Tänään ruokana edulliseksi tuleva riisi ja tomaattikastike.
Energianlähteenä riisi
Muut ainekset: Porkkana, tomaattituotteet, pavut, herkkusienet
Mausteet: Oregano, basilika, persilja, mustapippuri
Kuoritaan ja raastetaan pari porkkanaa ja laitetaan vähässä vedessä kypsymään. Määrä riippuu siitä, miten isoa kastiketta suunnittelee. Laitoin nyt pari keskikokoista porkkanaa. Päät poikki porkkanoista, ja se nysä mikä jää raastamisesta, heitetään samaan kattilaan tai syödään.
Tällä kertaa valitsin valkoista jasmiiniriisiä. Keitin runsaassa vedessä, ettei pala helposti pohjaan. Loppuvaiheessa laitoin pussillisen pakastemaissia. Maissin keittoaika oli jotain 3 minuuttia.Lorautin kastikkeen sekaan vähän ketsuppia, ehkä ruokalusikallinen. Vaihtoehtoisesti voi laittaa vähän sokeria, kuten moneesti tomaattiruokiin laitetaan. Sokeria vältellään tällä ruokavaliolla, mutta kun se on pelkästään mausteena, eikä ruokana, niin en näe estettä, miksi en laittaisi.
Makuun vaikuttaisi paljon se, jos käyttäisi tuoretta basilikaa eikä toissavuotista kuivattua, ja tuoreet sienet ja yrtit muutenkin tekisivät tästä varmasti parempaa.
Mutta nyt mentiin näillä. Tämän ruuan kaikki ainesosat ovat varmasti terveellisimmästä päästä mitä ruokiin tulee, joten sillä ei ole väliä jos kaikki ei ole täydellistä. Kohta se on syöty ja aletaan miettiä seuraavaa ruokaa.
Kertaus: 1. Riisi kiehumaan. 2. Porkkanan raastaminen ja keittäminen,. 3. Sienet 4. Maustaminen.
5. Lisää valitsemasi tomaattituotteet. 6. Lisää kypsät säilykepavut.
Keittoajasta sen verran, että tärkeimpänä pidin että porkkanat ehtivät pehmetä, siinä ei kauaa mennyt raastettujen ollessa kyseessä. Lisäsin lopuksi pavut, mutta tuskimpa väliä, lisääkö ne vaikka heti, sienineen päivineen.
En jäänyt keittelemään pitkäksi aikaa. Kun riisi oli valmista, kastike sai luvan olla myös valmista.
Tomaattikastikkeita voisi tehdä myös pitkän kaavan mukaan, keittäen hitaasti ja lisäten tuoreet yrtit lopuksi. Se olisi varmasti maukasta niinkin.
Kommentit
Lähetä kommentti