Siirry pääsisältöön

WFPB - Viikon ruokia - Ruokapäiväkirja - Syyskuu II, Lokakuussa

Nyt on jaettavana taas hyvä linkki. Katsotaan se ensin, ja siirrytään sitten viikkokokkailuiden pariin. Kiva, kun tulit katsomaan!

Linkki:

Mitä lääkäri Soili Kasanen syö päivässä kokokasvisruokavaliota löysästi noudattaen? Se selviää hänen tekemästään PDF-stä, ja tarjolla on paljon tietoa ravinnosta. 

Finelin ruokapäiväkirjasta tietämisen arvoista ja kätevää juttua. Opit varmasti käyttämään sitä omaksi hyödyksesi parhaiten.

Minulle ainakin oli ravinnosta fosforijuttu aivan uutta. Ei ole ikinä käynyt mielessäkään fosfori. Onneksi! Koska olisin aiemmin saattanut olla hyvin ihmeissäni omia taulukoita tutkiessani.

Sekasyöjänkin esimerkkipäivä oli kiinnostava, ja miten vaikea oli saada kuitua huolimatta sydänmerkeistä ja kaikesta muusta ah, niin kauniista.

Ei muuta, kuin sinne vain tutustumaan. Tule ehkä sitten joskus takaisin katsomaan, miten porkkanoilleni ja lantuilleni kävi. Laitoin linkin toki myös loppuun, jos haluat ensin nähdä lantut. 

Löysin muitakin "Mitä söin päivässä" - juttuja, lähinnä Amerikan lääkäreiltä. Linkit postauksen lopussa.

Mielenkiintoista päästä näkemään, mitä toiset syö, mutta varsinkin mitä lääkärit syö. Eikö?


Mitä kuvataiteilija söi syyskuun parina viimeisenä viikkona, paitsi ilman ravintotietoja? 

Alla olevat ruuat on syyskuun satoa, mutta käyvät varmasti lokakuuhun yhtä hyvin. 

  • 1. Lähituottajalta ostetut ja luomut juurekset
  • 2. Luomun hinnat vs. tavallisten hinnat kaupassa
  • 3. Vielä juureksista
  • 4. Kokonaisista jyvistä puuro
  • 5. Keitot haudutuspadassa
  • 6. Riisi
  • 7. Salaatti
  • 8. Uuniomenat

Kuvittelin kuvien paljoudesta koneella että nyt on jotain ideaa, mutta ei tullut mitään uutta sittenkään.

Uusilla keittiökoneilla testailua kuitenkin, ja havaintoja juureksista. Hintapohdintaa ja pieniä vihannesvinkkejä.

Tältä se kokkailu nykyään näyttää. Hellalla kiehuvat tavalliset perunat. Keitän ne kokonaisena ja kuorineen mieluiten.

Loppujen lopuksi vaikka nuo koneet suurimman osan aikaa ovatkin pöydällä, sillä ei ole paljoa merkitystä.

Keittiön tasot ovat aina olleet omiaan kerryttämään tavaraa joka tapauksessa, ja tilaongelma on vallinnut niin kauan kuin muistan. Ilman koneita tai koneiden kanssa.

Nyt kun noihin patoihin voi pudotella ainekset ja vääntää napista, ei sillä hirveästi ole merkitystä montako senttiä tilaa jää. Ei tuossa ole pakko tehdä koko ajan jotakin.

Tavallisella uunilla teen edelleen uunijuurekset, öljyttömät ranskalaiset ja banaanikeksit. Sekä uuniomenat.

Eikö ole hieno bataatti? Se oli helpointa leikata kiekoiksi, ja kuoria kiekot hedelmäveitsellä.

Osa uunijuuresten päälle, loput haudutuspatakastikkeeseen.

1. Lähituottajalta ostetut ja luomut juurekset


Ostosviikolla 3. esittelin kotiseutupäiviltä ostamiani lähituottajan juureksia. Kaupastakin kävin sitten ostamassa luomulantun.

Mehukkaampi ja pehmeämpi verrattuna tavalliseen lanttuun.

Sopi raakana syötäväksi paremmin. Voi riippua toki lajikkeestakin, harvoin olen näitä ostanut. Jokin yllätyskohta oli sisällä, mutta tosi vähäinen. 

Hinta oli kuitenkin alle 3 €/kg, joten ellei satu olemaan lantun suurkuluttaja niin mahtunee säästöbudjettiin tarvittaessa. 

