus mitä saa vitosella lähikaupasta. Kävin molemmissa, Salessa ja K:ssa, K-Marketista löytyi paremmat tarjoukset. Samat perunat maksavat toisena päivänä enemmän, ja Salessa joka päivä on maksanut yli euron kilo. Ainakin kaikki pussiperunat, en muista irtoperunoiden hintaa. Näistä vitosen lähikauppaostoksista ei tu

Luukku 1 - Suippokaali - WFPB

Joulukalenteri 2023. Meininki on se, että laitan luukkuun aina kasvisruokiin tai ruokaostoksiin liittyvän reseptin, ruokaidean kuvan tai muun. Kiva kuitenkin hengailla blogin parissa päivittäinen hetki, toivottavasti näistä tulee välillä hyviäkin ideoita.  Kirjasuosituksia, video- tai ohjelmasuosituksia laitan, jos satun törmäämään johonkin jännään, että hei tuo olisi kiva laittaa. Liittyen jotenkin blogin aihepiiriin. Kuten tämän päiväinen on ruokakaupassakäynteihin liittyvä radio-ohjelma. Vuonna 2022 julkaistu ohjelma Miten meitä houkutellaan?  Miten siis järjestellään kaikkia tavaroita kaupassa, että saa ihmisen ostamaan kaikkea. Ja onko se huono vai hyvä asia. Vieraana käyttäytymistaloustieteen tuntija Markus Kanerva. Päivän ruokana on  Suippokaali paistettuna: Suippokaalissa on vähän avoimemmat lehden välit, kuin tavallisessa keräkaalissa. Lisämerkintä: Suippokaalia on punaisenakin. Tuli mieleen laittaa poikki ja käyttää suippo osa raikkaaseen salattiin. Isompi osa paistettuna. H

WFPB - Aamiainen ja päiväksi ruokaa - Kokkaukset helteellä

Päivän ruuat, kerralla ja tehokkaasti. Perunat kattilassa, riisi riisinkeittimessä. Katsotaan nyt vaikka yksi ideakooste, miten ainakin eräs aamiaisen laitto sujui kokokasvisruokavaliolla. Salaattiannos miniblenderissä, ja bataatti mikrossa. Otin näitä kuvia kun sattui olemaan muutaman päivän hellejakso, ja samalla vesiremontti ja kaikki. Kokkaamisesta ei meinannut tulla mitään, eikä mistään muustakaan. Otin kuitenkin nyt kuvia, ja laittelen ideoita ylös. Joka kerta pitää ihmetellä uudelleen ja uudelleen, mitä tänään söisi. Ja entiset hyvätkin ideat unohtuvat, ja taas pitää aloittaa alusta. Samalla tulee tarjouksia ja mainontaa ovista ja ikkunoista, ellei laita kieltoa toki, joissa kehutaan kaikkea valmista ja helppoa. Siihen houkutukseen sortumisen vaara on todellinen, silloin kun ei kerkiä miettiä mitään.  Kun oli siis hellettä, enkä viitsinyt yhtään ylimääräistä lämpöä höyryttää keittiössä. Riisinkeitin ja mikro ovat siitä käteviä, että eivät lämmitä mitään huoneiston aluetta enempä

WFPB - Peruna, makaroni ja vihreät pavut - Helppo startti kasvisruokiin

Reilusti ruokaa kolmesta pääraaka-aineesta. Lisäksi vesi ja mausteet.  Mittasin yhden kaikkia, tai jonkin tasamitan saadakseni reseptimäisen ohjeen. Jos sinulla sattuu vaikka olemaan eri vihannesta, tai jokin mauste puuttuu, niin eiköhän siitä ruoka tule. Vettäkin voi lisätä tarpeen mukaan. Ainesten määrät voi puolittaa, jos haluaa tehdä vähemmän. 1 kg perunaa 1,5 l vettä 400 g pussi makaronia 120-150 g vihreitä papuja 1-2 rkl tomaattisosetta 1 rkl suolatonta jauhelihamaustetta 1 tl kuivattua persiljaa 1 tl kuivattua oreganoa 1 tl kuivattua basilikaa 1/2 tl mustapippuria Mausteita tietysti myös maun mukaan. Omaan makuuni jauhelihamauste on melko pippurista jo valmiiksi.  Suolaa en lisännyt ruuanlaitossa. Tuli ihan toimiva ruoka ainakin vasta laitettuna. Kun lämmitin ruokaa myöhemmin, laitoin lurauksen ketsuppia ja ripottelin ravintohiivaa ja mustapippuria. Tästä tuli iso kattilallinen, tai ainakin itselleni riitti koko päiväksi ja ylikin. Riippuu varmaan monesta asiasta, kuten miten nä

