Siirry pääsisältöön

WFPB - Hyvää juhannusta! - Savutofulaatikko - Vinkit kesän juhlaan - Italiansalaatti

Hyvää juhannusaattoa!

Nyt on laittaa savutofulaatikon ja italiansalaatin reseptit, mutta myös muita kesäisiä ideoita. Miksei juhannukseen, mutta muutenkin. 

Ensin vinkit, sitten ruokaohjeet, sitten lisää linkkejä.

Tein pitemmän postauksen juhannuksen kunniaksi. Sisältää myös :

  • Voidellako vuokaa vai ei?
  • Tofun suolapitoisuus
  • Dr Greger-linkkiä 
  • Reseptilinkkejä
  • Mansikkakakun kuorrutevinkki
  • Koirien kuvat
  • Kukkia, vieraslaji ja kotoisempi

Jos jussin suunnitelmat ovat jo lyöty lukkoon, tule toki katsomaan paremmalla ajalla uudelleen. Kesä jatkuu vielä. 


WFPB- vinkkini juhannukseen:



Grillaamisesta nauttivat monet juhannuksena, ja niin myös WFPB - ruokavaliolla olevat saattavat tehdä.

Mitä grilliin laittaisi? 

Paprikaa, kesäkurpitsaa tulee ensimmäisenä mieleen. Bataatti ja myskikurpitsa, ruusukaali. Kukkakaaliwingsit? Sienet.



Täyte : riisiä, vähän misoa, tomaattisosetta, pippurit ja chilijauhetta. Pavut käy. Soijarouhe.
Päällä "juustoinen"vegekastike.


Vihanneksissa on kuitenkin niin vähän kaloria, että ihminen voi nuupahtaa illan mittaan.

Joten vahva suositus perunalle vihannesten lisäksi. 

Pyöräytä perunat ketsupissa tai paseeratussa tomaatissa, niin saat mausteet tarttumaan pintaan ilman öljyäkin.

Tee lohkoperunoita, tai keitä kokonaiset perunat ja lytistä ne käsillä grillipintaa varten.

Kasvijogurtista voi tehdä tillikastikkeen.

Eilen näin Instassa @Nutrition_Facts_Org - sivulla Dr. Gregerin pätkän, jossa kysyttiin kikherneiden paahtamisesta. 


Kikherneitä sai paahtaa mutta hän sanoi, ettei kannattaisi grillata korkean rasva- ja proteiinipitoisuuden ruokia. 

Ei suositellut grillattavaksi tofua tai pähkinöitä, tai ruskistettavaksi. 

Youtubesta löysin saman pätkän, hieman piti hikoilla ensin penkissä että löytyi.

Raikkaat salaatit ovat hyvä idea, ja ruokaisampaa saa tekemällä perunasalaattia (reseptini on helpoimman kautta), tai italiansalaattia. 

Couscous voisi olla kiva idea salaattiin. Ja kikherneet, jotka poksahtelevat ihanasti suussa.



Varaa itsellesi kunnon ruokaa, jos muutkin grillaavat. Itse en enää lihan tai rasvan tuoksuista tule miksikään, eikä käy kateeksi niissä tilanteissa. 

Mutta jokin savun aromissa on, että grillauksen haju saattaa osua nenähermoon joskus, ja tuoda veden kielelle.

Siksi valitsin päivän ruokaan savutofun.

Mitkä tuoksut sinun ruokahalun herättää? Voi riippua tilanteestakin.



Juhannusrientoihin mennessä varalta laukkuun ehkä perus sämpylöitä ja banaanikeksejä, ehkä ruokatermarissa jotain, ihan siltä varalta että nälkä iskee tosissaan yön päälle. 

Jos iskee jano - muu kuin vesi - niin saattaisin tehdä drinkkiä ananasmehusta ja kuplavedestä, sitruunasta ja inkivääristä. Se on oma lempijuomani kun siinä saa paljon makua, mutta ei liikaa sitä tuoremehua ja sokeria.