Yksi tapa säästää ruokamenoissa on valita kaikesta aina halvin vaihtoehto. Joskus silti oikein makoisa lanttu joka tulee syömäkäyttöön, voi olla kokonaisuuden kannalta kannattava ostos.


Lähituottajalta ostetut nauriit olivat myös pehmoisemmat laadultaan. Vaaleamaltoisia.



Muistuttivat melkein omenaa mehukkuudeltaan. Näitäkin toki on varmasti eri lajikkeita olemassa.


2. Luomun hinnat vs. tavallisten hinnat kaupassa

Kilohinta lähituottajalla kojussa oli 3 €. Normaalisti juurekset maksavat kaupassa nyt alle 2 €/kg. Luomut varmaan pääsääntöisesti yli 2 euroa. Luomulanttu oli nyt 2,79 €/kg.

Kymmenellä eurolla kolmen euron juureksia saa silti päälle kolme kiloa.

Kilo päivässä-tyylillä tosin vain kolmeksi päiväksi juureksia.

Alle 2 €/kg juureksia saa kympillä viisi kiloa. 


Lapin Luomu Kaskinauriit olivat myös hyviä. Ne olivat tavallisen näköisiä, keltaisia. 3 €/kg kotiseutumyyjältä. Prismassa 4,19 €(kg.

3 €/kg maksavia juureksia saisi 300 €:lla sata kiloa. Hurja määrä. 2 €/kg juureksia saisi satasella ainakin 50 kiloa.

50 eurolla saa3 €/kg juureksia 16,666 kg.

Tulee rajat vastaan jossain kohtaa, missä voi säilyttää ja mitä jaksaa syödä, vaikka juurekset olisivat halpoja. 

1 €/kg maksavaa ruokaa saa satasella sata kiloa. Ruokabudjetiksi satanen on pieni, joten antaa ajattelemisen aihetta. Sata kiloa  kuukaudessa olisi ehkä 25 kiloa viikossa, tai kolmisen kiloa päivässä. Perunamääränä ihan syötävissä, mutta juureksissa voisi riittää kilo päivässä. Tärkkelyspitoiset kuten peruna ovat energiansaannin kannalta tärkeät.

3. Vielä juureksista



Punajuuret olivat komeita, ja niistäkin tuli uunijuureksia. 

Ei tarvinnut kuoria, mutta kantakohdat poistin.

Raakana maistoin niin, että heti kun olin pessyt ja leikannut, leikkasin puhtaalla veitsellä keskeltä siivun.


Ruokavirastohan varoittaa raa-asta punajuuresta, mutta halusin maistaa. Keskelle juuresta ne bakteerit tuskin ehtivät sekunnissa, joten rohkenin testata. Hyvää oli.

Kannellisessa uunivuoassa ilman öljyä. Kuulemma kypsyvät hitaammanlaisesti avoimessa pannussa. Mitä mieltä olet?


Bataatti uunijuuresten seassa antaa makua ja makeutta. Toisinaan liikaakin. Välillä jätän ne pois.

Samalla lämmityksellä ranskikset / uuniperunat.



Sadonkorjuuämpärissä oli tosi hyviä porkkanoita.

Ne toimivat mielestäni paremmin keitettyinä ja raakoina. Kilo aamulla heti kiehumaan, niin on päiväksi porkkanoita heti, riisinkeittimessä riisit.

Uunijuureksissa porkkanoiden maku meni hieman hukkaan.


4. Kokonaisista jyvistä puuro


Haudutuspadassa ehdin jo testaamaan kauranjyvistä.

Kaikki muu meni samoin kuin uunissa tehdessä, eli liotus ja määrät. Haudutuspadassa tietysti kansi päällä. Uunissa tein ilman kantta.

Haudutuspadan ansiosta viitsii nyt varmasti useammin alkaa kokonaisista tekemään.

Puuroon laitan joka päivä yleensä 1-2 rkl pellavansiemenrouhetta, mutta tätä ei tehnyt mieli alkaa sillä sotkemaan. Söin kyllä kaura-aterioita, ja niihin laitoin rouheen. En sekoita, vaan lautasen reunalle.

5. Keitot haudutuspadassa


Tämä oli kuin "Päiväni murmelina" - elokuvassa, jossa tyyppi herää joka päivä samaan päivään.

Suunnittelin vaikka mitä, mutta helpointa oli päätyä kiireisinä päivinä vain laittamaan linssit, porkkanat ja perunat. Lehtikaalta sulatin pakkasesta lopuksi.

