Energianlähteeksi keitin tällä kertaa perunamuusin ja riisiä. Riisiin laitoin koristeeksi hernemaissipaprikaa ja punaisia linssejä.
Kastikkeeksi ja vihanneksiksi:
Lanttua
Porkkanaa
Kaalta
Vihreitä linssejä 1 dl
1 purkki tomaattimurskaa
tomaattisosetta tuubista
Mausteet:
garam masala
kuminansiemenet
mustapippuri
kurkuma
kuivattu persilja
korianteri
chilijauhe
loraus siirappia (ei pakollinen jos haluaa välttää)
Tässä ruuassa ei ole oikeastaan mikään aine pakollinen. Jos jokin aine puuttuu, ei pidä lannistua. Innostan silti kokeilemaan tuota garam masalaa tähän ruokaan. Ilman sitä se on periaatteessa sama kuin kaalikeitto yleensä. Tai sama kuin se eilinen wokki. Kokeilin garam masalaa siksi, että halusin vähän jouluisempaa ja lämpimämpää maustemaailmaa tällä kertaa.
Valmiiseen annokseen laitoin mustaherukoita. Toimivat riisin kanssa varsinkin hyvin.
Tällä kertaa en jaksanut wokkailla ja pyöritellä näitä aineksia ahtaassa paistinpannussa. Laitoin kerralla kaikki kattilaan, ja vettä perään. Vettä laitoin niin, ettei kaikki ole upoksissa, vaan annoin osan kaalista höyryttyä päällä pikkuhiljaa. Pääasia että linssit ovat vedessä, koska ne joskus temppuilevat eivätkä ota kypsyäkseen. Mausteet tietysti saman tien myös kattilaan.
Kommentit
Lähetä kommentti