Kalja on melko vähän valmistusaineita sisältävä juoma. 

Oma valintani olisi tumma alkoholiton. Voi WFPB:kin ottaa silti varmaan alkoholipaukunkin. 

Makeaksi jussin herkuksi voisi käydä erilaiset smoothiet, esimerkiksi jäiset ananakset. Tai Nice Cream banaanista.

Tehdään resepti nyt. Kuvasin sitä mukaa kun tein, tämä oli ensimmäinen kerta tätä. Oli hyvää ruokaa!

Savutofulaatikko:



Uuni lämpiämään 200 C.

Pilkoin perunoita ja savutofun vuokaan. Perunoita meni nyt ehkä litran verran. Allekin.

En voidellut vuokaa. Leivinpaperia olisin toki voinut käyttää.



Vihreitä pakastepapuja, jotka pätkin lyhyemmiksi. Makaronia sitten niin, että vuoka alkoi olla täynnä.

Ainekset lisättyäni täytin vuoan vedellä. Tarkoitus oli lisätä paseerattua tomaattia, jonka muistin vasta veden jälkeen.
Oli vaikea enää sekoittaa, kun vuoka oli melkein piripintaan vettä täynnä. 

Kannattaa siis sekoittaa vesi ja paseerattu tomaatti astiassa ja kaataa vuokaan, tai sitten laittaa ensin tomaatti ja sekoittaa, ja lisätä sitten vesi. 

Puoli 400g pussia meni makaronia, mutta lisäsin vielä toisestakin pussista vähän. Riippuu vuoan koosta tai perunoiden määrästä, paljonko jää makaronille tilaa.



Maustoin 

  • maustepippuri n. 1/4 - 1/2 tl, 
  • parikymmentä kieppiä mustapippurimyllystä,
  • ripaus valkopippuria.  1/4 - 1/2 tl
  • paseerattua tomaatia puolisen purkkia
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1-2 rkl ketsuppia

Laitoin varovasti mausteita, koska halusin tietää miten savutofu toimii itsessään. 

Savupaprikajauhe voisi toimia. 

Mustapippuria jauhoin myös valmiin ruuan päälle, ja totesin ettei sopinut jotenkin. 




200 C - asteisessa uunissa pääasiassa.

Pienensin lämpötilaakin kun alkoi olla ruskea pinta. Riippuu uunista, kauanko tämän pitää olla.

Ehkä 40 - 60 min. Pääasia, että perunat kypsyvät ja liika neste on imeytynyt.


Italiansalaatti:



Italiansalaatin mausteeksi tilkka etikkaa, ripaus suolaa ja valkopippuria. Ei liikaa. Vinkki: Voit raastaa suolakurkkua myös sekaan. Tai maustekurkkua.

Tämä soijajogurtti oli mielestäni makeahkoa, sokeria ei tarvittu.

Keitä napakaksi ja raasta porkkana raastimen isolla puolella. Keitä rakettispagettia ja herneitä, jäähdytä siivilöimällä kylmän veden alla.

Sekoita jogurtin kanssa. Maistellaan, tuliko hyvä, ja lisätään jotain jos ei maistu.

Tämä soijajogurtti oli nyt hieman vetistä.

Paras laittaa jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua. Spagetti imee liiat nesteet.



Tosi hyvä ja täyttävä ruoka.

Parasta olivat perunat, jotka ruskistuivat vuoan pinnalla. 

Savutofu oli ihan kiva uusi tuttavuus.

Savutofu voisi sopia italiansalaattiin "kinkuksi". Salaatti toimi ilmankin tosi hyvin.




Savutofussa olikin suolaa. 1,7g/100g. Tavallisessa (vas) oli vain 0,01 g/100g. 

Tässä savutofupaketissa lukikin, että voimakassuolainen. Ei ihme jos ruoka oli hyvää.

