Kun ostaa kokonaisen ananaksen, siinä tulee mukana tietysti ne kuoret.
Vaikka ananas olisi halpaa kilohinnaltaan, jääkö siitä paljoa syömistä?
Tulin siihen tulokseen, että ananasta kannattaa ostaa jos siitä pitää: Vaikka haluaisi säästää, ja vaikka siitä meneekin osa hävikkiin.
Silti määrä joka jäi syötäväksi, oli varsinkin yhdelle ihmiselle enemmänkin kuin riittävästi.
Tällä kertaa ananas maksoi 1,75 €/kg.
2,36 euroa, jonka ostamani ananas tuli maksamaan, oli suunnilleen entisellä ruokavaliolla karkkipussin hinta.
Etenkin siihen suhteuttaen tulin siihen tulokseen, että kannatti.
Tämä oli moninkertaisesti maukkaampaakin ja auttoi makeannälkään tehokkaasti.
Tietysti ananaksen maku voi vaihdella, ja joskus voi osua kirpeä. Tai ananas onkin jäänyt raa-aiksi, ja sen aukaisee vahingossa ennen aikaisesti.
Sen pitää antaa kypsyä pöydällä, kunnes voi havaita ananaksen tuoksun kuoren läpi.
Ananas osoittautui niin täyttäväksi, että hyvä että muutaman palan jaksoin jälkiruuaksi, ja loput oli laitettava rasiassa jääkaappiin.
Säilykeananaksia pidän aina kyllä varalta kaapissa.
Jääkaapissa ananas tummuu rasiassa helposti, mutta sitä voi myös pakastaa.
Jäisiä ananaksia voi jauhaa blenderissä, kunhan antaa niiden ensin hieman pehmetä pöydällä. Muuten se blenderi saattaa hajota.
Ananakseni oli mielestäni sellainen perus keskivertokokoinen. Oli tosi vaikea edes puoliakaan siitä lihasta saada päivän aikana syödyksi.
Täyttävää. Alkoi myös vähän kirvellä suuta jos söi liikaa.
Kommentit
Lähetä kommentti