Kerran unohdin laittaa haudutuspadan päälle, ja piti keittää kattilassa lopulta.

Aina sama keitto, vaikka siihen päätyminen oli joka kerta yllätys.

Välillä muitakin juureksia sekaan. Huomasin vain, että heti jos siinä on kaikkea sitä tätä ja tuota, kyllästyin helpommin.

Keiton saa erilaiseksi, kun laittaa välillä enemmän linssejä, ja purkin paseerattua tomaattia. Suosittelen myös jauhoisia perunoita, saa suurusta keittoon.

6. Riisi

Haudutuspadalla syntyi helppo kokokasvisruokailijan aloituspakkaus:
Testasin kastikkeen myös sellerillä, tölkkiherkkusienillä ja paprikalla. Oli tosi hyvää. 

Riisinkeittimellä riisi, ja kattilassa perunat.

Minun  piti keksiä jotain valkoisen riisin tilalle, mutta ei ole tapahtunut.

Jos riisinkeittimessä alkaa tehdä muuta kuin riisiä, sitä pitää myös vahtia enemmän. Vesimäärä, voiko kannen sulkea? Kaikenlaista pientä miettimistä ilmenee, niin ettei voi vain painaa napista ja lähteä tekemään muuta. 

7. Salaatti


Mikäpä muukaan, kuin pula-ajan salaatti ja jälkiruoka.

Nämä ne vain jaksavat maistua, varsinkin jos on lehtikaalta tai kiinankaalta tuoreena.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä:

8. Uuniomenat

Nämä on jo nähtykin täällä mutta nyt uudestaan, kun ilmeni nyansseja. Mahtava puuron makeutukseen. Ei tarvita rusinoita, banaaneita eikä hillosilmää välttämättä enää ollenkaan.

Jonagoldeista ja Gala-omenoista onnistui tosi hyvät ja pysyivät koossa. Väri oli kuin karamelli. Kuvassa ei niin näy, mutta kuoren punainen säteili ja loi estetiikkaa puuroon.

Uunissa 20-40 minuuttia, parisataa astetta, vähemmänkin voi riittää.

Paula Red- nimiset omenat levisivät kuin jokisen eväät. Näissä oli valkoinen sisus ja olivat tosi mehukkaita. En kyllä osannut arvata, että ne näin menisivät.

Vinkkinä siis, että jopa uuniomenat pystyvät menemään pieleen, jos lajike ei siihen toimi. Sai nämä toki lastalla tästä kaavittua.

Kiitos kun luit tähän asti, nyt sitten näkemiin ja ne linkit:


Youtube, WFPB-lääkärit englanniksi:

Instagram: 

Jos kuulut Instagramiin, käy vilkaisemassa @themcdougallprogram tili. Muutama päivä sitten julkaisivat kuvat, mitä Dr. McDougall ja Mary syövät. Se marjakulhon kuva, jossa näkyy jotain keltaistakin hedelmää. Ihanat puuronkuvat sielläkin.

Dr. Barnardin vinkit ruokavaliosiirtymään:

Syyskuun ruokaostokset, yhteensä 165 €:

Syyskuu 1. 30 € Miksi Suomi lihoo - linkit

Syyskuu 2. 45 € keittiökoneet

Syyskuu 3. 30 € kotiseutupäiviltä haetut ja luomut

Syyskuu 4. 45 € 30 € - kylmälaukku vihanneksille

Syyskuu 5, 30 € - säästöpohdinnat

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

WFPB - Ruokaostokset 80 € - Syyskuu 1 j a 2 - Tuoreostokset

 Tässä listalla on vain suurin osa, hedelmät, vihannekset, perunat.  Kuivakaappiin keräilin myös taas kaikenlaista, mutta niistä lisää toisessa postauksessa. = 8,97 € Paseerattu tomaatti 2 x 0,98 €/500g = 1,96 €/kg Maribel mansikkahillo 1,35 € Vemondo soijajogurtti 2 x 1,25 €/500g = 2,50 €/kg Omena punainen 0,198 gx 2,49 €/kg = 0,49 € Omena vihreä 0,134 g x2,59 €/kg = 0,48 € Alesto pähkinä-hedelmäsekoitus 2,19 € Elokuvaevääksi hain Lidlistä pussin pähkinäsekoitusta.  Ja omenaa. Tein pakasterasiaan omenalohkot, ja pähkinää laitoin pieneen pussiin. En sitten syönyt elokuvissa mitään, mutta hyvä olla mukana. Jos ei olisi, niin varmasti kaduttaisi. = 7,02 € Banaani 1,128 kg x 1,49 €/kg = 1,68 € Omena Juliet luomu 0,555 kg x 3,19 €/kg = 1,77 € Yleisperuna pesty 1,392 kg x 0,79 €/kg = 1,1 € Pakattu kiinankaali 0,417 kgx 3,79€/kg = 1,58 € Porkkana 0,89 €/kg  Jos ei keksi mitään erikoisempaa, niin näistä tulee jo ruoka. Peruna-porkkanakeitto, ja kiinankaali salaattina. Jälki...