Katsoin vertailun vuoksi random makkarapaketteja Prisman verkkokaupasta, niissä oli n. 2 g suolaa per 100g. Vegaanisissa näytti olevan vähemmän.

Tofu oli Lidlistä, 1,35 € / 200 g paketti.

Jos haluaa välttää suolan, voisi kokeilla tavallista tofua, ja laittaa mauksi savupaprikaa tai savuaromia.



Uunivuoka meni tämän näköiseksi.

Karun näköinen pannu, mutta eipä hätää. Vähän aikaa liossa kuumassa vedessä, lähti rappaamalla sen verran, että sai laitettua tiskikoneeseen.

Katson jälleen, että öljyn tai margariinin käyttäminen olisi ollut täysin tarpeetonta. Varsinkin tuo keskiosa missä ruoka oli enimmäkseen, oli melko kirkas. Ainoastaan reunat ruskistuivat.

Leivinpaperilla vuoraus olisi voinut auttaa, jos ei halua sotkea ollenkaan. Tosin sitten olisi ollut hankala sekoittaa.

Tai sekoittaa eri astiassa, mausteet vesikupissa.



Mansikkakausi alkoi, joten tässä vielä mansikkakakku. Ei täysin kokokasvia, kun käytin sokeria ja vaaleahkoja jauhoja. 

Mutta huom: uutena lisäsin juttuun reseptin kasvikermaan, joka on parempi vaihtoehto. Kannattaa tsekata. 

Löytyi KoKaRu- reseptipankista diasta 166. Siellä oli myös piirakkaohjeita ja kuorrutteita, alkaen dia 170, ilman sokeria ja vaaleita jauhoja.


Koirien juhannus:




Lepoa, ravintoa, seuraa ja liikkumista, sekä oma luksusnojatuoli keittiössä. 

Siitä voi seurata keittiön pöytää samalla, kun nukkuu.



Päivän hyvä työ, lupiinien kerääminen. Kannattaa kerätä nämä pois.

Kerran keräsin oikein urakalla näitä. Katkoin kukinnot pois. Myöhemmin kun palasin samalle paikalle, lupiini oli kasvattanut tuplakukinnot. Haarautunut niistä poikkileikkauskohdista.

Sinnikäs laji siis. Kannattaa mahdollisuuksien mukaan varmaan nykäistä loputkin varresta juurineen.

Nämä hävitetään polttojätteessä, ellei sitten saa tukahdutettua jotenkin muuten. Tai jättää aurinkoon kuivumaan?



Katsokaa miten kaunis! Huumaava tuoksu. 


Kävin Kemijoen rannalla maalaamassa maisemakuvaa, ja siellähän oli kulleroiden lähellä lupiineja kasvamassa. Ensi vuonna paikalla olisi pelkkiä lupiineja, ellen olisi kerännyt? Kenties.

Tätä pölyttää varsinkin tietty pölyttäjä, kullerokärpänen. 

Kärsin itikoista, tuskaa ovat pistokset, joskus käytän Offia. Se ei kai tapa kaikkea ilman kautta? Mutta ei siis Thermacilliä näiden lähettyville. En tosin ole ostanut ollenkaan sitä. 



Puna-ailakit. Tätä ei tarvitse poistaa.

Kommentit

  1. Hyvää juhannusta. Ruoat on jo hankittu, mutta tuota savutofulaatikkoa teen kyllä jossain muodossa lähiaikoina. Lidlin safutofu on mun lemppari, sitä maustamatontakin käytän usein. Mutta tuosta laatikosta yksi kysymys. Oliko siinä sulla muutakin nestettä kuin tomaattisoseet? Makaroni varmaan vaatii osansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää juhannusta! Kiitos kommentista. Hyvä, jos on jo ruokaa:)

      Laitoin vettä niin, että vuoka tuli melkein täyteen, ja kaikki ainekset peittyivät. Siksi en saanut mahtumaan, kuin puoli purkkia paseerattua tomaattia.

