WFPB - Linssikastike - Bataatti ja paseerattu tomaatti - Kokokasvisruokailijan aloituspakkaus - Vihreät linssit
Linssi-bataattikastike:
Keittoaika 20 - 30 minuuttia.
Ainekset:
- vihreitä linssejä
- bataattia
- paseerattua tomaattia
- vettä
Vettä niin, että kaikki peittyy. Keitetään kypsäksi, ja lisätään tomaattipurkillinen tai pari.
Voit laittaa esimerkiksi
- pienen bataatin,
- 2 dl linssejä ja
- 1 prk tomaattia.
Jos on iso kattila ja iso bataatti, voit laittaa enemmän linssejä ja vaikkapa kaksi purkkia tomaattia.
- Garam masala, 1-2 tl
- 1/2 - 1 tl mustapippurirouhe
- 1-2 rkl kuivattu persilja
- 1/2 tl kurkumajauhe
Mitä vihanneksia sattuu olemaan.
Kiinankaalta silppusin.
Kurkun pätkän pilkoin palasiksi.
Bataatin pesin ja kuorin. Poistin huonot kohdat ja pilkoin pieniksi palasiksi.
Keitin kastikkeen kaveriksi perunat (20 min) joiden sekaan laitoin pitkiä vihreitä pakastepapuja. Lisäsin pavut n. 10 minuutin kohdalla kiehumaan.
- Pilko kaikki ainekset
- Laita linssit veteen kiehumaan ja mausta
- Lisää muut ainekset,
- keitä kypsäksi
- lisää paseerattu tomaatti
- Kuumenna uudelleen
Silloinkin voi antaa linsseille pientä etumatkaa pelkässä vedessä, jotta mikään happamuus ei estä niitä pehmenemästä.
Linssit voi myös laittaa n. tuntia aikaisemmin likoamaan, se voi nopeuttaa valmistumista.
Garam Masala:
Bataatin kanssa sopii kaikki lämmin ja mausteinen, kuten kaneli ja kardemumma.
Garam Masala - mausteseosta voi ostaa kaupasta valmiina, mutta voit tehdä myös oman vastaavan sekoituksen. Itse tein sen kaapista löytyvillä mausteilla, jotka olivat muutoin jäämässä vähälle käytölle:
Hyvää ruokahalua, ja kiitos kun luit.
Mainitut muut ruokaideat:
- Helpot leivät, (siellä keittoreseptin jälkeen)
- Uunijuurekset
Kommentit
Lähetä kommentti