WFPB - Ruokaostokset 60 € - Syyskuu 3 ja 4

Kuiva-aineita kaapin täytteeksi. Talveen varustautuminen. Ei ole niin paljoa, etteikö joutuisi kauppaan vielä monta kertaa. Olo on silti jo kotoisa ja mukava, pystyy kokkaamaan täyden aterian vaikka hakemalla tuoreraaka-aineiksi vain pari vihannesta ja perunaa lähikaupasta.  = 10,24 € Täysjyväspagetti 0,95 /500g x 2 = 1,90 €/kg Tumma makaroni1,88 €/kg, 400gx2 = 1,5 € Coop vihreät linssit 400 g 3,98 €/kg = 1,59 € Coop punaiset linssit 400 g, 3,98 €/kg =1,59 € Meira Curry ei lisättyä suolaa 25g 26,00 €/kg =0,65 € Meira Kurkuma 24g 37,08 €/kg = 0,89 € Coop paseerattu tomaatti 0,73€,500 gx2=1,46 €/kg  Xtra tomaattimurska 0,83 €/kg, 400 g x 2 0,33 € = 0,66 € Prismasta kympin pussillinen.  = 32,31 € Tyrnävän Hiivaleipävehnäjauho 1,6  €/kg , 2 kg =  3,19 € Ohraryyni kokonainen 2,39 €/kg Tyrvävän kauraryyni 2,39 €/kg Kaurahiutale x 2 0,98 €/kg =  1,96 € Pikakaurahiutale 2x0,37 €/500g = 0,74 €/kg Myllärin täysjyväohrajauho 1,99 €/kg  Meira ketsuppi 1,2 l...

WFPB - Ruokaostokset 74 € - Lokakuu 1 ja 2

Parin viikon ruokaostokset lokakuussa 2025.  Monta pientä kauppakäyntiä johtuen erinäköisistä menoista. Elin ennalta suunnittelematonta elämää. Pohjasuunnitelma kauppareissuille on aina, eli tärkkelyspitoisia, ja vihanneksia. Suunnilleen kaksi asiaa ostoslistalla.  Oli ilmestynyt uusi kynän kuva bloggeriin, sitä painamalla jotkut sanoista muuttuivat linkeiksi. Pitää tarkistaa vielä mitä linkkien takana on. Otan pois niitä jos eivät palvele, ja lisään parempia. Lisäys: Jep, poistin linkit, ei olleet hyviä. 10,03 € Prismasta: Basilika 1,49 € Peruna 1,304 kg x 0,79 €/kg =1,03 € Bataatti 1,422kg x 1,99€/kg =2,83 € Omena Royal Gala luomu 2,99 €/kg x 0,719 kg = 2,15 € Kurkku Suomi 0,276 kg x 2,79 €/kg = 0,77 € Banaani 1,181 kg x 1,49 €/kg = 1,76 € Mansikkahillo 5,29  Minimanista.  Olisi kannattanut ostaa Prismasta  Siellä se olisi maksanut :€3,99 € 4,16 €/kg Joskus pitää ostaa sieltä, missä sattuu muistamaan. Muuten jää ilman. Lisätyn sokerin käyttö pitää minimoida, ...

WFPB - Vegaaninen kedgeree

Kedgeree-niminen ruoka siis. Kalaruoka alun perin, ja kala tästä tulee vegaanisenakin versiona mieleen, vaikka laitoin tofua.  Kedgeree oli uusinta huutoa Victorian ajan Englannissa, ja nyt tehdään nykyversio.  Kedgeree-ohjeita löytyy yllättävän paljon, jos alkaa hakemaan. Oman versioni tein ennen, kuin hain tästä enempää tietoa. Täysin pelkästään yhden videon perusteella koitin nyt veganisoida, jonka löysin netistä vuosia sitten kun en ollut vielä kokokasvisruokavaliolla. Jos  haluat katsoa millainen ohje se oli, niin videolinkki on tässä: Laitan myös postauksen loppuun saman linkin, niin voit halutessasi lukea ensin.   Oikeastaan tämä ei ole monimutkainen, ja tätä voisi ihan hyvin sanoa riisipadaksi tai risotoksi. Mutta lähtökohta siis oli tämä kedgeree, ja siitä poiki sitten resepti. Voit tehdä riisillä, joko valkoisella tai täysjyvällä pelkästään, tai lisätä kauraa. Pelkkää kauraa en kokeillut, ja ohrakin on vielä testaamatta. Voit laittaa punaisia linssejä, tai ...