      Hyvä kysymys! Luulin kirjoittaneeni, että vettä laitoin, mutta täytyy korjata vielä aineksiin. Hyvä kun huomasit, joku muukin voi ihmetellä samaa.

      Poista
    2. Korjasin, nyt on vedestäkin maininta. :) Kiitos kun kysyit.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 50 € - Huhtikuu 2

Tällä viikolla ei tarvinnut perunaa, kun hain edellisten ostosten perunat vasta viime loppuviikosta. Ostin nyt bataattia vähän lisähöysteeksi. Ostokset noin 50 euroa. Siitä 16,5 euroa mustikoihin, kuten viimekin viikolla, joita en olisi tarvinnut ihan heti. Nostivat siis hieman normaalia viikkoruokasummaa, mutta eipä se mitään. Sitten ei tarvitse mustikoita miettiä enää joka kauppareissulla.  Olen tässä harkinnut, että tämän kuun vedän vähän löysemmin eli en pyri mihinkään alle 150 euroon.  Ihan sama mitä menee, kun olen nyt pitänyt kaapintyhjennysviikkoja, eli silloin syödään mitä on valmiina ja tyhjennellään vajaita paketteja. Vieläkin oikeastaan pystyy jatkamaan. Haen seuraavaksi mitä mieleen juolahtaa, mistä pidän ja mikä on in. Katson kilohintaa toki, ei siitä tavasta eroonkaan enää varmaan heti pääse. Tämä ei muutu edullisuutta etsivästä ruokablogista kalliin ruuan blogiksi. = 5,24 € Bataattia 2,025 kg x 2,59 €/kg  = 2,35 € Omena Jonagold 0,403 kg x 1,39 €/kg = 0,56 € Mandariini

WFPB - Ruokaostokset 55 €- Huhtikuu 1- Pääsiäinen

Pääsiäisen ruokaostokset ja muut. 55 euroa, ja lisäys maaliskuun ostoksiin.  Lopussa ruokasuunnitelmaa ja ideoita. = 13,59 € Luomu Ruisjauho 2,29 €/kg Luomu Täysjyvävehnäjauho 1,99 €/kg Kaurahiutale 0,99 x2 1,25 €/kg = 1,98   € Kidneypavut 2 x 0,69 € Mustapavut 0,75 € Tumma makaroni 4x 0,45/400g , 1,13 €/kg = 1,80 € 2kg Tyrnävän Jauhoinen peruna0,80 €/kg = 1,59 € Kotimaista yleisperuna 5 kg x 0,40 €/kg = 1,99 € Tärkkelyspitoisten osuus on kaikista tärkein, koska nämä ovat ruokia joilla jaksaa. = 5,3 € Ruustinnan salaatti 1,79 € Kurkku 0,276 kg x 2,99 €/kg = 0,83 € Basilika 1,39 €  Porkkanat 1,29 e/kg = 6,93 € Luomu appelsiini x 2, 1,99 €/kg = 3,98 €  Luomu banaani 0,682 kg x 1,95 €/kg = 1,06 € Mandariini 1kg = 1,89 €  = 16,58 € Pakastemustikka 2 X 8,29 €/kg = 1,84 € Rainbow paseerattu tomaatti luomu 500g 0,92 € x2, 1,84 € /kg  = 5,24 € Saarioinen Mämmi 700g 4,27 €/kg = 2,99 €  Alpro No Sugars Soijajuoma   2,15 €/l Kuva vanhasta purkista mutta kuitenkin. Purkkimallistot kun muuttuu, p

