Viimeksi oli niin hauskaa tehdä viikon ruokasuunnitelma, että tehdäänpä seuraavakin.
Viisi ruokaideaa, maanantaista perjantaihin. Ruokien kylkeen voi aina tehdä lisäksi perunaa, ja keiton kanssa varsinkin leipää.
Perunaa muusina, keitettynä, paistettuna.
Leivälle hyvä ja helppo täysjyväinen resepti on vaikkapa Täysjyvä-peltileipä - Karua ruista ja grahamia.
Maanantai
Tiistai
Tämä oli yllättävän hyvä ruoka. Tehdäänkö teillä fenkolista paljon ruokaa?
Itse teen tosi harvoin. Tämäkin resepti syntyi yhtäkkisestä paineesta, kun hevi-hävikkilaatikossa oli fenkoli.
Itse teen tosi harvoin. Tämäkin resepti syntyi yhtäkkisestä paineesta, kun hevi-hävikkilaatikossa oli fenkoli.
Ostin nyt fenkolin tarkoituksella. Kerrankin tiedän mitä siitä voi tehdä.
Keskiviikkona helppo peltiruoka, jossa on uuniperunat, uunibataattia, ja uunikukkakaalia.
Tästä tuli hyvää. Oikeastaan parempi kuin entinen tekemäni, tulinen marinadi kukkakaalille. Voit sitäkin kokeilla toki.
Keskiviikko
Kukkakaalille marinadi, jolla sen saa maistumaan tosi hyvältä.
Tulinen marinadi on erityisesti silloin hyvä, jos on tosissaan vaikeuksia saada valmiiksi höyrytetty kukkaali käytettyä pois.
Tuoreelle kukkakaalille puolestaan on tämä alla oleva resepti hyvä.
Testasin myös pakastekukkakaalin kanssa, mutta tuore vei voiton. Se oli nyt espanjalaista.
Kukkakaalille:
- Balsamietikkaa,
- sinappia,
- sitruunanmehua, halutessa sitruunankuorta.
- makeutusta, halutessa
- Ravintohiivaa
Valele kukkakaalit. Ripottele ravintohiivaa päälle, ja tee lisää sinappikastiketta tarvittaessa. Paista uunissa 200 C. Voit laittaa uunin lämpenemään joko heti, tai kun laitat pellin uuniin. Perunoiden kanssa joskus selkeyttää, kun ne laittaa aluksi kylmään uuniin.
Teen usein tämän kastikkeen tyhjenevään sinappipulloon. Saan loput sinapit helposti hyödynnettyä.
Perunoiden päällä tomaattisosetta tai ketsuppia. Mausteeksi laitoin mustapippuria, rouhe tai jauhe sopii. Tai jauhelihamauste, grillimauste.
Bataatit eivät tarvitse mitään.
Torstai
Torstai on päivä, jolloin voi alkaa olla avattuja vihanneksia ja nuupahtavia ruukkuyrttejä, jos alkuviikosta tai edellisellä viikolla on ostanut ne.
Tällä keittoreseptillä pääsee vauhtiin niiden laittamisessa.
Yllätysaineksena kerrankin valmisruokaa. Valkoiset pavut ovat tosi hyviä tomaattisissa keitoissa.
Tölkkiversion voit korvata myös itse tehdyillä, tai muilla pavuilla.
Perjantai
Laitetaan perjantaille pitsa, vapaavalintaisilla täytteillä.
Laitan esimerkiksi herkkusieniä, papuja, pitkiä vihreitä papuja, jalopenoja. Oranssinvärinen on "juusto"kastike, johon löysin reseptin Dr. Esselstynin kirjasta. Siihen voi laittaa kikherneitä. Pähkinöitä ei tarvita. Sitruunainen. Voi käyttää muuhunkin kuin pitsaan.
Porkkanaraasteella tai lehtikaalilla voi tehdä massan, jossa kaikki muut täytteet pysyvät paikoillaan.
Jos yhdistää valkoiset isot pavut ja porkkanaraasteen, tulee usein tonnikalapitsan makuinen.
Hyviä täytteitä voisivat olla kirsikkatomaatit ja tuore pinaatti.
Kaikki vihannekset käyvät, mutta pitää varoa ettei tule liian märät täytteet. Vihanneksia voi silloin olla hyvä esi paistaa paistinpannulla, jos alkaa siltä näyttää.
Kaikki vihannekset käyvät, mutta pitää varoa ettei tule liian märät täytteet. Vihanneksia voi silloin olla hyvä esi paistaa paistinpannulla, jos alkaa siltä näyttää.
Siinäpä viikko jo vierähti, kiitos kun luit.
Katsotaan pian loppuja tammikuun ruokaostoksia. Luvassa myös sekä ihan uusia ruokaohjeita, että reseptinostoja.
Kommentit
Lähetä kommentti