WFPB - Ruokasuunnitelma - Syyskuu

Ruokasuunnitelma syyskuun puolella.  Laitetaanpa nyt syyskuulle vielä jotain, mitä ei elokuussa tullut mainittua. Sekään ruokasuunnitelma ei ole vielä vanhentunut, kaikki kasvikset ja ainekset varmasti löytyvät kaupasta.  Nyt olen innoissani selleristä ja lantusta. Punajuuriakin olen alkanut miettiä. Syy miksi suunnitelmat etenevät niin hitaasti on, kun ei ehdi syömään kuin sen viisi kertaa päivässä. Yksi ruoka riittää kauan. Toisaalta suunnitelmaahan ei ole pakko noudattaa joka päivä. Ottaa idean sieltä, toisen täältä. Kaupasta voi hakea mitä sattuu edullisesti olemaan tarjolla. Mietin ensin tarvitaanko tässä mitään suunnitelmia, mutta voihan se olla silti kiva. Maanantaista lähtee,  Kurpitsapata Kaupassa on tarjolla erilaisia kurpitsoja, nyt oli kotimaisiakin ja alle 3 euroa kilo. Viimeksi kun ostin tällaisen hienon hokkaidokurpitsan, paistoin sen ensin kokonaisena uunissa koska en omistanut yhtään puukkoa, millä sen olisi saanut helposti halkaistua. Hokkaidokurpitsan ...

WFPB - Lehtiselleri-perunasosekeitto

Selleri-perunasosekeitto, tai peruna-sellerisosekeitto. Varsiselleri, eli lehtiselleri. Vain kaksi asiaa ostoslistalla: Varsiselleri ja peruna.  Tähän sosekeittoon saa käytettyä koko varsisellerin loppuun. Perunoita muutama, että on n. puoli kattilaa selleriä, puoli kattilaa perunaa.  Halutessasi voit lisätä punaisia linssejä, mutta ne eivät ole pakollisia. Niillä voi lisätä energian määrää ja ruokaisuutta. Mausteena on mustapippuri.  Selleri-perunasosekeitto: Selleriä Perunoita Vettä, niin että peittyy Keitetään kypsiksi. Maustetaan mustapippurirouheella. Annetaan jäähtyä, ja sitten soseutetaan sauvasekoittimella. Valmista! Lämmitetään tarjoiluun. Varmuuden vuoksi voi keittää sellereitä ensin vähän aikaa. Jos epäilee ettei selleri muuten pehmene tarpeeksi. Perunat kypsyvät n. 15-20 minuutissa, riippuu myös miten pieniksi pilkkoo. Linssit voi lisätä missä vaiheessa tahansa alussa, punaisten linssien keittoaika ei ole kuin alle vartti, joskus jopa sitäkin lyhyempi. Linssit...

WFPB - Punajuuret - Mitä punajuurista? - Punajuurien keittäminen, pakastaminen ja käyttö

Eilen bongasin tarjouksen, että saisi halvalla punajuuria. Myös muut juurekset olivat tarjouksessa. Kokoan nyt tähän postaukseen kuvia ja mainintoja, joista voi myöhemminkin palauttaa mieleen ideoita punajuuriin liittyen.  Hyviä reseptilistoja on muuallakin, mutta tässä erikoistumme nyt siihen, että ollaan myös WFPB-maailmassa. Tässä tapauksessa se tarkoittaa, että vältetään rasvaa ja eläintuotteita ja vähennetään suolaakin.  Suolaa, öljyä, kermaa ja voita pystyy lisäämään aina, joten ei varmaan haittaa, jos joku ei ole samalla ruokavaliolla.  Ja käytän itsekin mm. sinappia jossa voi olla suolaa, kun teen punajuurille kastiketta. Resepti punajuurien kastikkeeseen voi mennä vaikka niin, että Dijon-sinappia, balsamiviinietikkaa tai ehkä punaviinietikkaa (jota en ole testannut), sitruunamehua ja jotain makeutusta, kuten vaahterasiirappia. Nyt käytän tuota koti-sinappia, jossa on makeutta valmiiksi. Puolet ja puolet balsamietikkaa ja sinappia. Sinappien valmistusaineluettelo ...