WFPB - Ruokaostokset 35 € - Maaliskuu 4 - 95 €/kk

 35 euron ruokaostokset, Lidlistä ja Prismasta. Molempiin kauppoihin meni yli 15 euroa ja risat. = 7,25 € Yleisperuna 0,40 €/kg x 5 = 1,99 € Yleisperuna 0,80 €/kg x 2 = 1,59 € Bataatti 1,420 kg x 2,59 €/kg = 3,68 € = 2,7 € Luomu tofu natural 1, 35 x 2 , 6,75 €/kg = 10,92 € Punajuuri 1 kg = 1,29 € Nauris = 0,297 kg x 2,19 €/kg = 0,65 € Persilja 1,19€ x 3 =  3,57 € Kurkku 0,294 kg  x 2,79 € = 0,82 € Suippokaali 1,283 € x 2,29 €/kg = 3,49  Palsternakka 0,582 kg x 1,89 €/kg = 1,10 € Palsternakkaa perunamuusiin. = 3,49 € Lehtikaali 0,5 kg x 6,98 €/kg  = 7,5 € Luomu banaani 0,908 kg x 1,95 €/kg = 1,77 € Banaani 0,266  €x 1,55 € = 0,41 € Omena 0,604 kg x 1,09 € = 0,66 e Verigreippi 0,600 kg x 1,39 € = 0,63 € Appelsiini 0,954 kg x 1,39 €/kg = 1,33 € Mandariinipussi 1 kg x 2,70 €  = 2,44 € Grillausmauste ei lisättyä suolaa 0,35 kg x 24,29 €/kg = 0,85 € Mustapippurirouhe  0,65 kg x 24,46 €/kg = 1,59 € Siinä olivat ostokset maaliskuun viimeistä viikkoa varten. Mandariinipussissa on nyt jäljell

WFPB - Ruokaostokset 15 € - Maaliskuu 3

15 euroa. Entisiäkin jäljellä niin hain vain vihanneksia ja hedelmiä. Olen viikkomenussakin vasta puolessa välissä.  Jätin pari euroa varaa perunoille, joita vielä ei mahtunut jääkaappiin. 2-3 eurolla siis perunaa. = 6,86 € Porkkanat 1,29 €/ kg Kartanon salaatti 2 kpl 2 € Persilja 1,19 € Basilika 1,39 € Kurkku 3,29 €/kg x 0,302 kg = 0,99 € Lisäksi jäljellä on vielä nauris, muutama porkkana ja kaalta. Punajuuret keitettynä. = 4,38 € Luomu banaani 1,226 € x 1,95 €/kg = 2,39 € Veriappelsiini 1,5kg 1,33€/kg = 1,99 € Siinäpä ostokset, muuta ei tarvittu. Enkä olisi tarvinnut näitäkään. Tulikin niin kiireinen viikko, että puolet päivästä aina jossain ulkona rieskan ja banaanin turvin, sitten kun ehtii taas syömään niin kuluu vain joku pari rasiaa. Puurokin lykkää aina viikkosuunnitelman seuraavaa ruokaa puolella päivällä. Eilen vasta sain paistettua punajuuripihvit, jotka olivat viikkomenussa . Savutofuakin vielä jäljellä. Viikkomenu tuli sävellettyä tällä kertaa vähän työlääksi. Ei millään

Luukku 14 - Kaali - WFPB

Luukussa 14 on kaali. Kaali-ideoita ja kaalinkuvia on paljon, ja netistä löytyisi lisää ideoita joka päivä kokeiltavaksi. Joulukalenterin saisi täyteen pelkillä kaaliaiheilla. Tänään nyt ainakin kaalilaatikkoa ja kaalisalaatteja, ja muitakin vinkkejä. Kaalilaatikko n. 0,75 dl tai 1 dl ohrasuurimoita (Myllyn Paras esikypsytetty, rikottu) n. 1 dl soijarouhetta 300-400 g kaali n. 2 tl siirappia  pari porkkanaa 2 tl - 1 rkl kuivattua persiljaa 1/2 tai 1/4 tl jauhettua maustepippuria, tai kokonaisia 1 tl soijakastiketta halutessa Kaalilaatikossa oli nyt kaksi vaihetta, ensin paistoin ja keitin kattilassa aineksia vähän matkaa, sitten siirsin uuniin jatkamaan. Keitin siis eri kattilassa ensin ohraryynit vähässä vedessä. Laitoin myös soijarouhetta. Samaan aikaan paistoin kaalia ja porkkanoita eri kattilassa. Siten, etteivät aivan ruskistuneet, mutta pehmenivät ja muuttuivat läpikuultaviksi. Höyrytin niitä sen lisäksi kannen alla. Yhdistin sitten kaalit ohran kanssa samaan kattilaan, ja annoin

