Elokuu meni, mutta ehdin vielä sen puolella jotain ruokia laitella.
Valo alkaa olla vähenemässä. Sen huomaa siitä, että alkaa ruokakuvien ottaminen olla lujan takana.
Katsotaan nyt silti, mitä 20 euron ruokaostoksista tuli, ja muista mitä oli kaapeissa.
Varsinkin selleristä olen innoissani, ja siitä on kaksi ideaa. Muut ruuat menivät vähän samoja ratoja, kuin ennenkin.
Selleri raakana:
Kun haluaa syödä jotain vaikka leffaa katsellessa, tällainen sekametelikuppi on hyvä.
Itselläni tämä auttaa siihen kun haluaa syödä, mutta hirvittää lähteä sen pelkän pähkinäpussin kanssa istumaan.
Jokin muffinssi, banaanikeksi tai jopa pari ruutua tummaa suklaata, jos kuuluu repertuaariin. Kaikki kaloritiheämmät voi ujuttaa mukaan, mutta kokonaisuus voikin olla ihan huomaamatta enemmän salaattipuolella.
Selleri keitossa:
Sellerin uutuudenviehätys ja tuoreus laimenivat aikaa myöten.
Loput varret pääsivät keittoon.
Keitto oli raikas ja maukas, voin vannoa ja vakuuttaa, mutta kuvissa näkyi omaan silmään aika tunnistamaton versio siitä.
Kun laittaa lehtikaalia keittoihin, sekin tummentaa aina.
Sama kävi viimeksi, kun tein oikein ajan kanssa keittoreseptiä selleristä. Keitto piti olla kirkas, kuten se oli töihinlähtöaamuinakin ja lirisi kauniisti ruokatermariin. Mutta ei.
Maustaa voi keittomausteilla kuten pippurit, kuivattu persilja ja tilli. Tomaattisose.
Kiva laittaa vaikkapa valmista jauhelihamausteseosta.
Bataatti-linssikastike:
Tätä tuli tehtyä tällä viikolla perunoiden kastikkeeksi. Tästä tulee varmaan jokaviikkoinen perinne. Ainakin vielä yksi bataatti on jäljellä kaapissa. Uskomaton säilyvyys. Milloin lie ostettu.
Yksi vain alkoi pilaantua, mutta ehdin käyttää kun otin huonot kohdat pois.
Uunijuureksien ja leivän kanssa sopi tosi hyvin tämä kastike.
Aamupala:
Nyt kun kauramaitoa on, niin saa nopeasti tehtyä aamiaisen. Jos aikaa on enemmän, niin laitan suoraan perunat kiehumaan, mutta kyllä tämäkin hyvä on.
Luppakorva ei anna minun sitä aamukahvia juoda loppuun, niin joudun myöhemmin lämmittämään mikrossa. Ihanaa, kun kahvi jatkuu ulkoa palatessa.
Kauramaito parantaa makua lämmitetyssä kahvissa.
Parsakaalia kun ottaa myös, niin alkaa uusi vihreä päivä heti.
Eikä tätä pakko tähän ole jättää. Aamiaisbuffetti voi jatkua, ja eväät mukaan.
Parsakaali, lehtikaali ja muut:
Parsakaalin kukinnot oli paras syödä raakana salaattina. Helppoa, niin ei tarvitse alkaa vääntämään mitään salaattiakaan joka ruualle.
Varrestakin saa usein syömäkelpoista vihannesta jonkin verran.
Lisää muita vihanneksia, ja purkki paseerattua tomaattia.
Sinne pastat kiehumaan sekaan, niin on ihan kelpo ruoka päiväksi.
Tässä samaan tyyliin laitettu kesäkurpitsa, joka oli jo unohtua syömättä.
Hyvin se säilyikin tähän asti jääkaapissa.
Lehtikaalille sama kohtalo taas.
Salaatti:
Näitä pula-ajan juures- ja hedelmäsalaatteja. Pitkäksi aikaa unohtuivat, mutta nyt taas on tullut tehtyä.
Kiinankaaltakin oli vielä, sehän säilyy. Mutta myös lehtikaali on tähän hyvä idea.
Ranskalaiset:
Näistähän en saa tarpeekseni koskaan, ja nyt oli Prismaan tullut jo kunnon perunoita, Annabellejä.
Huh huh.
Nyt joutui turvautumaan kuvituskuviin, kun ei pelaa kamerat.
Lisäksi tässä alkaa olla niin samoja välillä, että sata kuvaa on jo koneella.
Kiitos kun luit, eiköhän lähdetä viikonlopun viettoon tästä!
Kyllä ruokaa piisaa, toivottavasti näistä ideoista oli hyötyä.
Tuo selleri-idea varsinkin poltteli laittaa ilmoille, kun se oli nyt niin hyvää.
Laitoin myös pari uutta linkkiä oikeaan laitaan linkkilistalle, ja tähän:
Viikon tärkein ruoka(vas.):
Kommentit
Lähetä kommentti