WFPB - Ohrarieskat - Perunamuusista ja kaurahiutaleista

Kesä on, kaikki on tuoretta. Leivänpäällisiä riittää, kurkku on halpaa, salaattia ja tilliä on tarjouksessa silloin tällöin. Jokin helppo leipä tarvitaan, jossa ei ole muita kuin itse valittuja lisäaineita. Näihin ei tarvita maitoa, munia, rasvaa, eikä edes omenasosetta. Muok. 11.7 lisätty vinkki keitettyjen perunoiden muusaamiseen Rieskat olen jo esitellyt monta kertaa, mutta nyt laitoin ihan paperille ylös minkä verran mitäkin tuli. Silti nämä ovat noin-arvioita, koska ei voi tietää millaisia jauhoja ja muuseja kenelläkin on käytössä. Sehän aina vaihtelee paljonko perunamuusissa on nestettäkin. Perunamuusi on nyt pelkkään perunoiden keitinveteen tehty, ja ollut yön jääkaapissa. Ohrarieskat  3 dl ohrajauhoja 1 - 2 dl pikakaurahiutaleita 2 dl perunamuusia 1-2 dl vettä suolaa jos käyttää esim. 1/4 - 1/2 tl Lisäksi jauhoja tai leseitä lautaselle niin, että voi pyörittää taikinanpalan siinä. Paistetaan n. 200-250 asteessa. Leivinpaperi kestää usein sen 220C max. Voit halutessasi lai...

WFPB - Kurpitsat paistettuna - Hokkaidokurpitsa ja myskikurpitsa

Paistetut kurpitsat. 200 C noin 20 minuuttia. Paistoaikaa voi mennä jopa 40 minuuttia, jos jättää siivut paksuiksi. Tai miksei vaikka tunti.  Kun haarukka menee läpi kunnolla, ja kurpitsa näyttää muutenkin hyvältä, on aika ottaa jäähtymään. Tässä postauksessa käydään työvaiheita läpi kuvin ja kirjoituksin. Paistettuani sekä myskikurpitsaa että hokkaidokurpitsaa huomasin, että kuoriminen ei ollut välttämätöntä.  Tältä näytti paistettu hokkaido-kurpitsa. Hokkaido-kurpitsan kuori oli raakana niin kova, ettei veitsi meinannut mennä siitä läpi vaan luiskahteli. Uunissa kuori tiivistyi silti ohueksi, eikä siitä ollut mitään haittaa enää. Pilkoin siis vain kurpitsan, enkä kuorinut. Pilkkominenkaan ei aina ollut helppoa. Ellei ison kurpitsan pilkkominen onnistu, tai jos pilkkominen on liian riskialtista veitsen livetessä, silloin voi ottaa käyttöön pitemmän kaavan tie ajallisesti, eli  kurpitsan paistaminen kokonaisena uunissa  niin kypsäksi, että sen pystyy pilkkomaan....

Luukku 1 - Suippokaali - WFPB

Joulukalenteri 2023. Meininki on se, että laitan luukkuun aina kasvisruokiin tai ruokaostoksiin liittyvän reseptin, ruokaidean kuvan tai muun. Kiva kuitenkin hengailla blogin parissa päivittäinen hetki, toivottavasti näistä tulee välillä hyviäkin ideoita.  Kirjasuosituksia, video- tai ohjelmasuosituksia laitan, jos satun törmäämään johonkin jännään, että hei tuo olisi kiva laittaa. Liittyen jotenkin blogin aihepiiriin. Kuten tämän päiväinen on ruokakaupassakäynteihin liittyvä radio-ohjelma. Vuonna 2022 julkaistu ohjelma Miten meitä houkutellaan?  Miten siis järjestellään kaikkia tavaroita kaupassa, että saa ihmisen ostamaan kaikkea. Ja onko se huono vai hyvä asia. Vieraana käyttäytymistaloustieteen tuntija Markus Kanerva. Päivän ruokana on  Suippokaali paistettuna: Suippokaalissa on vähän avoimemmat lehden välit, kuin tavallisessa keräkaalissa. Lisämerkintä: Suippokaalia on punaisenakin. Tuli mieleen laittaa poikki ja käyttää suippo osa raikkaaseen salattiin. Isompi osa ...