WFPB - Viikon menu - Maaliskuu 1 - Ruokasuunnitelma

Ruokasuunnitelma viikoksi. Kuusi kohtaa ruokaideoita, joista kohdassa 6 on puurot, leivät ja jälkkärit.  1. Riisi ja pavut Ensimmäisenä jotain, mihin voi laittaa basilikaa.  Kun tekee yhdenastian ruoan ,  riisin ja pavut, tai  riisin ja tomaattikastikkeen ja minkä tahansa vastaavan ruoan, jos ruoasta tulee mautonta, voi laittaa tuoreita basilikan lehtiä revittynä, niin ruoka muuttuukin tosi kivaksi elämykseksi. Basilikarisottoa teen joskus arborioriisistäkin. Kiva käyttää koko ruukku, tai miksei kaksikin ruukkua basilikaa. Perunaa kylkeen. Valmiiksi tein jo sekoitusta, missä on kaikenlaisia jyviä ja linssejä. Eniten riisiä. Tätä kun kaataa 1 mitta + 2 vettä, saa yhden astian ruoan valmistuksen haudutuspadassakin helposti aloitettua.  Omaa maustesekoitustakin kannattaa tehdä johonkin pieneen purkkiin. Käy myös pöytämausteena sitten. 2. Palsternakka-perunamuusi ja punajuuri-mustapapupihvit Palsternakasta on ideoita , ja nyt ruokalistalle niistä valikoitui palsternakka-perunamuusi. Pun

WFPB - Perunalaatikko - Ruskeat pavut

Ainekset: Perunoita Ruskeita papuja, kypsiä Vettä Mausteet: Maustepippuri, n. 1/2 - 1 rkl Mustapippuri, 1/2 - 1 tl Persilja, 1 rkl Tilli, 1 tl Työvaiheet: Puhdista perunat, kuori tarvittaessa. Viipaloi perunat. Laita perunat ja pavut vuokaan. Mausta. Kaada vettä päälle. Paista ilman kantta, 200-asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes valmista. Noin 40 min - 1 h.  Kuvia työvaiheista Nämä perunat olivat Gala- lajiketta. Kokeilin myös jauhoisista Afra- perunoista. Molemmista tuli hyvä perunalaatikko. Muovisessa pussissa myytäviä perunoita kannattaa haistaa ensin. Jos niissä on homeen haju tai muu epämiellyttävä haju, ne kannattaa pestä ja kuoria tätä ruokaa varten. Jos perunat tuoksuvat neutraalille, niitä ei tarvitse kuoria ellet halua. Poista vain selkeimmät huonot kohdat.  Käytin kokonaisia maustepippureita, koska annostelu tuntui helpommalta niillä.  Kun näkee että joka puolella on pippureita, tietää ettei ruoka ainakaan jää maustamattomaksi. Maustepippuria ei tule myöskään vahingossa