Pullat - Rasvattomat, vegaaniset, vaivaamatta - WFPB

  Pullat ilman rasvaa, vegaanisesti ja vaivaamatta. Resepti, ohjeet ja kuvia tekovaiheista. Postauksen lopussa vinkit laskiaispullien tekoon ja terveellisempään kermavaahtovaihtoehtoon. Nämä tehdään siis ilman vaivaamista ja pyörittelemistä. Pullataikinapalanen työstetään piilottamalla taikinaa pullan alle taittelemalla ilmassa, käsissä. Ei siis pöytää vasten pyörittämällä, kuten usein olen nähnyt työstettävän. Pullat onnistuivat täydellisesti. Kunniaa en nyt ota. Koska tämän reseptin kehittely ylitti tämän hetkiset leipomistaitoni, joiden suhteen ollaan muutenkin menty pitkälti äärirajoilla, pyysin avuksi blogiin vierailijan: Äiti tuli leipomaan nämä pullat. Kiitos tuhannesti. Olisimmekin muuten saaneet odottaa seuraavaan alkupamaukseen asti pullareseptiä. Varsinkin reseptiä jolla saa kuohkeat, pehmeät, oikeat pullat. Tästä tuli 11 kpl pientä pullaa. Voit myös tehdä isompia pullia muutaman.  Ruokavalion kannalta: Pulliin laitettiin nyt hiivaleipävehnäjauhoja, vaikka tavallinen vehnäj

WFPB - Ruokaostokset 25 € - Kesäkuu 2 - Juhannus

Hyvää juhannusta! Joka juhannus olen perinteisesti laittanut nyt muutamana vuotena postauksen, eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. (oho, viime vuonna en laittanutkaan, mutta sitä ennen...)Aatoksi vain ei ehtinyt. Aloitetaan siis ruokaostoksilla, ja siirrytään sen jälkeen kirjasuositukseen, sekä muihin kuulumisiin ja kuviin. Erityisesti ruokavalion sujuvuudesta tällä kertaa, osana juhannusmietteitä. = 5,60 € Pirkka perunat 1,39€/kg x 2 = 2,79 € Kurkku 2,79 €/kg x 0,358 kg x 2,79  €/kg = 1,00 €  Persilja 1,49 € Banaani n. 0,30 € Perunat ja kurkku K-Marketista, Persilja Salesta. Kipaisin viime lauantaina lähikaupat ja hain aamiaistarvikkeet. Näistä aamiaisidea blogipostauksena myöhemmin. = 2,72 € Erään toisen päivän aamiaistarvikkeet Lidlistä. Vilkaisin Finelistä että olisiko tässä jo koko päivän ruuat peräti, ja kyllähän näin oli. Makumieltymysten mukaan tarvitsee kaikkea lisää, mitä nyt puuroon ja perunoihin sitten laittaakin. Tässä on silti  jo hengissä selviämisen elementit, eli pääasi

WFPB - Aamiainen lähikaupasta - Kokokasvisruoka

  Kipaisin kesäkuisena lauantaina aamiaistarvikkeet lähikaupasta. Hinnat kerroin jo viime postauksessa ruokaostoksissa, mutta vielä: = 5,60 € Pirkka perunat 1,39€/kg x 2 =  2,79 € Kurkku 2,79 €/kg x 0,358 kg x 2,79  €/kg  = 1,00 €  Persilja  1,49 € Banaani  n. 0,30 € Perunat ja kurkku K-Marketista, Persilja Salesta.  Aamiaistarvikkeiden valinta helpottui siitä, että olin nuo perunat pistänyt merkille jo serkun luona syömässä ollessa. Sattui olemaan erityisen hyvää perunaa nyt tuossa keltaisessa Pirkka-pussissa, lajikehan näissä aina vaihtelee.  Tähtäsin noin vitosen hintaan ettei mene törsäilyn puolelle jo ennen, kuin päivä ehtii alkaakaan. Tiesin myös jo lähtiessä, että vitosella saa muutakin kuin aamupalan. Aamiaisen valmistus: Sattui löytymään voileipäkurkkulientä, joten siihen kurkkusiivut ja persiljaa marinoitumaan hetkeksi. Kaikki suolakurkkuliemet sisältävät yleensä samat ainekset: etikka, suola ja sokeri. Sama mistä putelista ne kaataa, vaikka itse tehden voi helpommin jättää