Luukku 22. - WFPB - Makaronilaatikko ja italiansalaatti

Tuli ehkä paras makaronilaatikko pitkiin aikoihin. Italiansalaattikin onnistui. Makaronilaatikko: 1 pussi/400 g tummaa makaronia 1 porkkana n.100g mustapapuja (n. alle puoli tölkillistä, valutettuja) vettä Mausteet: 1 rkl soijakastike 1/2 tl mustapippuri 1/4 tl maustepippuri 1/8 tl valkopippuri, tai ripaus loraus ketsuppia 200 C noin tunti Mustapippurimääräni, 1/2 teelusikallista, voi olla paljon jollekin. Tässä oli jonkin verran potkua nyt.  Ketsuppia lorahti siten, että huuhtelin lopun ketsuppipullon. En tiedä paljonko meni. Soijakastiketta 1 rkl voi olla paljon suolaa, mutta kannattaa maistella. Vettä meni jotain alle puolitoista litraa. Keitin vedenkeittimessä litran. Vielä ketsuppipullosta ja mukista lisää, ja että peittyy hyvin. Sekoitin mausteet ensin veteen mukissa, ja sekoitin vuokaan, että varmasti leviävät. Porkkanaraastetta näytti ensin olevan tosi paljon, mutta hyvin se sinne lopulta upposi. Paistoin 200C- asteisessa uunissa noin tunnin, ilman kantta. Noin tunnin päästä al

WFPB - Leipä - Täysjyväjauhot ja kaura

Tuoretta leipää. Tällä kertaa limppumallinen leipä.  Leipä: 3-4 dl vettä loraus siirappia esim 3 tl ripaus suolaa, maun mukaan, esim.1/4 tl 2 tl kuivahiivaa 2,5 dl pikakaurahiutaleita 1 dl ruisjauhoja n. 4 dl täysjyvävehnäjauhoja Lämpöiseen veteen kuivahiiva, ripaus suolaa ja sokeria/siirappia. Lisää kaurahiutaleet ja ruisjauho, sekoittele. Lisää täysjyvävehnäjauhoja niin, että syntyy paksu, puukauhalla vaivalloisesti sekoitettava taikina. Voit vaivata taikinaa metallisella tai puisella lusikalla. Leipään tulee suolaa maun mukaan, vähäsuolaisesti tai ei. Laitan myös yleensä lorauksen siirappia tai sokeria, koska se voi mahdollisesti auttaa kuivahiivaa heräämään paremmin. Pieni ripaus voi parantaa myös leivän maistuvuutta. Tämä taikina tarttuu käsiin, joten siksi mieluummin vaivaaminen lusikalla.  Vaivaamisen jälleen irrottele jauhojen avulla reunoilta ja ota taikinapallo käteen. Leipää voi muovailla ilmassakin vähän, taittelemalla ja sitten kerätä alapuolelle taikinaa. Voit laittaa suo

WFPB - Savutofulaatikko

Laatikko tai kiusaus savutofusta ja perunasta. Nesteenä voi käyttää pelkkää vettä. Kauramaitokin on kiva, jos haluaa valkoista kermaperunan näköistä. Tästä tuli vähän simppeliä, kun en laittanut mitään mausteita. Ainekset pilkotaan vuokaan, peitetään nesteellä.  Savutofulaatikko 2 l vuokaan 100 g savutofua perunaa vettä kauramaitoa, halutessa Pilko perunat ja savutofu vuokaan, peitä nesteellä. Paista uunissa n. 200 C kunnes valmistuu.  Keltaisen tai punaisen pussin perunoita.  Tästä määrästä ei montaa ateriaa tullut, mutta muuten melko täyttävää. Puolitan tofun per laatikko vain sen takia, että saan vähennettyä suolan määrää. Makuasioita, miten haluaa laittaa. Tässä oli nyt suolaa 1,7 g/ 100g. Lidlistä ostettu. Vedellä peittoon suurin piirtein. Olisi voinut enemmänkin antaa pinnan ruskettua, mutta otin nyt pois vain ajoissa. Jos haluaisi kermaisemman näköistä, voisi keittää perunoita ensin hetki kattilassa samalla hämmentäen, ja kaataa sitten vasta vuokaan vesineen, ja paistumaan. Hämm